80 εκατ. € στα κρατικά ταμεία από καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ

80-εκατ-e-στα-κρατικά-ταμεία-από-καταθέτε-286760

Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ έχουν μπει μέχρι σήμερα στο ταμείο του Ελληνικού Δημοσίου από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ που ελέγχθηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι κύριοι Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης με τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών του ΣΔΟΕ συνεχίζουν «αθόρυβα» αλλά αποτελεσματικά τον έλεγχο των λογαριασμών, ένας έλεγχος που ξεκίνησε με τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχαν διαγραφεί από την αρχική λίστα που έφτασε στις ελληνικές αρχές.

Από τις συνολικά 2.062 εγγραφές ηλεκτρονικών αρχείων έχουν ως τώρα ταυτοποιηθεί 1.725 λογαριασμοί που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα ή σε εταιρείες. Ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί για 170 πρόσωπα ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται άλλες 350 περιπτώσεις.

Από τα περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ που έχει εισπράξει έως τώρα το Δημόσιο, τα 13.788.184 ευρώ εισπράχθηκαν, μέσω των ευνοϊκών διατάξεων του Νόμου Βαλαβάνη. Οι οφειλέτες προσήλθαν και υπήχθησαν στο νόμο ρυθμίζοντας οφειλές που φτάνουν τα 26.023.832ευρώ.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook