Aυτός είναι ο λαϊκιστής Φινλανδός που μπλοκάρει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα | Photos

aυτός-είναι-ο-λαϊκιστής-φινλανδός-που-μ-267413

Χάρη στην κρίση που μαστίζει και την Φινλανδία, το λαϊκιστικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» κέρδισε την τρίτη θέση στις εκλογές της 19ης Απριλίου 2015. Κέρδισε τις εκλογές χάρη στην καμπάνια του εναντίον κάθε βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι Αληθινοί Φινλανδοί σχημάτισαν κυβέρνηση συνασπισμού με  τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα που βρίσκονται στο κέντρο και την κεντροαριστερά.

Ο λαϊκιστής ηγέτης του κόμματος Αληθινοί Φινλανδοί, Τίμο Σόινι, πήρε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και θα επιθυμούσε να γίνει υπουργός Οικονομικών στη θέση του Στουμπ.

Ο Σόινι ήταν αυτός που μπλόκαρε ουσιαστικά την Ελλάδα στο Eurogroup το Σάββατο, λέγοντας στον ΥΠΟΙΚ Στουμπ ότι ή θέτει βέτο στην Ελλάδα για 3ο πακέτο διάσωσης ή ρίχνει την κυβέρνηση.

Οι αξίες των Αληθινών Φινλανδών είναι πρώτα απ’όλα πατριωτικές και ξενοφοβικές: «Η Φινλανδία πρώτα!». Αυτό κάνει το κόμμα να είναι άκρως αντιευρωπαϊκό και να αρνείται κάθε ανθρωπιστική μετανάστευση. Μόνο οι ξένοι που έχουν δουλειά μπορούν να εγκατασταθούν στην Φινλανδία.

Οταν ξεκίνησε η κρίση στην Πορτογαλία, ο Σόινι το έκανε φέιγ βολάν: «Πάντα έλεγα ότι η Ευρώπη έχει λάθος λειτουργία και ήρθε η ώρα να δικαιωθώ», δήλωνε.

Ο Σόινι αριστερά, ο νυν πρωθυπουργός Juha Sipilä και ο Στουμπ δίνουν συνέντευξη τύπου στις 27 Μαίου 2015.

iefimerida.gr

One thought on “Aυτός είναι ο λαϊκιστής Φινλανδός που μπλοκάρει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα | Photos

  1. Where was this idiot when they were giving Bailouts for the Banks?
    Where was he when German comapnies were paying bribes and kickbacks ro corrupt public officials in Greece to sell they military Equipment they don’t need?
    Check the facts, Greece boight about $300 billion in military equipement
    The debt by coincidence is also $300 billion!
    If Greece hadn’t spent that money on military contracts to German, American and French military contractors, there would be no debt!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook