9 ενδείξεις που σου λένε ότι έχεις βρει έναν υγιή (και όχι τέλειο) σύντροφο

9-ενδείξεις-που-σου-λένε-ότι-έχεις-βρει-1410080

Δεν υπάρχει ιδανική σχέση, αλλά υπάρχει ο σύντροφος που θα είναι κοντά σε αυτό που θα ήθελες

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει η ιδανική σχέση, και πολύ καλά κάνουν, γιατί πράγματι δεν υπάρχουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεις τον σύντροφο που είναι πολύ κοντά σε αυτό που εσύ ορίζεις ως ιδανικό.

Αν είσαι λοιπόν σε αυτή τη φάση που η σχέση βρίσκεται στους πρώτους μήνες και αναρωτιέσαι για το αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή, το πιθανότερο είναι ότι το ένστικτό σου σε έχει ήδη ενημερώσει. Αν χρειάζεσαι όμως πιο απτές ενδείξεις, εμείς είμαστε εδώ για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο.

Είσαι ο εαυτός σου

Αν εξαιρέσεις τα πρώτα ραντεβού, στα οποία θες να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου και αφήνεις τα ελαττώματα για λίγο αργότερα, θα πρέπει να νιώθεις ελεύθερη και ασφαλής σε μία σχέση. Αν λες αυτό που σκέφτεσαι χωρίς να φοβάσαι για τις συνέπειες, αν νιώθεις ότι δεν χρειάζεται να υποδύεσαι κάτι άλλο και δεν κρατάς μυστικά, σημαίνει ότι είσαι σε μία υγιή σχέση.

Νιώθεις ενθουσιασμό

Αν η σχέση μετρά κάποια χρόνια, αλλά ενθουσιάζεσαι ακόμα με τον σύντροφό σου και υπάρχουν στιγμές που σε κάνουν να εκπλήσσεσαι ακόμα, ο έρωτας είναι ζωτικό κομμάτι της σχέσης σου, ακόμα και αν έχει περάσει το πρώτο πάθος.

Μοιράζεστε κοινές αξίες

Αν και στις θυελλώδεις σχέσεις, δεν σε απασχολεί το αν έχετε τις ίδιες πεποιθήσεις, δεν ισχύει το ίδιο σε αυτές με βάση και ουσία. Αν η ηθική και τα πιστεύω σας είναι διαφορετικά, πολύ σύντομα θα γίνουν εμπόδια. Αν όμως είστε πολύ κοντά, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει μέλλον, γιατί βλέπετε τη ζωή με τον ίδιο τρόπο.

Μαλώνετε αλλά δεν γίνεστε εχθροί

Οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες είναι κομμάτι μίας υγιούς σχέσης. Αν όμως γίνεστε εχθροί και δεν παραμένετε ομάδα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι εντάσεις έρχονται για να λυθούν τα προβλήματα και να εξελιχθείτε τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Αν γίνεστε επικριτικοί ή τοξικοί ο ένας με τον άλλο, μάλλον δεν θέλετε να είστε μαζί.

Δεν νιώθεις ριγμένη

Είναι πολύ σύνηθες να είμαστε σε μία σχέση όπου νιώθουμε ότι κάνουμε την περισσότερη δουλειά και υπάρχει ανισορροπία. Αν διακαταχέσαι και από το σύνδρομο της νοσοκόμας, είναι λογικό να σου παίρνει καιρό μέχρι να αντιληφθείς την έλλειψη δικαιοσύνης. Σε μία υγιή σχέση όμως, δεν νιώθει κανείς ριγμένος. Παίρνεις βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι και υπάρχει αμοιβαία φροντίδα και σεβασμός.

Χαίρεται με τις επιτυχίες σου

Μην υπολογίζεις μόνο τις δύσκολες στιγμές. Είναι εξίσου σημαντικό να μπορεί ο άλλος να χαίρεται με τις επιτυχίες σου και να μην νιώθει απειλή. Να μην σε κρατά πίσω και να μην υποτιμά αυτά που καταφέρνεις.

Έρωτας και αγάπη μαζί

Το ιδανικό δίπτυχο. Όταν είσαι ερωτευμένη, δεν σημαίνει ότι αγαπάς και έναν άνθρωπο. Ο έρωτας διαφέρει από την εκτίμηση και θα πρέπει να σκεφτείς αν πράγματι εκτιμάς τον σύντροφο που έχεις επιλέξει.

Γελάτε μαζί

Ένας βασικός παράγοντας που δίνει διάρκεια σε μία σχέση, είναι το χιούμορ. Αλλά κυρίως, η κοινή αίσθηση. Να γελάτε με τα ίδια πράγματα, να μπορείτε να αυτοσαρκάζεστε και να αντιμετωπίζετε με χιούμορ τις δύσκολες καταστάσεις.

Αναγνωρίζει και σέβεται τα τραύματα του παρελθόντος

Έχουμε διαφορετικό οικογενειακό υπόβαθρο και μας καθορίζουν διαφορετικά γεγονότα από το παρελθόν. Οφείλουμε λοιπόν να τα μοιραστούμε με τον σύντροφό μας ώστε να ξέρει αλλά και εκείνος να σεβαστεί τις εμπειρίες, που ενδεχομένως να είναι τραυματικές και να επηρεάζουν τη λειτουργικότητα στο παρόν. Ο ρόλος τους δεν είναι να μας θεραπεύσει, αλλά να μας ακούει και να μας στηρίζει.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook