8 πανέξυπνοι και οικονομικοί τρόποι για να βάλετε χρώμα στην κουζίνα σας

8-πανέξυπνοι-και-οικονομικοί-τρόποι-γι-1569504

Αν αγαπάτε τα χρώματα στην κουζίνα αλλά η οικονομική σας κατάσταση δεν σας επιτρέπει μεγάλες αλλαγές ή απλώς βρίσκεστε στο νοίκι και οι επεμβάσεις δεν επιτρέπονται εδώ θα βρείτε έξυπνους και οικονομικούς τρόπου για να εντάξετε το χρώμα στην διακόσμηση της κουζίνας σας.

Χρωματίστε τα ράφια

Σε μια κουζίνα που δεν έχει ντουλάπια ούτε καν για τα απαραίτητα τότε η καλύτερη επιλογή είναι να επενδύσετε σε χρωματιστά ράφια, διαφόρων μεγεθών, με αόρατη στήριξη. Η επιλογή αυτή συνοδεύεται απαραίτητα με τα ανάλογου ύφους και χρωμάτων αντικείμενα που θα τοποθετούνται εκεί. Έτσι οποιοδήποτε σκεύος αποθήκευσης κι αν παίρνετε θα επιλέγετε πάντα κάποιο χρωματιστό.

Βάλτε ταπετσαρίες στο εσωτερικό των ντουλαπιών

Αν πάλι η κουζίνα σας έχει ντουλάπια και τα πορτάκια τους είναι με τζάμι που επιτρέπει να βλέπει κανείς το εσωτερικό τους τότε μπορείτε να αλλάξετε αμέσως την κουζίνα σας βάζοντας στην πλάτη των ντουλαπιών χρωματιστή ταπετσαρία.

Χρωματίστε το εσωτερικό των ντουλαπιών

Πέραν όμως του να βάλετε ταπετσαρία στο εσωτερικό των ντουλαπιών σας μπορείτε απλώς να τα βάψτε σε μια έντονη απόχρωση και να κρατήσετε την επένδυση της ταπετσαρίας για τον ή τους τοίχους της κουζίνας σας. Μια εναλλακτική από το να βάλετε ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους της κουζίνας είναι να βάλετε μόνο σε έναν απ’ όλους και συγκεκριμένα σε αυτόν που η μεγαλύτερη επιφάνειά του είναι καθαρή δηλαδή ακάλυπτη από άλλα αντικείμενα.

Χρώμα στην πλάτη του πάγκου

Οι κουζίνες των παλιών σπιτιών συνήθως έχουν αντιαισθητικά πλακάκια και αυτό στις περισσότερες των περιπτώσεων όχι γιατί είναι παλιά ή παλιάς μόδας αλλά γιατί ο καιρός έχει αφήσει τα σημάδια πάνω τους. Ο πιο έξυπνος, εύκολος και οικονομικός τρόπος για να βάλετε χρώμα στην κουζίνα σας αλλά και για να μην αντικρίζετε τα πλακάκια του πάγκου είναι να κολλήσετε αυτοκόλλητα πλακάκια πάνω στα παλιά. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια με αυτοκόλλητα πλακάκια και να διαλέξετε αυτό ή/και αυτά που θα θέλετε καθημερινά να αντικρίζετε.

Αλλάξτε τις κουρτίνες

Τα υφάσματα αποτελούν πάντα την εύκολη λύση στις ιδιαίτερα οικονομικές αλλαγές. Μια χρωματιστή κουρτίνα σε όποια της μορφή (κρεμαστή, ρολό, ρόμαν) με έντονα χρώματα και μεγάλα μοτίβο μπορούν αμέσως να αλλάξουν την εικόνα της κουζίνας σας και να τη φωτίσουν.

Βάλτε ένα χρωματιστό χαλί

Ύφασμα δεν είναι αλλά αποτελούνται και αυτά από ίνες. Τα χαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα δώσουν χρώμα στη στιγμή στην κουζίνα σας. Με ένα χρωματιστό ή πολύχρωμο χαλί δεν θα χρωματίσετε απλώς το δάπεδο της κουζίνας σας αλλά όλο το χώρο αφού οι προσπίπτουσες αντανακλάσεις των χρωμάτων θα χρωματίζουν ταυτόχρονα και τις επιφάνειες των υπόλοιπων επίπλων.

Χρησιμοποιήστε χρωματιστά έπιπλα

Σε μια μονόχρωμη κουζίνα μπορείτε εύκολα να προσθέσετε χρώμα απλώς βάζοντας μια έντονη χρωματική πινελιά σε ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτή όπως τα ψηλά σκαμπό του πάσο. Στο μονόχρωμο του λευκού το κόκκινο θα τραβάει τα βλέμματα και θα σβήσει αμέσως τη ρουτίνα της μονοχρωμίας.

Βάψτε τις καρέκλες της τραπεζαρίας

Αλλάξτε το χρώμα στις καρέκλες και το τραπέζι επιλέγοντας έντονες και διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις και κάντε μερικές μικρές χρωματικές εκρήξεις. Η εικόνα της κουζίνας σας αμέσως θα αλλάξει και το χρώμα θα έχει για τα καλά εισβάλει μέσα σε αυτή. Αν το βάψιμο επίπλων είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία δείτε εδώ πώς μπορείτε να γίνετε αστέρια!

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook