«Αδελφοί Καραμάζοφ»: Το εντυπωσιακό μπαλέτο για δύο επιπλέον μέρες σε online streaming

Οι «Αδελφοί Καραμάζοφ», το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι από το μπαλέτο Άιφμαν, θα παρουσιαστεί για δύο επιπλέον ημέρες διαδικτυακά, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, από την online θεατρική σκηνή του Christmas Theater. Η μαγεία του σύγχρονου χορού φθάνει στα σπίτια μας από τον μετρ του είδους, τον κορυφαίο χορογράφο Μπορίς Άιφμαν.

Κάθε χορογραφία του αποτελεί από μόνη της μέγα διεθνές χορευτικό γεγονός. Ανήκοντας στην ίδια καλλιτεχνική οικογένεια με τους σπουδαίους Maurice Bejart, Roland Petit και John Neumeier, ο Μπορίς Άιφμαν δημιουργεί προσωπικές αριστουργηματικές χορογραφίες με εξαιρετικούς χορευτές.

Το μυθιστόρημα Οι αδελφοί Καραμάζοφ θεωρείται ως το κορυφαίο έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα. Σ’ αυτό παρουσιάζεται η ζωή τριών αδελφών, που δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους (του ορμητικού και αχαλίνωτου στα πάθη Ντιμήτρι, του συγκρατημένου αλλά ψυχικά αδύνατου και άβουλου Ιβάν και του αγνού ονειροπόλου Αλιόσα), σε συνάρτηση με την ακόλαστη και έκλυτη ζωή του πατέρα τους, του Φιόντορ Παύλοβιτς Καραμάζοφ, που τα εγκατέλειψε άστοργα, όταν ήταν πολύ μικρά και ορφανά από μητέρα. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, ο φόνος του πατέρα Καραμάζοφ παίρνει διαστάσεις τελετουργικής πια εκτέλεσης και, αν τυπικά φονιάς είναι μόνο ο Ντιμήτρι, το μαχαίρι με το οποίο αυτός χτύπησε είχε ακονιστεί και από τους τρεις. Γι’ αυτό, ο βρόχος της κρεμάλας που τον υποδέχεται θα πνίξει μαζί μ’ αυτόν κι όλους τους υπόλοιπους.

Μεταδόσεις: Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στις 20.00
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 στις 20.00
Προπώληση: www.viva.gr & www.christmastheater.gr
Τιμή: 15 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ