Αντίστροφη μέτρηση για το Μαραθώνιο Κρήτης – Η πρώτη παρουσίαση

αντίστροφη-μέτρηση-για-το-μαραθώνιο-κ-972290

Στις 12 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Μαραθώνιος Κρήτης στα Χανιά. Τα οργανωτικά στελέχη της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην σχετικές ανακοινώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο ξενοδοχείο «Κύδων».

Η φετινή διοργάνωση, ο στόχος είναι να κυλήσει ακόμη καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις, ενώ ένα σημαντικό στοίχημα που τίθεται, είναι ο ερχομός στα Χανιά δρομέων από το εξωτερικό.

Η εκδήλωση είχε διάρκεια σχεδόν μία ώρα και ξεκίνησε με την παρουσίαση του επίσημου σποτ του Μαραθωνίου. Το λόγο αρχικά πήρε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (ΣΔΥΧ), Μιχάλης Παπαδάκης, τονίζοντας ότι φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη διεξαγωγής σε ό,τι αφορά το τεχνικό μέρος, του Μαραθωνίου.

Η φετινή διοργάνωση, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές θα περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες, εκτός από τον κλασικό μαραθώνιο, των 42,195μ., 10, 5 και 2,5 χλμ. Από ‘κει και πέρα παρουσιάστηκε η οργανωτική επιτροπή, η οποία στο τέλος της συνέντευξης Τύπου πραγματοποίησε την πρώτη σύσκεψη για ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της προσεχούς διοργάνωσης.

Ειδικότερα, χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ. Καλογερής (αντιπεριφερειάρχης Χανίων), Σημανδηράκης (δήμαρχος Χανίων), Μαλανδράκης (δήμαρχος Πλατανιά), Αποστολάκης (αντιδήμαρχος Αποκορώνου), Χιωτάκης (αντιδήμαρχος Σφακίων), Μαυροδημητράκης (αντιδήμαρχος Κισσάμου), Μπικάκης (αντιδήμαρχος Καντάνου & Σελίνου), ο κ. Ροκάκης (πρόεδρος ΕΒΕΧ), ο κ. Κατάκης (από την Ενωση Ξενοδόχων Χανίων) και η κα Ορφανουδάκη από τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων.

Να σημειωθεί ότι από μέρους των δήμων Σφακίων και Καντάνου & Σελίνου ζητήθηκε να υπάρξουν δράσεις που θα αφορούν τους δύο συγκεκριμένους δήμους, κάτι που όπως τονίστηκε από μέρους των ανθρώπων του Μαραθωνίου, θα τεθεί προς συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.

Εκτός των δρομικών δραστηριοτήτων, όπως έχει συμβεί και τις προηγούμενες φορές, ο φετινός Μαραθώνιος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κοπή του κότινου από την ιστορική ελιά των Βουβών, λαμπαδηδρομία, εθελοντική αιμοδοσία και πολλές άλλες δράσεις.

Τέλος, η εκδήλωση περιλάμβανε την προσφορά κοινωνικού μερίσματος όπως προέκυψε από τα έσοδα της περασμένης διοργάνωσης, το οποίο δόθηκε στο ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ, με ένα ποσό 2.000 ευρώ το οποίο παραδόθηκε από τον πρόεδρο του ΣΔΥΧ, Γ. Αλογδιανάκη στην πρόεδρο του Ιδρύματος, Παρασκευή Ορφανουδάκη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook