Aισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο στα Χανιά

aισιόδοξα-τα-πρώτα-μηνύματα-για-την-φετ-0

tourismos(1)Αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα δείχνουν οι προκρατήσεις που έχουν γίνει για την φετινή τουριστική περίοδο. Το κλίμα στις περισσότερες αγορές φαίνεται να έχει αλλάξει.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες η χώρα μας, φαίνεται να είναι μεταξύ των πρώτων στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι προκρατήσεις από τους Βρετανούς έχουν αυξηθεί κατά 20%, οι Γερμανοί κατά 15%,η Ρώσικη αγορά θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ενώ κρατήσεις για διακοπές στην χώρα μας, έχουν γίνει και από την γειτονική Τουρκία.

Σε ότι αφορά το Νομό Χανίων, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Χανίων, Νίκος Κόρακας, μιλώντας σήμερα στο «Zarpa.gr» υποστήριξε πως, «παραδοσιακά τα Χανιά, έρχονται πρώτα στην προτίμηση των Σκανδιναβών τουριστών, ενώ σε ότι αφορά τις αγορές της Γερμανίας,της Αυστρίας και της Αγγλίας, καταγράφεται αυξητική τάση για το Νομό μας σε ποσοστό πάνω από 20%.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έρχονται να ενισχύσουν και τα μηνύματα από τις εκθέσεις του εξωτερικού, που και αυτά, είναι άκρως ενθαρρυντικά.»

Παράλληλα, ο κ. Κόρακας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις εταιρίες χαμηλού κόστους, όπως αυτή της Rayanair, που όπως είπε,  «θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη του τουρισμού στο Νησί.

Αναφερόμενος στην κρουαζιέρα ο Νίκος Κόρακας, σημείωσε πως,«η άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά έχει βοηθήσει στην οικονομική ενίσχυση των καταστημάτων και όχι τόσο στα ξενοδοχεία, καθώς δεν γίνονται κρατήσεις δωματίων, αφού τα κρουαζιερόπλοια παραμένουν στο Νομό μόνο για λίγες ώρες.

Αν όμως το Λιμάνι της Σούδας γίνει λιμάνι ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες, θα παραμένουν για κάποιες μέρες στα Χανιά τότε θ’ αυξηθούν και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Ερωτηθείς για τον λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό και κατά πόσο αυτός θα βοηθούσε την Κρήτη, το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι, «πριν από τρία χρόνια, είχαμε θέσει το θέμα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η οποία το βλέπει με θετικό μάτι.

agia_triadaΘέλει να επισκέπτονται τους ναούς, τα μοναστήρια αλλά και γενικότερα τα Θρησκευτικά μας μνημεία ομόθρησκοι αλλά και αλλόθρησκοι, ούτως ώστε να τύχουν και της ανάλογης συντήρησης τα μνημεία αυτά, καθώς κάποια από αυτά έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Η μόνη ένσταση του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίου είναι να μην θεωρηθεί ότι η εκκλησία του νησιού «χρησιμοποιεί» τους ναούς και τα μοναστήρια της, για οικονομικούς λόγους. Θέλει ν’ αποφύγει αυτή την εμπλοκή ή την παρερμηνεία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Κόρακα,»αυτό που απομένει τώρα είναι να μην γίνουν διάφορα περιστατικά,  όπως απεργίες, διαδηλώσεις και επεισόδια που θα δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για τον τουρισμό.

Ακόμη και το χθεσινό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το μεταδίδουν στις χώρες τους, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις.

Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα, έχει αποδείξει κατά καιρούς, ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook