Αδιανόητο: Διασωληνωμένοι ασθενείς ΜΕΘ πέρασαν τη νύχτα με ισοθερμικές κουβέρτες λόγω βλάβης στον κλιματισμό

αδιανόητο-διασωληνωμένοι-ασθενείς-μ-1132594

Οκτώ διασωληνωμένοι ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, πέρασαν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, χωρίς θέρμανση και με τα παράθυρα ανοιχτά, αφού ο χώρος είχε «πνιγεί» στον καπνό από βλάβη στο μοτέρ του κλιματιστικού.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», τους ασθενείς από Covid-19 ηλικίας από 52 μέχρι 75 ετών το προσωπικό προστάτευσε όπως όπως με αλουμινοκουβέρτες και τρίδιπλες μάλλινες προκειμένου να μην ξεπαγιάσουν μέχρι το πρωί, όταν και αποφασίστηκε ότι η βλάβη δεν διορθωνόταν, οπότε μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε άλλες ΜΕΘ νοσοκομείων της πόλης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κατσάκας είπε, στο voria.gr ότι «δεν είχαμε νωρίτερα καμία ένδειξη ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Αργά το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκαν καπνοί μέσα στη ΜΕΘ και αμέσως ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική. Διαπιστώθηκε ότι είχε καεί ο ιμάντας στη μονάδα θέρμανσης της ΜΕΘ η οποία βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου. Κρατήσαμε ανοιχτά τα παράθυρα, φροντίσαμε να διατηρούμε ζεστούς τους ασθενείς τους οποίους σκεπάσαμε με ειδικές αλουμινοκουβέρτες και το πρωί διακομίσθηκαν όλοι σε άλλα νοσοκομεία».

Ωστόσο, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε από το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν ήχησε ο συναγερμός της πυρασφάλειας χωρίς εμφανή λόγο. Ο συναγερμός μεν αποσυνδέθηκε, αλλά δεν υπήρχε θέρμανση. Το πρόβλημα με τον συναγερμό συνεχίστηκε και την Πέμπτη, η τεχνική υπηρεσία έκανε έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να επέμβει στο κεντρικό μηχάνημα διότι αυτό έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία πήγε μεν, αλλά δεν έδωσε λύση.

Στις 12.30 το βράδυ της Παρασκευής το μηχάνημα «άρπαξε», η ΜΕΘ γέμισε καπνό, «δεν βλέπαμε ούτε τη μύτη μας», οι εργαζόμενοι έτρεχαν με τις γνωστές «διαστημικές» στολές για τον Covid να σκεπάσουν όπως μπορούσαν τους ασθενείς «οι οποίοι δεν κινδύνευσαν από τον καπνό αλλά το κρύο», η Πυροσβεστική εμφανίστηκε αλλά πώς να επέμβει σε μονάδα με τέτοιους ασθενείς, ενώ και η ίδια η ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι προβληματική από το 2002, μια απλή σιδηροκατασκευή με γυψοσανίδα. Μόνο το πρωί οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Αγιο Δημήτριο» και «Γ. Γεννηματάς».

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη καταγγέλλει ότι «ξαναγίναμε μάρτυρες μιας πολύ επικίνδυνης κατάστασης για τη ζωή ασθενών αλλά και της απαράδεκτης αντιμετώπισής της από τον διοικητή του. Πριν από ένα μήνα ήταν στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, τώρα στο “Αγιος Παύλος”. Ολα στην τύχη, χωρίς ενσυναίσθηση για το ανθρώπινο δράμα, χωρίς λογοδοσία. Γαλάζιοι διοικητές-μικρογραφίες του πρωθυπουργού, δεν μπορούν να διαχειριστούν την υγειονομική κρίση».

Πηγή: tvxs.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook