Κρήτη | Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα και φεύγει για Γερμανία η μικρή Μαρίνα! | Photos

κρήτη-συγκεντρώθηκαν-τα-χρήματα-και-φ-752746

Όταν οι Κρητικοί αλλά και οι Έλληνες γενικότερα γίνουν μια γροθιά, τότε μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της 4χρονης Μαρίνας από τις Αρχάνες η οποία εδώ και μέρες έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα με την περιπέτεια της υγείας της.

Τις τελευταίες ημέρες στις τράπεζες έφταναν πολίτες κάθε ηλικίας για να βοηθήσουν να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που χρειάζεται, έτσι ώστε το κοριτσάκι να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο της Γερμανίας για την αφαίρεση του όγκου.

Τα καλά νέα είναι ότι τα χρήματα συγκεντρώθηκαν (πάνω από 50.000 ευρώ) και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η μικρή Μαρίνα ετοιμάζεται αύριο τρίτη να αναχωρήσει για τη Γερμανία προκειμένου στη συνέχεια να χειρουργηθεί, όπως δημοσιεύει το  ekriti.gr

Μετά και το εμπόδιο που υπήρξε με τον ΕΟΠΥΥ και το οποίο ξεπεράστηκε αφού δόθηκε η έγκριση του ποσού για την επέμβαση, η οικογένεια μπορεί πλέον να ελπίζει.

Συγκινημένοι είναι και όλοι όσοι βρέθηκαν στο πλάι της οικογένειας και στην προσπάθεια που έγινε αυτές τις ημέρες να βοηθηθεί η οικογένεια.

Συγκινημένος ο πατέρας

Ο πατέρας της μικρής Μαρίνας συγκινησιακά φορτισμένος απηύθυνε και πάλι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους Κρητικούς που ανταποκρίθηκαν τόσο ζεστά στο κάλεσμά του. Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr: «θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας βοήθησε. Μόλις με ενημέρωσαν και από τον ΕΟΠΥΥ ότι δόθηκε η έγκριση».

Μετά τα γραφειοκρατικά εμπόδια, «άνοιξε» ο δρόμος

Παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό η οικογένεια είχε απευθυνθεί στον ΕΟΠΥΥ και κατέθετε έγγραφα για να καλυφθούν τα έξοδα της επέμβασης (62.000 ευρώ), η απάντηση αρχικά ήταν αρνητική. Μόλις την Κυριακή άλλαξε η στάση και ήρθε η θετική απάντηση. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης έλαβε τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα έξοδα, ενώ παρέμβαση για το θέμα είχε κάνει στο υπουργείο Υγείας ο δήμαρχος Αρχανών κ.Κοκοσάλης. Και σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ.Πολάκης επανέλαβε από το Ηράκλειο τη διαβεβαίωση για την έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ, που ήρθε όμως μετά από ατέλειωτη ταλαιπωρία της οικογένειας.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αρχανών και μέλος της επιτροπής που συστάθηκε για τη διαχείριση των χρημάτων, Χρύσα Γενιατάκη: «σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ θα αποστείλουν υπηρεσιακά με έμβασμα ένα έγγραφο, δηλαδή το χρηματικό ποσό. Όπως είπαν θα καλύψουν τα νοσήλεια του παιδιού και τα έξοδα ενός συνοδού αλλά αυτά μεταγενέστερα. Βέβαια όλα τα έξοδα του νοσοκομείου πρέπει να προπληρωθούν και να υπάρχει διαθέσιμο όλο το ποσό. Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει όπως διαβεβαίωσε αν χρειαστεί και παράταση στη διαμονή, εάν η ασθενής παραμείνει παραπάνω απ’ ότι χρειαστεί για νοσηλεία».

50.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από τους Κρητικούς

Και η κ.Γενιατάκη ευχαρίστησε πολίτες, συλλόγους, φορείς και συλλόγους για την αλληλεγγύη που έδειξαν με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το θεαματικό ποσό.

Όπως εξήγησε: «Η διαχείριση θα γίνει μέσω της επιτροπής και από το μεσημέρι ο λογαριασμός γίνεται ερανικός και θα τον διαχειρίζεται ο πατέρας μαζί με το κράτος, μετά από έγκριση του υπουργείο».

Θεωρείται βέβαιο ότι όλα τα χρήματα είναι απολύτως απαραίτητα καθώς μετά την πρώτη επέμβαση και εφόσον όλα πάνε καλά, θα απαιτηθούν κι άλλες επεμβάσεις καθώς και θεραπεία με πρωτόνια στην Χαϊδελβέργη. Η ιστορία της μικρής Μαρίνας συγκλόνισε τους Κρητικούς και τώρα οι ευχές όλων συντροφεύουν το «αγγελούδι» στον μεγάλο αγώνα που έχει μπροστά του. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι είναι δυνατή και θέλει να τα καταφέρει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook