8 καθημερινές σειρές που θα δούμε τη σεζόν ’22-’23

8-καθημερινές-σειρές-που-θα-δούμε-τη-σεζ-1508807

Δύο είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν σχεδόν όλους τους υπεύθυνους προγράμματος των καναλιών πριν από την έναρξη κάθε σεζόν. Το πρώτο είναι πως θα ανεβάσουν τα νούμερα τηλεθέασης συνολικά -ή θα διατηρήσουν τα «κεκτημένα» αν η προηγούμενης σεζόν τους πήγε καλά. Το δεύτερο είναι πως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα έχει το καλύτερο lead in.

Η λύση της καθημερινής σειράς («Άγριες Μέλισσες», «Σασμός», «Γη της ελιάς», «Χαιρέτα μου τον πλάτανο») «δούλεψε» τα προηγούμενα χρόνια και αποτελεί μονόδρομο για όλα σχεδόν τα κανάλια φέτος τον χειμώνα.

Έτσι, η φετινή τηλεοπτική σεζόν μπαίνει με 9 καθημερινές σειρές που θα δώσουν τη μάχη σε διαφορετικές ζώνες, στο prime time ή αργά το απόγευμα, πριν από το δελτίο ειδήσεων. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Οι σειρές που συνεχίζονται:

«Χαιρέτα μου τον πλάτανο» (ΕΡΤ 1)

Η πολύπαθη κωμική σειρά της ΕΡΤ -πολύπαθη λόγω του σκανδάλου με τις καταγγελίες εναντίον του τέως πρωταγωνιστή Πέτρου Φιλιππίδη- συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, μετά από την θετική αποδοχή που γνώρισε από το κοινό.

Ο Τάσος Χαλκιάς, η Πηνελόπη Πλάκα, ο Θοδωρής Φραντζέσκος, ο Τάσος Κωστής, η Τζένη Διαγούπη και πολλοί ακόμα ηθοποιοί θα συνεχίσουν να μας διασκεδάζουν με τα κωμικοτραγικά παθήματά τους υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Ανδρέα Μορφονιού, σε αυτή την παραγωγή της JK Productions του Γιάννη Καραγιάννη.

Ετοιμαστείτε για νέες εισόδους ηθοποιών, ανάμεσά τους ο Παύλος Ευαγγελόπουλος, ο οποίος θα κάνει την εμφάνισή του στο γυαλί μετά από αρκετά χρόνια.

«Η γη της ελιάς» (Mega)

Το στοίχημα των υπευθύνων του Mega που «έκλεψαν» τον Ανδρέα Γεωργίου και την ομάδα του (Κούλλης Νικολάου, Βάνα Δημητρίου) από τον Σκάι («8 λέξεις») σε μια κίνηση – ματ απέδωσε.

Ο συνδυασμός ίντριγκας, πάθους, γνωστών ονομάτων που βλέπουμε σπάνια στις οθόνες μας (Άντζελα Γκερέκου, Μάρω Κοντού, Λυδία Κονιόρδου κ.α.) και φρέσκων προσώπων (Αφροδίτη Λιάντου, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Λίαμ Άιρλαντ κ.α.) κέρδισε τους τηλεθεατές, κυρίως το γυναικείο κοινό που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα των fans της σειράς.

Το restart της «Γης της ελιάς» τη δεύτερη σεζόν θα σημαδευτεί από μπαράζ δραματικών εξελίξεων -θάνατοι, αποκαλύψεις, συνωμοσίες θα δοκιμάσουν τις σχέσεις των ηρώων, ενώ νέες είσοδοι θα «φωτίσουν» κάποια από τα μυστήρια της Αρεόπολης.

«Σασμός» (Alpha)

Η σειρά – φαινόμενο που έσπασε πέρυσι τα κοντέρ της τηλεθέασης θα μπει δυναμικά στη δεύτερη σεζόν. Στόχος όλων των συντελεστών είναι να διατηρήσουν την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τηλεθεατών και για αυτό το στόρι εμπλουτίζεται με νέους ήρωες, που θα υποδυθούν ο Στέλιος Μάινας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Δημήτρης Αλεξανδρής και άλλοι.

Όμως, το ερώτημα που μοιάζει να βασανίζει τους περισσότερους τηλεθεατές δεν είναι ποιοι έρχονται αλλά ποιοι φεύγουν. Και δη τι θα γίνει με την Βασιλική, τον Μαθιό και την Καλλιόπη.

«Τρία μίλια» (Star)

Η σειρά – outsider του Star που έκανε πρεμιέρα λίγο πριν από την εκπνοή της τηλεοπτικής σεζόν επιστρέφει μετά από τα ενθαρρυντικά νούμερα που συγκέντρωσε.

Νέες αποκαλύψεις για το παρελθόν των ετερόκλητων κατοίκων του Δρακονησίου θα προσθέσουν στην ένταση που βράζει κάτω από την επιφάνεια και θα φέρουν απρόοπτες εξελίξεις στη σειρά που διαθέτει ένα εντυπωσιακό πρωταγωνιστικό καστ: Χάρης Σώζος, Τόνυ Δημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Ευγενία Παναγοπούλου, Νικόλας Μακρής κ.ά.

Οι σειρές που θα κάνουν το ντεμπούτο τους φέτος:

«Παράδεισος» (Alpha)

Με ένα δοκιμασμένο ξένο φορμά βασισμένο σε πασίγνωστη νουβέλα του Εμίλ Ζολά, ο Alpha επιχειρεί να αξιοποιήσει την περσινή επιτυχία του «Σασμού» για να διευρύνει το κοινό του.

«Ο παράδεισος» -«ll paradiso delle signore» στην «αυθεντική» ιταλική βερσιόν- είναι ένα πολυκατάστημα με είδη γυναικείας ένδυσης, το πρώτο του είδους του στην μεταπολεμική Αθήνα, το οποίο οραματίστηκαν δύο πρωτοπόροι επιχειρηματίες.

Στα πολυτελή δοκιμαστήριά του, οι αστές Αθηναίες της εποχής, εκτός από τα ρούχα της, άφηναν και τις αναστολές τους. Όλα τα σκοτεινά μυστικά των καλύτερων οικογενειών του τόπου, οι έρωτες, τα πάθη, οι απιστίες, οι απάτες και οι προδοσίες έρχονται στο φως με δραματικές συνέπειες για τους πρωταγωνιστές.

Πρωταγωνιστούν ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Καραπάνος και ο Γεράσιμος του «Σασμού», οι οποίοι υποδύονται τους δύο ριψοκίνδυνους επιχειρηματίες.

«Είμαστε οικογένεια» (Open)

Μετά από μια απογοητευτική σεζόν, το Open επιχειρεί ολική επαναφορά, με νέες σειρές, ελληνική μυθοπλασία και πολλά ακόμα που μένει να ανακοινωθούν.

Φυσικά, οι προβολείς έπεσαν σχεδόν αυτόματα στην συνέχεια της σειράς «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, που θα ακολουθήσει τος ζωές των ξεριζωμένων του Πόντου στην νέα τους πατρίδα, την Ελλάδα.

Όμως ο σταθμός ποντάρει σε δύο ακόμα σειρές: Την δραμεντί «Είμαστε οικογένεια», βασισμένη στο αργεντίνικο φορμάτ «Somos familia» και το «Έρωτας φυγάς»,

Η υπόθεση του «Είμαστε οικογένεια» είναι βασισμένη στο γνωστό και επιτυχημένο εύρημα που συνοψίζεται στη φράση «άνδρας μόνος μεγαλώνει παιδιά».

Ο ήρωάς μας, μετά από τον αιφνιδιαστικό θάνατο του κολλητού φίλου του και της γυναίκας του, «κληρονομεί» τα τέσσερα παιδιά τους και μαζί προσπαθούν να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης και συμβίωσης με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Το σενάριο υπογράφει ο Άγγελος Χασάπογλου, η σκηνοθεσία ανήκει στον Βασίλη Θωμόπουλο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα υποδυθεί ο Μάριος Αθανασίου.

«Έρωτας φυγάς» (Οpen)

Η δεύτερη καθημερινή σειρά του Οpen είναι επίσης βασισμένη σε ξένο φορμά, το τουρκικό «Bir Zamanlar Çukurova».

Η Πέμη Ζούνη, ο Αντώνης Καρυστινός, η Ντάνη Γιαννακοπούλου, ο Σταύρος Σβήγκος, ο Σταύρος Ζαλμάς, η Έφη Παπαθεοδώρου, ο Γεράσιμος Γεννατάς και πολλοί ακόμα ηθοποιοί θα ζωντανέψουν στην οθόνη τους ήρωες της σειράς, που έχει την αφετηρία της στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια σε Αθήνα και Μεσσηνία.

Ένας νεαρός μηχανικός αυτοκινήτων και μια μοδίστρα γνωρίζονται στην Αθήνα της δεκαετία του ’50, ερωτεύονται και κάνουν όνειρα για το μέλλον τους. Όμως ένας φόνος τους υποχρεώνει να πάρουν τον δρόμο της εσωτερικής «προσφυγιάς». Θα βρουν καταφύγιο ως εργάτες σε κτήματα στην Μεσσηνία. Αλλά η τύχη δεν είναι με το μέρος τους. Εκείνος καταλήγει φυλακή και αυτή παντρεύεται τον κτηματία στον οποίο δούλευε.

Τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Τσελεμέγκος.

«Άγρια γη» (Σκάι)

Η Μαρία Γεωργιάδου επιστρέφει στη μικρή με καινούργια σειρά, της οποίας υπογράφει το σενάριο. Ο λόγος για την «Άγρια γη», η οποία προορίζεται για την απογευματινή ζώvn, πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πριν από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ένας νεαρός άνδρας που έπεσε θύμα απαγωγής πριν από τριάντα χρόνια επιστρέφει στο τόπο όπου γεννήθηκε για να πάρει εκδίκηση. Στόχος του είναι η παραδειγματική τιμωρία της γυναίκας που ενορχήστρωσε την απαγωγή για να καταστρέψει την εύπορη οικογένειά του και να ιδιοποιηθεί την περιουσία της. Μοναδικό εμπόδιο στον δρόμο του είναι η κόρη της εν λόγω γυναίκας, η σύντροφός του στα παιδικά παιχνίδια του και μεγάλος του έρωτας.

Πρωταγωνιστούν, η Ζέτα Δούκα, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο Θανάσης Πατριαρχέας, η Παναγιώτα Βιτετζάκη, ο Στέφανος Μιχαήλ κ.ά.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook