9 ταινίες που πρέπει να δεις… πάνε Βενετία

9-ταινίες-που-πρέπει-να-δεις-πάνε-βενε-415717

Ποιος θα πάρει άραγε φέτος το πολυπόθητο Χρυσό Λιοντάρι; Ένα από τα τρία σημαντικότερα (μαζί με τις Κάννες και το Βερολίνο) Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ευρώπης σηκώνει αυλαία στις 31 Αυγούστου και μία πλειάδα σπουδαίων και διεθνώς αναγνωρισμένων σκηνοθετών δίνει ραντεβού στη Βενετία με τις νέες τους ταινίες.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής φέτος είναι ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης, Σαμ Μέντες. Τι μας επιφυλάσσει λοιπόν η φετινή Μπιενάλε; Εμείς διαλέξαμε εννέα ταινίες, που αξίζουν την προσοχή σας, και σας τις παρουσιάζουμε.

LA LA LAND
Ο δημιουργός του οσκαρικού “Wiplash” επιστρέφει με εντελώς διαφορετική διάθεση. Οι σαγηνευτικοί Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμα Στόουν πρωταγωνιστούν στη νέα του ταινία, που είναι ένα ρομαντικό μιούζικαλ με ρετρό ατμόσφαιρα, που ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στο σήμερα και το παλιό κλασικό Χόλιγουντ. Ο Γκόσλινγκ υποδύεται έναν πιανίστα της τζαζ που ερωτεύεται μία ανερχόμενη ηθοποιό. Η επιτυχία όμως θα φέρει σύννεφα στη σχέση τους. Το πρώτο trailer μας χαρίζει υπέροχες τεχνικολόρ εικόνες και μας υπόσχεται ένα ρομάντζο που θα κλέψει τις καρδιές μας.

THE LIGHT BETWEEN OCEANS
Βασισμένο στο ομώνυμο best seller της Αυστραλέζας Μ. Λ. Στέντμαν, η νέα ταινία του σκηνοθέτη του “Blue Valetine” Ντέρεκ Σιάνφρανς αφηγείται την ιστορία ενός φαροφύλακα και της γυναίκας του σε ένα απομακρυσμένο νησί, που αφού χάσουν το βιολογικό τους παιδί, θα βρεθούν με ένα ξένο μωρό στην αγκαλιά. Ένα μωρό δύο μηνών που φθάνει στις ακτές του νησιού –ως εκ θαύματος– μέσα σε μία βάρκα με έναν νεκρό άντρα. Μετά από πίεση της γυναίκας του ο φαροφύλακας θα δεχτεί να υιοθετήσουν (άτυπα φυσικά) το μωρό υποδυόμενοι ότι είναι δικό τους. Μέχρι που μερικά χρόνια μετά κάνει την εμφάνισή της η βιολογική μητέρα του παιδιού… Ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Αλίσια Βικάντερ πρωταγωνιστούν σε μία δυνατή δραματική ιστορία, που δύσκολα δεν θα σας συγκινήσει. Ήδη βρίσκεται στη λίστα με τα οσκαρικά φαβορί.

NOCTURNAL ANIMALS
Επτά χρόνια μετά το εξαιρετικό “A Single Man”, που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, χάρη κυρίως στην αποκαλυπτική ερμηνεία του Κόλιν Φερθ, ο Τομ Φορντ –ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή στον οίκο Gucci και αιφνιδίασε τους πάντες με το κινηματογραφικό του ταλέντο– επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μία σκοτεινή ιστορία εκδίκησης και πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Έιμι Άνταμς. Η υπόθεση, με λίγα λόγια, θέλει μία ιδιοκτήτρια γκαλερί να νιώθει ότι απειλείται από το νέο μυθιστόρημα του πρώην συζύγου της, το οποίο και εκλαμβάνει ως ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την ίδια και τη ζωή της.

NA MLIJECNOM PUTU (ON THE MILKY ROAD)
Ο Εμίρ Κουστουρίτσα επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μία ταινία που τον θέλει συμπρωταγωνιστή και… ερωτευμένο με τη Μόνικα Μπελούτσι. Η ταινία διατρέχει ολόκληρη τη ζωή ενός άντρα εστιάζοντας σε τρεις κομβικές περιόδους. Η μία κατά τη διάρκεια του πολέμου, η δεύτερη την εποχή που ερωτεύεται μια γυναίκα (βλέπε Μόνικα Μπελούτσι) και η τρίτη όταν πια έχει μονάσει. Δεν έχουμε ιδέα αν θα είναι καλή ταινία ή όχι, αλλά η υπογραφή του Κουστουρίτσα σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της Μπελούτσι μας βάζει σε πειρασμό.

VOYAGE OF TIME: LIFE’S JOURNEY
Ένας από τους πιο ιδιαίτερους σύγχρονους κινηματογραφιστές, ο Τέρενς Μάλικ, συνεχίζει το ταξίδι του στο κινηματογραφικό σύμπαν και έρχεται στη Βενετία με ένα ντοκιμαντέρ αυτή τη φορά γεμάτο εντυπωσιακές και πανέμορφες εικόνες και μία έντονη φιλοσοφική διάθεση πάνω στη ζωή και τον θάνατο. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, το “Voyage of Time” είναι μια γιορτή του σύμπαντος, μια παρουσίαση του όλου του χρόνου, από τις απαρχές του ως την τελική του κατάρρευση. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κάνει την πρεμιέρα του στις Κάννες, επειδή όμως δεν ήταν ακόμα έτοιμο, θα προβληθεί στη Βενετία με αφήγηση της Κέιτ Μπλάνσετ.

FRANTZ
Ο Φρανσουά Οζόν, ένας από τους πιο παραγωγικούς και ικανούς Γάλλους σκηνοθέτες, φτάνει στη Βενετία έχοντας στις αποσκευές του τη νέα του ταινία. Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο φιλμ, που μας ταξιδεύει στη Γερμανία των πρώτων χρόνων του Μεσοπολέμου για να μας διηγηθεί την απροσδόκητη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν νεαρό άνδρα, που εκείνη ανακαλύπτει ότι αφήνει λουλούδια στον τάφο του πρόσφατα χαμένου συζύγου της. Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Σεζάρ Πιερ Νινέ.

ARRIVAL
Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να σκηνοθετήσει το σίκουελ του “Blade Runner”, ο Καναδός Ντενί Βιλνέβ, παρουσιάζει στη Βενετία τη νέα του ταινία με τίτλο “Arrival” και πρωταγωνιστές την Έιμι Άνταμς, τον Τζέρεμι Ρένερ και τον Φόρεστ Γουίτακερ. Πρόκειται για μία ιστορία επιστημονικής φαντασίας, μέσα από ένα ιδιαίτερο όμως σκηνοθετικό πρίσμα, που ξεκινά με την άφιξη στη Γη μίας στρατιάς εξωγήινων διαστημόπλοιων. Η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος, καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους. Στην πορεία όμως θα πάρει μια απόφαση που βάλει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας.

LES BEAUX JOURS D’ARANJUEZ (3D)
Ή αλλιώς “The Beautiful Days of Aranjuez”. Ένα τρισδιάστατο ρομαντικό δράμα με την υπογραφή του σπουδαίου Γερμανού κινηματογραφιστή, Βιμ Βέντερς. Ένα ζευγάρι μιλάει για τη ζωή και τον έρωτα στη διάρκεια μιας καλοκαιρινής νύχτας. Η νέα ταινία του Βέντερς είναι βασισμένη σε ένα θεατρικό έργο του Πέτερ Χάντκε και σίγουρα θα μας κερδίσει με τους διαλόγους της και την πάντα στοχαστική ματιά του ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του στο νέο γερμανικό κινηματογράφο.

ONE MORE TIME WITH FEELING (3D)
Εκτός συναγωνισμού, ένα ντοκιμαντέρ για τον Νικ Κέιβ με τη σκηνοθετική ματιά του συμπατριώτη του Αυστραλού, Άντριου Ντόμινικ. Ένα φιλμ που παρακολουθεί τη διαδικασία δημιουργίας του 16ου άλμπουμ των Nick Cave & the Bad Seeds με τίτλο “Skeleton Tree” επιχειρώντας μία ματιά στο πιο προσωπικό σύμπαν του σπουδαίου μουσικού. Η ταινία περιγράφεται ως «η μαρτυρία ενός καλλιτέχνη που προσπαθεί να βρει τον δρόμο του μέσα από το σκοτάδι», καθώς εκτός από τη δημιουργία του νέου άλμπουμ εστιάζει και στις δύσκολες στιγμές που έζησε ο Κέιβ μετά τον τραγικό χαμό του 15χρονου γιου τον Ιούλιο του 2015, οπότε και έπεσε σε έναν γκρεμό. Να σας θυμίσουμε ότι ο Κέιβ και ο Ντόμινικ έχουν συνεργαστεί ξανά, αφού ο πρώτος έγραψε τη μουσική στην πολυσυζητημένη ταινία του δεύτερου «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook