Αχτσιόγλου: Μοναδική ευκαιρία η πλήρης καταβολή των αναδρομικών φέτος – Αντισυνταγματική και απαράδεκτη η περικοπή τους

αχτσιόγλου-μοναδική-ευκαιρία-η-πλήρη-936152

Τα αναδρομικά των συνταξιούχων να καταβληθούν άμεσα και ακέραια σε όλους, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της τομεάρχου Εργασίας του κόμματος, Έφης Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα σε δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου παραπέμπει σε σημερινά δημοσιεύματα που, όπως αναφέρει, «εναρμονίζονται με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα» και «φέρουν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται σχέδιο περικοπής των οφειλόμενων αναδρομικών στους συνταξιούχους εφόσον αυτά καταβληθούν άμεσα (ή εφάπαξ)». «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση», σημειώνει, «να μην αποτολμήσει μια τέτοια αντισυνταγματική και κοινωνικά απαράδεκτη ενέργεια». Τονίζει ότι «τα αναδρομικά που οφείλονται στους συνταξιούχους λόγω των περικοπών που επέβαλε ο ίδιος ο κ. Βρούτσης το 2012, πρέπει να καταβληθούν άμεσα και ακέραια σε όλους τους συνταξιούχους».

Η αρμόδια τομεάρχης σημειώνει ότι «φέτος υπάρχει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την πλήρη εξόφληση των οφειλών προς τους συνταξιούχους ακριβώς διότι δεν είναι σε ισχύ το σύμφωνο σταθερότητας και άρα το κράτος μπορεί να κάνει δαπάνες τέτοιου ύψους, όπως αυτές των αναδρομικών, που δημοσιονομικά θα ήταν δύσκολο να γίνουν τις επόμενες χρονιές».

Αναφορικά με το «έτερο μεγάλο μέτωπο» που αφορά τους συνταξιούχους, τις εκκρεμείς συντάξεις, η κ. Αχτσιόγλου υποστηρίζει ότι «τα πράγματα εξελίσσονται διαρκώς προς το χειρότερο». Δηλαδή, «η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να διπλασιάσει τις εκκρεμείς συντάξεις».

Σχολιάζει πως «είναι πρόκληση να ακούς αυτή την κυβέρνηση να επιχαίρει για ανύπαρκτα κατορθώματα και την ίδια στιγμή να επιδεινώνει με τέτοια ταχύτητα την κοινωνική πραγματικότητα για το σύνολο των συνταξιούχων και των εργαζομένων της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook