Άδειασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά – Δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο

Αδειασασν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, που βρίσκονταν στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Κοραή.

Το κουδούνι των γραφείων, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, δεν γράφει πλέον “Χρυσή Αυγή”.

Το κλείσιμο των Γραφείων της ΧΑ στον Πειραιά έχει προηγηθεί το κλείσιμο των τοπικών οργανώσεων στη Νίκαια και στο Πέραμα, σημάδια της διάλυσης πλέον του νεοναζιστικού μορφώματος. Πλέον τα μοναδικά γραφεία που τυπικά διατηρεί η Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια του Πειραιά, είναι πλέον στη Σαλαμίνα.

Ο υπόδικος Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός της οργάνωσης, έχει ήδη αναφερθεί δημόσια στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οργάνωση μετά την εκλογική ήττα του Ιουλίου, και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενο κλείσιμο και της “Κεντρικής Διοίκησης” της Μεσογείων λόγω αδυναμίας πληρωμής του ενοικίου.

Τα γραφεία του Πειραιά ήταν ορμητήρια πολλών επιθέσεων κατά μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια. Για το πλήθος των επιθέσεων και την κεντρική οργάνωσή τους έχει αναφερθεί σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του, ο πρώην πυρηνάρχης Πειραιά Νικόλαος Αποστόλου, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά το 2012.

Αλλά και ο μετέπειτα πυρηνάρχης Πειραιά Θωμάς Μπαρέκας είναι κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη, όπως και στη δίκη για την επίθεση στο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη το 2013.
Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ