Αδελφοποίηση δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς: Έδωσαν στον Σημανδηράκη το κλειδί της πόλης | Photos

αδελφοποίηση-δήμου-χανίων-με-το-τάρπο-1352680

«Ημέρα Χανίων» η 7η Ιανουαρίου για το Τάρπον Σπρινγκς

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα την Παρασκευή 07/01/2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Τάρπον Σπρινγκς.

Τη συμβολική τελετή παρακολούθησε πλήθος ομογενών, ενώ κατά την έναρξή της νεαροί χορευτές, μέλη της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Αμερικής, παρουσίασαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου, Ελένη Ζερβουδάκη, και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκος Χαζιράκης, από την πλευρά του Δήμου Χανίων, ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ιάκωβος Μπούτζουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε κατά την ομιλία του: «Παρά τη μεγάλη απόσταση, που χωρίζει τα Χανιά από το Τάρπον Σπρινγκς, ο δυναμικός Δήμαρχος της πόλης, ο συνάδελφος και φίλος πλέον, Χρυσόστομος Αλαχούζος, η παρουσία του ελληνικού στοιχείου και η ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά, εκμηδενίζουν κάθε απόσταση και γίνονται τα θεμέλια για να δημιουργηθεί μια σταθερή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας.

Ως ομογένεια της Αμερικής βρίσκεστε πάντα στην πρώτη γραμμή όσον αφορά στην προαγωγή των εθνικών μας θεμάτων, εκπροσωπώντας επάξια τον τόπο μας. Πάνω από όλα είστε εσείς, που μεταλαμπαδεύετε στις επόμενες γενιές, ισχυρές τις αρχές και τις αξίες, που ενώνουν όλους εμάς τους Έλληνες: την ιστορία, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας».

Μάλιστα από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κατά τη διάρκεια της τελετής επεφύλασσε μια έκπληξη, ανακηρύσσοντας την ημέρα της υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης ως ημέρα αφιερωμένη στα Χανιά.

Οι Δήμαρχοι Χανίων και Τάρπον Σπρινγκς, Παναγιώτης Σημανδηράκης και o καλυμνιακής καταγωγής, Χρυσόστομος Αλαχούζος αντίστοιχα, υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων, επισφραγίζοντας τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Αλαχούζος παρέδωσε στον κ. Σημανδηράκη το κλειδί της πόλης, ενώ με τη σειρά του ο Δήμαρχος Χανίων παρέδωσε ως δώρο στον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς χειροποίητο παραδοσιακό, κρητικό μαχαίρι.

11 thoughts on “Αδελφοποίηση δήμου Χανίων με το Τάρπον Σπρινγκς: Έδωσαν στον Σημανδηράκη το κλειδί της πόλης | Photos

  1. Πριν παραιτηθεί ας κλείσει μερικές λακκούβες στους δρόμους Κύπρου Σελίνου και πολλοί άλλοι δρόμοι σε πλήρη εγκαταληψη όπως και η πόλη γενικότερα Κατά τα άλλα γεμίσαμε από πλαστικά παλουκακια στους δρόμους εις δόξα των οικολογικών ευαισθησίων της δημοτικής μας αρχής

    1. Έχετε θράσος να μιλάτε για λακούβες, όταν ο Σημαντηράκης είναι ο μόνος Δήμαρχος Χανιών που έστρωσε όλα τα Χανιά!
      Όσο για τα πλαστικά παλουκάκια σε καταλαβαίνω…δεν σε αφήνουν να αράξεις το Navara των 35k σου!

      …Zaaarp…

  2. Ο/Η Τώρα δεν έχετε δικαιολογία, οι φοτωγραφιες τα λένε όλα, εκτός αν δεν πιστευτε στα μάτια σας λέει:

    Συντοπίτες, ταλαίπωροι σκλάβοι των αρχόντων που ψηφίσατε, μάλλον σας διαφύγει το γεγονός ότι ενώ εσεις φοράτε μουράγια, χαλινάρια, μάσκες και μπούρκες ο πολύχρονεμενος δήμαρχος μας ( ο θεός να του κόβει χρόνια και να μου δίνει δευτερόλεπτα ) επισκέφθηκε μια χώρα σε άλλο πλανήτη, που ο κόσμος αν θέλει να φοράει μάσκα μπορεί αλλά κανένας κερατάς μητσοτακης, ( ναι καλά διαβάσατε, κερατάς μητσοτακης ) δεν μπορεί να του πει ( πολύ περισσότερο να τον υποχρεώσει ) να εμβολιαστεί ( ακόμα και αν είναι γιατρός ), δεν μπορεί να του πει ( πολύ περισσότερο να τον υποχρεώσει ) να βάλει μάσκα, να κρατήσει αποστάσεις, να κάνει τεστ, να μπει σε λοκνταουν, να σταματήσει τη δουλειά του, να περιορίσει τους πελάτες του και όλες τις άλλες μακακιες που σας βάζει να κάνετε το σκουπίδι ο μητσοτακης όπως κάνουν οι γυφτοι με τις μαϊμούδες, κάνε τούμπα, κάνε άλλη μια κ@λυτερη τούμπα για τον κύριο, φίλησε το χέρι του κυρίου, κλπ, κλπ και σείς σαν μαϊμούδες το κάνετε και τον κυτατε με υπακοή μην την τυχόν και σας διαφύγει η επόμενη διαταγή του αφέντη γυφτου μητσοτακη ! Να δω τώρα που το είδατε μόνοι σας αν θα συνεχίσετε να φέρνεστε σαν μαϊμούδες η θα τους παρετε κυνήγι ! Τώρα πέσανε οι ……μάσκες, τις φωτογραφίες τις είδατε, δεν έχετε δικαιολογία να μην πιστεύετε ούτε να λέτε ότι δεν ξέρατε ! Σας το γράφω συνέχεια, τώρα και πάνω από χρόνο ο κόσμος εχει αφήσει πίσω την απάτη του κορονοϊού και εχει μπει στην ρουτίνα και τον ρυθμό της ζωής πριν τον κορωνοιό. Ούτε τεστ, ούτε κρούσματα, ούτε νοσοκομεία, ούτε εμβόλια, ούτε ΜΕΘ, ούτε θάνατοι ! Σκεφτειτε το λίγο και θα καταλάβετε το βρωμικο παιχνίδι που παίζουν εις βάρος σας και πως δολοφονούν τους ανθρώπους για να κάνουν πιστευτή την απάτη !

      1. Καλώς τον ψεκα τον Hondakias, πόσες μέρες θα περιμενουμε να σκεφτείς και να γράψεις την πρώτη λέξη μετά την ανομασία σου και τι είδος πιθήκου είσαι ?

  3. Εξαρτάται, σε τι θέση ταξίδεψε.Ας ελπίσουμε ότι οι οικοδεσπότες τους φιλοξένησαν και δε χρειάστηκε να πληρώσουν διαμονή.
    Περίπου 1500ευρώ οικονομική θέση, το λιγότερο 250ευρώ ξενοδοχείο(η ημέρα) σε ένα νορμάλ ξενοδοχείο, συν το φαγητό κανα
    100ευρώ τη μερα…
    κάνε τους πολλαπλασιασμούς και πόσα άτομα πήγαν και θα εχεις τον αριθμό που ζητάς στο περίπου….
    Και πολυ οικονομικά στα υπολόγισα..

  4. Σας έφαγε η ζήλια !
    Στην Αμερική ανακάλυψαν τις δυνατότητες του Δημάρχου Χανίων και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μετανάστευση εκεί και να κάνει αυτά που εσείς οι ζηλιάρηδες δεν τον αφήνετε να κάνει στον τόπο του !
    Αμάν πια ! Μην δείτε κανένα να προκόβει !

    1. Δεν λέτε ευτυχώς που έχουμε τον Κυριάκο και τον κλαρινογαμπρό-δήμαρχο και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους στο εξωτερικό, παραπονιέστε κιόλας!! Ξέρετε ότι μας ζητάν τον ωραίο από το Γέιλ? Θέλουν να δουν τι πήγε στραβά την πρώτη φορά για αποφυγεί τέτοιον λαθών στο μέλλον

  5. Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΚΑ ΜΗ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΜΗ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΜΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ, ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΙΕΣΤΑ.
    ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΑΥΤΟΝ ΒΡΕ ΠΟΥ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΓΙΑ ΗΠΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ Μ…..ΚΕΣ.
    ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ……

  6. Όχι μόνο πληρώσαμε τα εισιτήρια τους 2700 έκαστο αλλά τους δόθηκε και αποζημίωση 900 ευρώ για την κούραση τους.και βέβαια τα εντάλματα πληρωμής είναι πολλά όχι μόνο αυτό.
    Αλλά που ξανακούστηκε και αποζημίωση 900 στον καθενα για τις διακοπές που έκαναν από την τσέπη μας.οι δημοσιογραφοι δεν ξέρουν τα ψάξουν στο διαυγεια; αντιπολίτευση υπαρχει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook