Αδιανόητο: Παιδιά στην Κρήτη πήγαν σχολείο «φορτωμένα» σε καρότσα αγροτικού γιατί γέμισε το λεωφορείο

αδιανόητο-παιδιά-στην-κρήτη-πήγαν-σχο-1548738

Σε μια… καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου χρειάστηκε να μπουν τουλάχιστον 10 μαθητές σχολείων της Ιεράπετρας από τη Γρα-Λυγιά αφού το καθημερινό λεωφορείο πέρασε γεμάτο και δεν υπήρχε άλλος τρόπος μεταφοράς.

Τα παράπονα από γονείς για το σημερινό περιστατικό ήταν πολλά και φαίνεται πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για κάτι που έχει ξανασυμβεί όπως αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος για τον προγραμματισμό των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου κ. Σπανάκης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Ράδιο Λασίθι από τη στάση της Γρα Λυγιάς που είναι και η τελευταία πριν φτάσουν τα λεωφορεία στην Ιεράπετρα περνάνε καθημερινά τρία λεωφορεία που εξυπηρετούν μαθητές το πρωί, όμως οι μαθητές συνήθως επιλέγουν το τελευταίο που περνά στις 07:50 και έτσι κάποιες φορές αυτό γεμίζει.

Αυτό έγινε και σήμερα όπως είπε, και έτσι κάποιοι μαθητές έμειναν απ’ έξω αφού δεν επιτρέπεται η επιβίβαση περισσότερων από 50 ατόμων στο όχημα.

O κ. Σπανάκης ανέφερε πως τα τρια λεωφορεία που εξυπηρετούν την περιοχή επαρκούν για όλους τους μαθητές και δεν χρειάζεται επιπλέον όχημα, θα πρέπει όμως οι μαθητές να φροντίζουν να πηγαίνουν 10 λεπτά νωρίτερα στη στάση για να μπορούν να επιβιβάζονται και στο προηγούμενο λεωφορείο.

Σήμερα όπως λέει το πρώτο λεωφορείο πέρασε από τη Γρα Λυγιά με 25 μαθητές ενώ τα επόμενα ήταν γεμάτα γι’ αυτό και υπήρξε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ανάλογη κατάσταση δημιουργείται και στην Ελούντα όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ. Εκεί υπάρχουν τέσσερα λεωφορεία που εξυπηρετούν τους μαθητές, όμως και εκεί τα παιδιά συνήθως επιλέγουν να επιβιβαστούν στο όχημα που πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικά δρομολόγιο και έτσι παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα.

radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook