9 «άσχημες αλήθειες» για τα αεροπορικά ταξίδια που δεν θα σας πουν ποτέ οι εταιρείες

9-άσχημες-αλήθειες-για-τα-αεροπορικά-234894

aeroplaneΗ συνήθης απάντηση σε κάποιον που εκφράζει τον φόβο του για τα αεροπλάνα, είναι ότι αυτά είναι ο ασφαλέστερος τρόπος ταξιδιού. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθει κάποιος κάτι, ενώ οδηγεί προς το αεροδρόμιο, απ’ ότι να πετάξει στον προορισμό του.

Αναμφισβήτητα όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάται κάποιος που βρίσκεται σε ένα αεροπλάνο εν πτήσει….

Εδώ είναι 9 στοιχεία για τις πτήσεις που μπορεί να μην γνωρίζατε και ίσως σας αποθαρρύνουν:

1. Το να είστε στο έδαφος δεν συνεπάγεται απαραίτητα, ασφάλεια

Being-on-the-Ground-Doesnt-Equal-Safety-730x438Ένα από τα πλέον θανατηφόρα ατυχήματα στην ιστορία των αεροπλάνων, συνέβη πριν από την απογείωση. Ένας θανατηφόρος συνδυασμός ομίχλης και μικτών ραδιοσημάτων από το θάλαμο διακυβέρνησης, προκάλεσε τη μετωπική σύγκρουση δύο αεροπλάνων, που μετέφεραν πάνω από 600 επιβάτες στην Τενερίφη. Τότε, πάνω από 500 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

2. Μικρόβια

Germfest-2015-730x438Τα καθίσματα, το τραπεζάκι, η τσέπη του καθίσματος, ακόμη και το βιβλιαράκι με τους κανόνες ασφαλείας, όλα καλύπτονται με μικρόβια! Τα αεροπλάνα εξυπηρετούν καθημερινά τόσο πολύ κόσμο, αλλά αυτά τα δύσκολα σημεία λαμβάνουν λιγότερο λεπτομερή καθαρισμό απ΄ όσο θα έπρεπε.

3. Τεχνικά, οι πιλότοι δεν χρειάζονται

They-Dont-Technically-Need-the-Pilots-730x438Η τεχνολογία των αεροπλάνων είναι τόσο προηγμένη, ώστε τα αεροπλάνα θα μπορούσαν κυριολεκτικά να πετάνε μόνα τους. Ακόμα κι αν ένας υπολογιστής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πολύ πιο ήπια και ακριβή προσγείωση. Σίγουρα οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να επιτρέπουν στους πιλότους να έχουν τον έλεγχο για πολλούς λόγους. Πραγματικά, όμως, δεν γνωρίζουμε τι είναι πιο επικίνδυνο… να είμαστε στα χέρια ενός ανθρώπου ή στα χέρια ενός υπολογιστή που κάνει τα πάντα τέλεια… Η πρόσφατη τραγωδία της Germanwings νομίζουμε ότι δίνει την απάντηση…

4. Αιφνίδια Αποσυμπίεση

Sudden-Decompression-730x438Η ξαφνική αποσυμπίεση μπορεί να προκληθεί στο τρομακτικό και μάλλον απίθανο σενάριο του ανοίγματος της πόρτας. Αν κάποιος βρίσκεται κοντά σ’ αυτήν θα εκτοξευθεί στους αιθέρες, ενώ αυτομάτως θα πέσει δραματικά όχι μόνο το επίπεδο οξυγόνου της καμπίνας, αλλά και η θερμοκρασία της. Σε μια τέτοια περίπτωση αυτομάτως πρέπει να ανοιχθούν οι μάσκες οξυγόνου, ώστε να μην προκληθεί υποξία στους επιβάτες. Μάλιστα, πρέπει να περιέχουν αρκετό οξυγόνο για να διαρκέσουν αρκετά λεπτά. Αμέσως, ο πιλότος θα πρέπει να φέρει το αεροσκάφος κάτω από τα 10.000 πόδια.

5. Το μικρό μαύρο κουτί δεν είναι άφθαρτο

The-Little-Black-Box-Isnt-Indestructible-730x438Αν το μαύρο κουτί είναι πάντα ο μοναδικός επιζών σε κάθε σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα, γιατί τότε, δεν κατασκευάζεται ολόκληρο το αεροπλάνο από αυτό το μαγικό υλικό; Η απάντηση είναι ότι ένα αεροπλάνο από το ίδιο υλικό, δηλαδή τον χάλυβα, θα είναι πολύ βαρύ για να πετάξει.

Το μικρό μαύρο κουτί μπορεί να καταστραφεί από το συντριπτικό βάρος των φτερών του αεροπλάνου ή από την έκρηξη καυσίμων.

6. Τα περιστατικά αναταράξεων αυξάνονται

Incidents-of-Turbulence-Are-Rising-730x438Είναι επίσημο, δεν υπάρχει χώρος πάνω ή κάτω από τη γη που μπορεί να αποφύγει τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος. Οι αυξήσεις του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, έχουν προκαλέσει την αύξηση των αναταράξεων. Θα συνεχίσουν να αυξάνονται έως ότου εμείς οι άνθρωποι επιλέξουμε μια ζωή, πιο φιλική προς το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της υπερβολικής χρήσης των ορυκτών καυσίμων, όπως τα καύσιμα για τα αεροπορικά ταξίδια.

7. Οι πιλότοι δεν τρώνε το φαγητό της αεροπορικής εταιρείας

Pilots-Dont-Eat-Airline-Food-730x438Ενώ οι απλοί επιβάτες συμβιβάζονται με ένα πολύ μέτριο φαγητό, τις περισσότερες φορές, οι πιλότοι απολαμβάνουν το δικό τους ειδικό γεύμα, που φτιάχνεται αποκλειστικά για αυτούς. Βέβαια, ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος καθώς προσπαθούν να περιορίσουν την πιθανότητα να αρρωστήσουν.

8. Οι μάσκες οξυγόνου διαρκούν μόνο 15 λεπτά

Oxygen-Masks-Only-Last-15-Minutes-730x438Οι μάσκες οξυγόνου σε ένα αεροπλάνο κατέχουν τόσο οξυγόνο για να διαρκέσει περίπου δεκαπέντε λεπτά, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να φτάσει το αεροπλάνο σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο που θα υπάρχει αέρας που θα μπορούν οι επιβάτες να αναπνεύσουν. Γιατί οι αεροσυνοδοί δεν το αναφέρουν κατά τη διάρκεια της ομιλίας; Γιατί προφανώς θα προκληθεί πανικός!

9. Μεταχειρισμένα Ακουστικά

Used-Headphones-730x438Επειδή τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε έρχονται σε μια πλαστική σακούλα, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Τα ακουστικά καθαρίζονται μετά τη χρήση, όμως, η καθαριότητα εξαρτάται αποκλειστικά από την πρόθεση της αεροσυνοδού…

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook