8 πανέξυπνες χρήσεις της κάμερας του κινητού

8-πανέξυπνες-χρήσεις-της-κάμερας-του-κι-626239

Η κάμερα του κινητού είναι ιδανική για να βγάζουμε ωραίες φωτογραφίες, όμως είναι ακόμη καλύτερη για να κάνετε πολλά παραπάνω!

Παρκάρισμα

Στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου, βγάλτε φωτογραφία τον αριθμό της θέσης σας για να τη θυμάστε.

Αν έχετε παρκάρει στο δρόμο, σε μια περιοχή που δεν γνωρίζετε, ανοίξτε την εφαρμογή «Χάρτες google», βρείτε το μέρος που βρίσκεστε και πατήστε παρατεταμένα για να τοποθετήσετε μια πινέζα. Βγάλτε screenshot και η φωτογραφία αποθηκεύτηκε, ή ακόμη καλύτερα, φωτογραφίστε την περιοχή.

Προσωπικά έγγραφα

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία όλα τα προσωπικά σας έγγραφα ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά άμεσα, όταν χρειαστεί.

Καλό θα είναι να έχετε φωτογραφίες του διπλώματος οδήγησης, της ταυτότητας, των πιστωτικών καρτών (και από τις δυο πλευρές), της πινακίδας του αυτοκινήτου σας.

Επειδή δεν θέλετε όλα αυτά τα έγγραφα σε κοινή θέα στο κινητό σας, μπορείτε να τα «κλειδώσετε» σε ένα φάκελο με κάποιο σχετικό app.

Κουζίνα

Αν έχετε μαυροπίνακα στην κουζίνα όπου γράφετε τη λίστα για το σουπερμάρκετ, βγάλτε μια γρήγορη φωτογραφία πριν πάτε για ψώνια.

Επίσης, αν βρείτε μια συνταγή που σας αρέσει σε κάποιο περιοδικό, αντί να σκίσετε τη σελίδα και να τη «χάσετε», με την κάμερα θα έχετε άμεση πρόσβαση στα υλικά και στην εκτέλεσή της.

Μπορείτε επίσης να καταγράφετε με την κάμερα ετικέτες κρασιών που δοκιμάσατε και σας άρεσαν για να τις θυμάστε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο διάδρομο με τα αλκοολούχα ποτά.

Υπολογιστής

Βγάλτε screenshots με τις ρυθμίσεις για το Wi-Fi Router, ώστε να μπορείτε να το ρυθμίσετε εύκολα σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε reset.

Ταξίδια

Όταν ταξιδεύετε σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε μια ξένη χώρα, μπορεί να μην έχετε πάντα πρόσβαση στο internet.

Προνοήστε και πριν την αναχώρηση, βγάλτε screenshots με online διαδρομές και χάρτες, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά ακόμη κι αν είστε offline.

Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο, βγάλτε φωτογραφία την πινακίδα του.

Φάρμακα/Καλλυντικά

Βγάλτε φωτογραφία τα φάρμακα τα οποία χρειάζεστε για να θυμάστε την ακριβή ονομασία τους στο φαρμακείο.

Το ίδιο και με τα καλλυντικά, μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τα προϊόντα σας, ούτως ώστε να τα βρείτε πανεύκολα στο ράφι.

Τηλέφωνα ανάγκης

Τελευταίο και… αχρείαστο να είναι. Βγάλτε μια φωτογραφία με τα τηλέφωνα ανάγκης, σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια και δεν είστε σε θέση να τηλεφωνήσετε και βάλτε την στη οθόνη κλειδώματος.

Όποιος θέλει να σας βοηθήσει, θα έχει πρόσβαση στους αριθμούς, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας.

Πηγή: ired.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook