8 φυσικοί τρόποι για να περιποιηθείτε τα μάτια σας και να ενισχύσετε την όρασή σας

8-φυσικοί-τρόποι-για-να-περιποιηθείτε-τ-1125528

Ακολουθούν ορισμένες απλές συμβουλές με τις οποίες μπορούμε να δυναμώσουμε την όρασή μας και να ξεκουράσουμε τα μάτια μας.

8 φυσικοί τρόποι για να περιποιηθείτε τα μάτια σας και να ενισχύσετε την όρασή σας

1. Πλύσεις ματιών με χαμομήλι

Βράζουμε αφέψημα χαμομηλιού σε καθαρό, αποσταγμένο νερό και σουρώνουμε πολύ πολύ καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει, να είναι ελαφρώς χλιαρό, και με ένα σταγονόμετρο, παίρνουμε και ρίχνουμε το αφέψημα μέσα στα μάτια μας. Γυροφέρνουμε τα μάτια μας ώστε το χαμομήλι να πάει παντού και να κυλήσει έπειτα έξω από τα μάτια μας μαζί με τυχόν σκόνες και ρύπους. Το χαμομήλι θα ξεκουράσει τα μάτια μας μετά από μια απαιτητική ημέρα.

2. Πλύσεις με φλοιό από δέντρο καστανιάς

Βράζουμε σε καθαρό αποσταγμένο νερό 20 γραμμάρια φλοιού καστανιάς. Σουρώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Με ένα σταγονόμετρο ρίχνουμε στα μάτια μας και αφήνουμε το αφέψημα να πάει παντού. Ρίχνουμε αρκετό ώστε να κυλήσει προς τα έξω παίρνοντας μαζί ρύπους αλλά και τον πόνο των ματιών μας.

3. Τσάι δεντρολίβανο

Με υπέροχη γεύση, υιοθετούμε τη συνήθεια να πίνουμε τσάι δεντρολίβανο τρεις φορές την ημέρα για αρκετό καιρό. Το δεντρολίβανο θα τονώσει τα κουρασμένα μας μάτια, θα οξύνει την όρασή μας και θα τα κάνει να λάμψουν.

4. Ηλιόσπορος, καρότο και μαρούλι

Είναι τρεις τροφές που βοηθούν πάρα πολύ την όρασή μας και τα μάτια μας να είναι υγιή ή να επανέλθουν στην υγεία τους.

5. Αποφυγή καφέ, αλκοόλ, αλατιού

Και τα τρία αυτά συστατικά που καταναλώνουμε καθημερινά ανεβάζουν την πίεση με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανεπιθύμητη και εξοντωτική υπεραιμία στην περιοχή των ματιών. Τα αποφεύγουμε κυρίως τις βραδυνές ώρες όπου τα μάτια μας ήδη κουρασμένα αποζητούν χαμηλό φωτισμό και ηρεμία ώστε να ξεκουραστούν και να κοιμηθούν.

6. Αποφυγή καπνού

Το κάπνισμα επίσης προκαλεί υπεραιμία και εμποδίζει πάμπολλες φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας, οπότε τα μάτια μας δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα μάτια μας μάλιστα είναι από τα όργανα τα οποία είναι εντελώς εκτεθειμένα όχι μόνο στον δικό μας καπνό αλλά και τον καπνό των καπνιστών γύρω μας. Οπότε βάλλονται ακόμα κι όταν εμείς δεν καπνίζουμε. Είναι απαραίτητο να εξασφαλίζουμε κατάλληλα εξαερισμένο περιβάλλον για τα μάτια μας και επίσης να μειώσουμε -διακόψουμε το κάπνισμα, κυρίως τις βραδυνές ώρες.

7. Αποφυγή πολλών ωρών στη οθόνη

Εκτός από την ακτινοβολία οι οθόνες παγιδεύουν τα μάτια μας σε πολύωρη ακινησία καθώς κοιτούμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο για ώρες. Οι εσωτερικοί οπτικοί μύες μπορεί να ατροφήσουν με αποτελέσματα θολούρες ή άλλες παθήσεις των ματιών μας. Το διάλειμμα κάθε μισή ώρα για μερικά λεπτά είναι απαραίτητο ώστε να βοηθήσουμε τα μάτια μας να κινηθούν.

8. Καλός βραδινός, νυχτερινός ύπνος

Σίγουρα υπάρχουν βράδια που θα περάσουμε όμορφα ξενυχτώντας με τις παρέες μας όμως ο βραδινός ύπνος και κυρίως νωρίς, είναι βάλσαμο για τα μάτια μας. Ιδανικά είναι να αποκοιμηθούμε πριν τα μεσάνυχτα. Μια μάσκα ματιών η οποία θα προστατέψει τα μάτια από διάφορα φώτα του περιβάλλοντος, θα βοηθήσει στην φυσιολογική παραγωγή ορμονών όπως η μελατονίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλά και βαθειά, και να ξυπνήσουμε φρέσκοι και ευτυχισμένοι με μάτια να λάμπουν.

enallaktikidrasi.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook