Αχτσιόγλου: Η τηλεκατάρτιση ήταν πρωτοβουλία του Μητσοτάκη ή του Βρούτση;

αχτσιόγλου-η-τηλεκατάρτιση-ήταν-πρωτ-931452

Η Έφη Αχτσιόγλου διερωτάται σε ανακοίνωση της, εάν γνώριζε για την διαδικασία της τηλεκατάρτισης ο πρωθυπουργός.

Η τηλεκατάρτιση ήταν μια πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Γιάννη Βρούτση, διερωτάται σε ανακοίνωση της η Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει πως «μετά τη χθεσινή ακύρωση του σκανδαλώδους προγράμματος τηλεκατάρτισης, που διαφήμιζε επί έναν ολόκληρη μήνα ο κ. Βρούτσης, θα έπρεπε να έχει απαντήσει σε ένα και μόνο ερώτημα».

«Γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος – σκάνδαλο ή ήταν δική του πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε εν αγνοία του πολιτικού του προϊσταμένου;», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, νωρίτερα στην ΕΡΤ1 δήλωσε πως η «ομολογία ενοχής της κυβέρνησης» χαρακτήρισε την ακύρωση του προγράμματος voucher των ΚΕΚ για τους επιστήμονες και σημειώσε ότι «η κίνηση του πρωθυπουργού ήρθε μετά τη διογκούμενη αντίδραση της κοινωνίας και ιδίως των επιστημονικών φορέων».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «προφανώς υπάρχει σκάνδαλο και ηθικό θέμα, τη στιγμή που όλοι είμαστε σπίτια μας και προσπαθούμε να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές έχουμε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο προσπάθεια να γίνουν “αρπαχτές”. Ενώ τα χρήματα αυτά μπορούσαν να κατευθυνθούν απευθείας στους επιστήμονες η κυβέρνηση επέμεινε να κάνει χρήση της κατάρτισης, έγινε μία “αρπαχτή” με ασυναρτησίες και αστείο περιεχόμενο που ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας, επέμεινε να δοθούν 80 εκ. ευρώ δώρο σε συγκεκριμένα ΚΕΚ».

Έτσι, τόνισε πως «σε αυτές τις περιπτώσεις, σε τόσο κρίσιμες στιγμές το “συγγνώμη λάθος” δεν αρκεί» και πρέπει ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε αποπομπή του υπουργού Εργασίας. Εκτός από το φιάσκο, πρόσθεσε, «υπήρχε μεθόδευση για να κατευθυνθούν χρήματα σε ΚΕΚ. Αν δεν μεσολαβούσαν τα ΚΕΚ και οι επιστήμονες έπαιρναν απευθείας 800 ευρώ -αντί για 600 μέσω των ΚΕΚ- αυτό θα κόστιζε περίπου 150 εκ. και όχι 190 εκ. ευρώ. Μέσω ΚΕΚ οι επιστήμονες πήραν λιγότερα και υπήρχε μεγαλύτερη επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook