Αδάμ Μπούτζουκας: «Θα είμαι η φωνή των Χανιωτών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο» | Video

αδάμ-μπούτζουκας-θα-είμαι-η-φωνή-των-χ-1769600

Την πρόθεσή του να είναι η φωνή των Χανιωτών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε και μέσα από το Zarpa Radio 89,6 ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Σημανδηράκη «Για τα Χανιά» Αδάμ Μπούτζουκας , μιλώντας το πρωί στην Άννα Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Μπούτζουκας αναφέρθηκε στο επάγγελμά του ως φυσικοθεραπευτής αλλά και στην ενασχόλησή του με τον χορό, καθώς η οικογένειά του διατηρεί μια από τις πιο παλιές και γνωστές σχολές χορού στα Χανιά ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται επιχειρηματικά και στον τουρισμό:

«Αγαπώ τον τόπο μου. Είμαι φυσικοθεραπευτής και ασχολούμαι με τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο χορεύοντας αρχικά ως παιδί από 5 ετών και από το 1996 διδάσκω στον σύλλογο, με ένα μικρό διάλλειμα τεσσάρων ετών που έφυγα για σπουδές. Άνοιξα το δικό μου εργαστήριο φυσικοθεραπείας, όταν τελείωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές σχετικά με τις αθλητικές και μυοσκελετικές κακώσεις.

Αυτό που θα ήθελα να κάνω και που είναι ο σκοπός και ο στόχος μου είναι αρχικά να είμαι εκφραστής της άποψης των Χανιωτών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Από το πρωί ως το βράδυ συναναστρέφομαι με κόσμο, είτε είναι στο φυσικοθεραπευτήριο με τους ασθενείς μου ή τους συνοδούς τους και στην συνέχεια στο χορό. Όλη μέρα κουβεντιάζουμε και συζητάμε τα προβλήματα της πόλης.

Συνάμα κι εγώ δραστηριοποιούμαι εδώ, μένω εδώ, είμαι πολίτης των Χανίων και γνωρίζω τα προβλήματα. Θέλω να γίνω εκφραστής των απόψεων των πολιτών μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την καθημερινότητά μας. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να την βελτιώσουμε.

Πάρκιγνκ – Το μεγάλο πρόβλημα των Χανίων

Μιλώντας για το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης σήμερα, ο κ. Μπούτζουκας αναφέρθηκε στο πάρκινγκ, υποστηρίζοντας πως: «αντικειμενικά είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο θεωρώ ότι ο δήμαρχός μας ήδη έχει κάνει και προσπαθεί να κάνει τα μέγιστα γι’ αυτό. Ήδη ετοιμάζουμε στον Κλαδισό εισόδους και εξόδους, έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία το περιφερειακό πάρκινγκ του Κλαδισού, στην πορεία υπάρχει ένα πλάνο και στην ΑΒΕΑ να ξεκινήσει το υπόγειό μας πάρκιγγκ, υπάρχει και μια προσέγγιση έτσι ώστε να δούμε στο στάδιο της Έλενας Βενιζέλου, πώς θα μπορούσε ο χώρος εκεί να εκμεταλλευθεί και να γίνει και εκεί υπόγειο πάρκιγνκ, υπάρχουν στα σχέδια έτσι ώστε στο πάρκινγκ της Περίδου να γίνει μια επέκταση, καθώς η πυροσβεστική γίνεται προσπάθεια να πάει στην Λεωφόρο Μουρνιών, είναι και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου που θα γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο, που θα το απολαμβάνουμε όλοι, προφανώς και θα υπάρχει για τις ανάγκες του πάρκου και των πολιτών και εκεί ένα πάρκιγνκ.

Πρέπει να λυθεί το θέμα του πάρκινγκ, όντως είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι οι ανάγκες της πόλης μας κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερες. Είμαστε ένας πολύ δημοφιλής προορισμός».

Σχετικά με τα πεζοδρόμια ο κ. Μπούτζουκας είπε πως «είναι η καθημερινότητά μας, πρέπει να περπατάμε στην πόλη μας και συνάμα να διορθωθεί το πρόβλημα που έχουμε με το πάρκινγκ, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας. Είχα παρκάρει με την γυναίκα μου κοντά στο Φράγκικο, που δυστυχώς τα πεζοδρόμιά μας δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Προσπαθούσαμε να περάσουμε με το καροτσάκι μέσα από τα αμάξια».

Για τα έργα στην πόλη των Χανίων

Σχετικά με την ανάπλαση 30 οικοδομικών τετραγώνων του κέντρου των Χανίων, ο κ. Μπούτζουκας δήλωσε πως «τα πεζοδρόμια θα είναι πλέον προσβάσιμα σε όλους, νομίζω θα αλλάξει όλη η εικόνα, όπως ήδη αλλάζει», ενώ για τις θέσεις στάθμευσης που ενδεχομένως μειωθούν είπε πως «τα περιφερειακά πάρκινγκ θα λύσουν το πρόβλημα και με την έλευση των ηλεκτρικών λεωφορείων. Ο μηχανισμός λειτουργεί λίγο αργά όσον αφορά τη γραφειοκρατία αλλά τα έργα αυτά θα μείνουν. Σίγουρα υπάρχει λίγη ταλαιπωρία, αλλά θα μείνουν προς όφελός μας, για την καθημερινότητά μας».

Παράλληλα, ο κ. Μπούτζουκας συμμετέχει ενεργά στα πολιστικά δρώμενα του τόπου, μέσα από τον χορευτικό όμιλο της οικογένειας, ο οποίος διοργανώνει μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στην Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό: « Κάνουμε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο μας, είτε αυτή είναι η Γιορτή Τσικουδιάς, είτε είναι το πολιτιστικό αντάμωμα, είτε η γιορτή του Κλήδωνα. Πρόκειται για εκδηλώσεις που έχουν αγκαλιάσει πολλοί Χανιώτες. 14 Οκτωβρίου θα κάνουμε την γιορτή τσικουδιάς, που θα πάμε το ρακοκάζανο κάτω στο λιμάνι μας. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και δουλειά για τις παραστάσεις μας».

Η συμμετοχή σε Φεστιβάλ Χορού του εξωτερικού

«Φέτος είχα την χαρά και την τιμή να συνοδεύσω χορευτικό μας στο Κάιρο, με μια ομάδα 15μελή. Φέτος ήμασταν 12 χώρες και η μόνη χώρα που εκπροσώπησε την Ευρώπη ήταν η Ελλάδα. Το κοινό ήταν ενθουσιώδες και η ανταπόκριση συγκινητική. Κάθε χώρα έχει το δικό της άρωμα και ύφος ωστόσο το ταξίδι από το οποίο έχω πάρει την μεγαλύτερη συγκίνηση ήταν στην Ινδία. Οι άνθρωποι εκεί λόγω και του Μεγάλου Αλεξάνδρου τρέφουν για μας μεγάλο θαυμασμό και εκτίμηση» είπε ο κ. Μπούτζουκας.

Όραμά του, όπως είπε, ο κ. Μπούτζουκας έχει μεταξύ άλλων, την δημιουργία ενός μεγάλου Φεστιβάλ στην πόλη. Την ίδια ώρα, ο κ. Μπούτζουκας εξέφρασε το συναισθηματικό δέσιμο που έχει με τα Νεώρια και τη σημασία που θα έχει για τους πολίτες η επαναχρησιμοποίησή τους, μετά την ανάπλαση:

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν έγιναν δράσεις για τον πολιτισμό μας,  όχι μόνο παραδοσιακά αλλά γενικότερα. Θεωρώ ότι από την πόλη μας λείπε ένα μεγάλο Φεστιβάλ. Έπεσαν οι υπογραφές και για τα Νεώρια που είναι το στολίδι μας, θα γίνει άλλος ένας μεγάλος χώρος πολιτισμού, που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε και να συμμετέχουμε σε ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις.

Ειδικά με τα Νεώρια εγώ προσωπικά και τα μέλη του συλλόγου μας, κάναμε την γιορτή τσικουδιάς αλλά μετά τον σεισμό  του 2006 που κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση για το κοινό. Είμαι αρκετά δεμένος με αυτόν τον χώρο και χαίρομαι που και σύντομα θα είναι στην διάθεση των πολιτών».

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook