8 λάθη που κάνουμε και καταστρέφουν το αμάξι μας

8-λάθη-που-κάνουμε-και-καταστρέφουν-το-α-1580845

Η σωστή συντήρηση και προστασία του αυτοκινήτου είναι παραπάνω από απαραίτητη. Είναι ζήτημα ασφάλειας δικής μας και των άλλων και δεν πρέπει να την αμελούμε.

Έτσι είτε ανήκετε σε εκείνους που λατρεύουν τα αυτοκίνητα είτε απλως χρησιμοποιείτε το αμάξι απλά και μόνο για να μετακινηθείτε πιο εύκολα πρέπει καλό είναι να γνωρίζετε πως υπάρχουν ορισμένα λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε και το καταστρέφουν.

Από τα λάδια του αυτοκινήτου μέχρι και το πλύσιμο του υπάρχουν πράγματα που το οδηγούν όλο και πιο συχνά στο συνεργείο.

1) Δεν αφήνουμε το συμπλέκτη

Όταν είστε σταματημένοι στο φανάρι δεν χρειάζεται να κρατάτε συνεχώς πατημένο το συμπλέκτη Αυτό δημιουργεί μεγάλες φθορές στα υλικά τριβής του πεντάλ του συμπλέκτη και έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάει σε βάθος χρόνου και να μην είναι “σκληρός” και να πατιέται πολύ εύκολα.

2) Μην ξεκινάτε με άδειο ρεζερβουάρ

Όσο κινείστε με άδειο ρεζερβουάρ η αντλία βενζίνης υπερθερμαίνεται όταν δεν καλύπτεται από αρκετή ποσότητα καυσίμου με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος ζωής της.

3) Μην στρίβετε το τιμόνι μετά το παρκάρισμα

Δεν πρέπει να στρίβετε τους τροχούς όταν το αυτοκίνητο σας είναι σταματημένο. Αυτό προκαλεί βλάβες και μεγάλη επιβάρυνση σε όλα τα μέρη του συστήματος διεύθυνσης.

4) Service

Μην περιμένετε να δείτε τα σημάδια ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται service για να το πάτε στο συνεργείο. Μην παραμελείς τα διαστήματα συντήρησης! Είναι προτιμότερο να έχεις ένα σκισμένο κάθισμα παρά ένα χαλασμένο αμορτισέρ. Αν έχει έρθει η στιγμή να το πας για service, μην το σκεφτείς δεύτερη φορά! Το αμάξι πρέπει πάντα να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων του.

5) Μη το υπερφορτώνετε

Στα ταξίδια οι περισσότεροι γεμίζουμε το αμάξι με τις αποσκευές μας όμως κάλο είναι να υπάρχει ένα μέτρο στο βάρος που προσθέτετε.

6) Διατηρήστε μια μέση ταχύτητα

Κάθε φορά που ξεκινάτε ή φρενάρετε απότομα μπορείτε να προκαλέσετε φθορές στα στοιχεία μετάδοσης, φρένα και ελαστικά. Η σωστή ταχύτητα και στροφές είναι σημαντικά.

7) Ελέγξτε τα λάδια

Είναι απαραίτητο να ελέγχετε συχνά τα λάδια και να τα αλλάζετε κάθε 3 μήνες ή 5000 χιλιόμετρα περίπου, πάντα ανάλογα με την χρήση. Το συνθετικό λάδι μπορεί να είναι ακριβότερο, όμως θα βελτιώσει την επίδοση του κινητήρα και θα μειώσει τις φθορές.

8) Μην το πλένετε συνέχεια σε πλυντήριο

Η συχνή επίσκεψη στο πλυντήριο είναι πιθανόν να του στερήσει λίγη από την λάμψη και το χρώμα του.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook