Αδιανόητη κυβερνητική κοροϊδία: Για τον Οικονόμου φταίει το χιόνι που… ήρθε νωρίτερα

αδιανόητη-κυβερνητική-κοροϊδία-για-τ-1341196

Αδιανόητες διατυπώσεις επέλεξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μία προσπάθεια να «μπαλώσει» και να καλύψει τη «γύμνια» του επιτελικού κράτους που εξελίχθηκε σε επιτελικό μπάχαλο και άφησε χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό.

Το… ατράνταχτο επιχείρημα που επιστράτευσε ο Γιάννης Οικονόμου μετά από όσα τραγικά βίωσαν οι πολίτες στους παγωμένους δρόμους ήταν πως… τα μετεωρολογικά φαινόμενα ήρθαν νωρίτερα!

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας παραμένει εξαφανισμένος, ο Γιάννης Οικονόμου, επιχείρησε να πείσει ότι: «η πληροφόρηση που υπήρχε είναι πως το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο. Ήρθε με σφοδρότητα και πολύ νωρίτερα» και πρόσθεσε: «δεν υπήρχε η πρόγνωση γι’αυτή τη σφοδρότητα την ταχύτητα εισόδου του φαινομένου στην Αττική και στην Αθήνα» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Δεν υπήρχε πρόγνωση ότι πριν τις 3 το μεσημέρι θα είχαμε μία τέτοια ένταση του φαινομένου».

Παράλληλα, αναγκασμένος από τη σκληρή πραγματικότητα, είπε πως ο σχεδιασμός δε λειτούργησε και συγκεκριμένα, είπε: «βιώσαμε ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και χιονιά και ξεπεράστηκαν οι όποιες προβλέψεις υπήρχαν. Η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν ότι το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο και δημιούργησε όλα αυτά τα προβλήματα, με βασικό και καίριο την αδυναμία λειτουργίας ενός μεγάλου δρόμου της Αττικής Οδού που κατέρρευσε τελείως».

Ακόμα, «δείχνοντας» προς τη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για καταβολοή αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν είπε: «Γιατί δεν λειτούργησε και σε ποιο επίπεδο, θα εξηγηθεί με απόλυτο τρόπο στον κόσμο που έμεινε στα αυτοκίνητά του και χωρίς ρεύμα στο σπίτι του. Δεν είναι η ώρα αυτή της συζήτησης τώρα. Όταν αποκατασταθεί η λειτουργία της πόλης, όλα θα ειπωθούν».

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε: «Η διαχείριση του δρόμου της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε πινγκ πονγκ ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα το κάνει, αλλά και οι ευθύνες άλλων που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοιχτοί, πράγμα που δεν έγινε, κι αυτές θα αποδοθούν».

Όταν ρωτήθηκε αν το κράτος θα καταθέσει αγωγή, απάντησε ότι «ό,τι πρέπει να γίνει, για τις κυρώσεις που πρέπει αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και του οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με όλους τους τρόπους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Επίσης, παραδέχτηκε πως το κράτος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν ενώ όσον αφορά στους οδηγούς που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα κι εξακολουθούν να παραμένουν 1.200, άλλα από αυτά εγκαταλελειμμένα και άλλα με τους οδηγούς μέσα. «Γίνονται προσπάθειες ώστε να απεγκλωβιστούν όλοι μέσα στις πρώτες πρωινές ώρες», υποστήριξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook