«Αδειάζει» αλλά δεν κλείνει τμήμα δημοτικού σχολείου στα Χανιά με συρροή κρουσμάτων κορονοϊού

αδειάζει-αλλά-δεν-κλείνει-τμήμα-δημ-1304650

Με πέντε κρούσματα σε σύνολο 14 μαθητών, το τμήμα δεν μπορεί να αναστείλει την λειτουργία του, λόγω του πρωτοκόλλου του Υπουργείου Παιδείας για διαχείριση κρουσμάτων κορoνοϊού που προβλέπει ότι για κλείσιμο τμήματος πρέπει να βρεθούν θετικοί το 50%+1 των μαθητών.

Ο λόγος για τμήμα δημοτικού σχολείου εντός της πόλης των Χανίων, το οποίο  συνεχίζει «στα χαρτιά» την λειτουργία του ενώ οι γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι από τον φόβο επιμόλυνσης, χωρίς να μπορούν ούτε ο εκπαιδευτικός, ούτε η διεύθυνση του σχολείου, ούτε η διεύθυνση α’βάθμιας να παρέμβουν, καθώς εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το σχετικό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχουν καταγραφεί στο τμήμα επίσημα πέντε κρούσματα, από το περασμένο Σάββατο μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποδιοργάνωση στην λειτουργία του.

Μετά την εξακρίβωση του πρώτου κρούσματος, ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο με ράπιντ τεστ και σελφ τεστ για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα οποία αποκάλυψαν άλλα τέσσερα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί γονείς επέλεξαν να μην στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα, φοβούμενοι να μην τα εκθέσουν περαιτέρω στον ιό με αποτέλεσμα το τμήμα να «αδειάζει» αλλά να περιμένει επίσημα ανοικτό με τον εκπαιδευτικό στην θέση του.

Ωστόσο, το σχετικό πρωτόκολλο, ούτε αναστολή λειτουργίας προβλέπει, ούτε τηλεκπαίδευση, ούτε υπάρχει πρόβλεψη για να απουσιάσουν οι γονείς από την εργασία τους αλλά αντίθετα… υποχρεώνει και το σχολείο να καταχωρεί κανονικά τις απουσίες (κάτι που απ’ όσο γνωρίζουμε δεν συμβαίνει στην πράξη σε αυτές τις περιπτώσεις).

Ενόψει της αναπόφευκτης αύξησης κρουσμάτων στην σχολική κοινότητα, εύλογα γονείς και εκπαιδευτικοί τονίζουν την ανάγκη να ληφθούν από μεριάς Πολιτείας πρόσθετα μέτρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook