9 τρόποι για να χάσετε βάρος, όταν δεν μπορείτε να κάνετε γυμναστική

9-τρόποι-για-να-χάσετε-βάρος-όταν-δεν-μπ-1220286

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να τρώτε λιγότερο και να ασκείστε περισσότερο. Ακούγεται υπέροχο στη θεωρία, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο για όλους.

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος χωρίς παράλληλα να αυξήσετε τη σωματική άσκηση, όπως ένας τραυματισμός, κάποιες ασθένειες που σας περιορίζουν, π.χ. αρθρίτιδα ή οσφυαλγία, ή τέλος πάντων δεν προλαβαίνετε να ασκηθείτε ούτε για 30 λεπτά της ημέρας.

Η άσκηση βοηθά το σώμα να κάψει θερμίδες πιο αποτελεσματικά, λέει ο Δρ Scott A. Cunneen, διευθυντής Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο μεταβολισμός σας αυξάνεται. Χωρίς άσκηση, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται.

Ανάλογα με το πόσο ασκείστε, μπορεί να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Τρώγοντας λιγότερο και καίγοντας θερμίδες με άσκηση, μπορείτε δυνητικά να επιτύχετε τον στόχο σας για μείωση θερμίδων γρηγορότερα.

Εάν δεν μπορείτε να ασκηθείτε, μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο για να χάσετε βάρος. Αυτό δεν είναι κακό, καθώς η αργή απώλεια βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε περισσότερο από μια γρήγορη απώλεια βάρους, λέει ο διαιτολόγος Jill Weisenberger, συγγραφέας του βιβλίου “Prediabetes: A Complete Guide and Diabetes Weight Loss – Week by Week”.

Ο Weisenberger ενθαρρύνει όσους θέλουν να χάσουν βάρος να σκεφτούν μακροπρόθεσμα τους στόχους τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε στόχο να χάσετε το 10% του σωματικού σας βάρους σε τρεις έως έξι μήνες. Αν το βάρος σας είναι 100 κιλά, τότε μπορείτε να χάσετε 10 κιλά σε λίγους μήνες. Οι εβδομαδιαίοι στόχοι απώλειας βάρους, μπορεί να έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα που μπορεί να αποδοθούν όμως στην απώλεια νερού ή άπαχης μυϊκής μάζας εκτός από λίπος.

Η απώλεια βάρους χωρίς άσκηση σημαίνει επίσης ότι πρέπει να επικεντρωθείτε περισσότερο στη μείωση των θερμίδων που τρώτε, ενώ θα πρέπει να τρώτε κυρίως θρεπτικά τρόφιμα. Ένα κιλό ισούται περίπου με 3.500 θερμίδες. Αν το μοιράσετε ομοιόμορφα σε μια εβδομάδα, τότε μειώστε κατά 500 θερμίδες τα ημερήσια γεύματά σας.

9 συμβουλές για να χάσετε βάρος χωρίς άσκηση

1. Να είστε υπομονετικοί με τη διαδικασία, συμβουλεύει η διαιτολόγος Heidi Katte, του Milwaukee Technical College στο Μιλγουόκι. Ακόμα και όταν μπορείτε να ασκηθείτε, η απώλεια βάρους σε περιορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Συνειδητοποιήστε ότι μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και μπορεί να έχετε κάποιες αποτυχίες.

2. Παίξτε με τα πιάτα. Μια κοινή στρατηγική που χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους είναι να παίζετε με το μέγεθος του πιάτου και τις μερίδες σε ένα πιάτο. Σερβίρετε μια μερίδα χρησιμοποιώντας ένα μικρό πιάτο αντί για ένα μεγάλο πιάτο.

3. Προσέξτε τις μερίδες σας. Στα εστιατόρια, σχεδιάστε να φάτε μόνο το μισό από αυτό που σας σερβίρουν. Ζητήστε το υπόλοιπο να σας το δώσουν σε πακέτο για το σπίτι.

4. Μην τρώτε κάνοντας ταυτόχρονα και κάτι άλλο, όπως να βλέπετε τηλεόραση. Αφήστε οτιδήποτε σας αποσπά την προσοχή, γιατί διαφορετικά θα φάτε ασυναίσθητα μεγαλύτερη ποσότητα.

5. Μασάτε αργά και μην καταπίνετε τις μπουκιές σας. Αφήστε κάτω το πιρούνι σε κάθε μπουκιά.

6. Περισσότερες φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες μεταξύ άλλων, βοηθούν να χορτάσουμε έτσι ώστε να μείνουμε χορτάτοι περισσότερη ώρα. Η συνιστώμενη μερίδα για φυτικές ίνες είναι 25 γραμμάρια την ημέρα για τις γυναίκες και έως 38 γραμμάρια την ημέρα για τους άνδρες, αλλά οι περισσότεροι αγωνίζονται να πάρουν ακόμη και 10 γραμμάρια την ημέρα.

7. Πίνετε περισσότερο νερό. Η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες ενώ πίνετε περισσότερο νερό είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός απώλειας βάρους. Το νερό σας βοηθά να χορτάσετε περισσότερο, όπως και οι φυτικές ίνες. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τα ζαχαρούχα ροφήματα όπως που μπορούν εύκολα να προσθέσουν 250 έως 500 θερμίδες την ημέρα στη διατροφή σας, ανάλογα με το τι πίνετε.

8. Προσθέστε πρωτεΐνη. Παρόλο που όλοι χρειαζόμαστε ένα υγιεινό μείγμα σύνθετων υδατανθράκων, υγιεινών λιπών και πρωτεϊνών, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες χορταίνουν και νιώθετε κορεσμό για πολλές ώρες.

Η τρέχουσα συνιστώμενη ημερήσια δόση πρωτεΐνης είναι 10% έως 35% των συνολικών θερμίδων σας.

9. Αγοράστε υγιεινά τρόφιμα. Όταν θέλετε ένα σνακ ανοίγετε το ντουλάπι και βλέπετε πατατάκια, μπισκότα και άλλες λιγότερο θρεπτικές επιλογές. Είναι φυσικό να θέλουμε αυτές τις ανθυγιεινές επιλογές, αλλά για να αποφύγετε αυτήν την παγίδα, γεμίστε το ντουλάπι σας με πιο υγιεινές επιλογές σνακ , κρατήστε το ψυγείο γεμάτο με ψιλοκομμένα λαχανικά και απολαύστε ένα μπολ με φρούτα.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook