7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε. με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

7ο-διεθνές-επιστημονικό-συνέδριο-του-ι-1248106

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 ξεκινούν οι εργασίες του 7ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.), με θέμα: «Κοινωνική ευαλωτότητα και ανάπτυξη: Προκλήσεις στην εκπαίδευση, την οικονομία και τον πολιτισμό». Το συνέδριο έως τις 11 Ιουλίου πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου TUI Magic Life Candia Maris (Αμμουδάρα Δήμου Μαλεβιζίου).

Το συνέδριο παρουσιάστηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλο Μπαριτάκη, την πρόεδρο του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη και τον αντιπρόεδρο του ΙΑΚΕ Μανόλη Μπελαδάκη.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης, συνεχάρη την πρόεδρο κα Μαράκη και την οργανωτική επιτροπή για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η διοργάνωση του Ι.Α.Κ.Ε. συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας.

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και συνεργάζεται με το ΙΑΚΕ για 7η συνεχόμενη χρονιά, ενισχύοντας από κοινού την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα. Το θέμα του συνεδρίου διερευνά την ευαλωτότητα του σύγχρονου ατόμου ως κυριότερη συνέπεια των κρίσεων (οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, ηθικών) που πλήττουν την κοινότητα. Καθώς ο άνθρωπος πρέπει να αποτελεί το σημείο αναφοράς κάθε επιστημονικής δράσης και δραστηριότητας, οι ανακοινώσεις και τα συμπεράσματα του συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε. αποκτούν μια ιδιαίτερα κοινωνική και ανθρωπιστική διάσταση. Ειδικότερα, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η οικονομία και ο πολιτισμός που αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις της κοινωνικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Συγχαίρουμε τους εμπνευστές, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις εργασίες τους.»

Η Πρόεδρος του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη σε δηλώσεις της ανέφερε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, όλοι εμείς στο Ι.Α.Κ.Ε., που φτάσαμε αισίως για έβδομη συνεχή χρονιά στο ραντεβού μας με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και του διεθνούς πεδίου των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Πολλοί από αυτούς που είχαμε προσκαλέσει θα τα καταφέρουν να είναι μαζί μας, πολλοί άλλοι θα απουσιάζουν, λόγω των δύσκολων ακόμα συνθηκών και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε ταξιδιώτες κάποιων χωρών του εξωτερικού καθώς και για λόγους προστασίας της υγείας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Βρίσκονται όμως κι αυτοί με κάποιο τρόπο παρόντες είτε συμμετέχοντας με τις εισηγήσεις τους που θα παρουσιαστούν «εξ αποστάσεως», είτε παρόντες στη σκέψη μας και μνημονευόμενοι στο λόγο μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, που στηρίζουν εμπράκτως και αδιαλείπτως την προσπάθειά μας, αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία για την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία της συνεισφοράς του ΙΑΚΕ. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Μαλεβιζίου και ιδιαίτερα το Δήμαρχο, Μενέλαο Μποκέα για τη στήριξη και τη φιλοξενία που μας παρέχει στο Δήμο του».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΙΑΚΕ Μανόλης Μπελαδάκης επεσήμανε: «Εκ μέρους όλων των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπ. Πανταζή, καλώ όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και τους απλούς πολίτες στις εργασίες του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου TUI Magic Life Candia Maris (περιοχή Αμμουδάρα Δήμου Μαλεβιζίου) από 9 έως 11 Ιουλίου 2021, ώστε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες, που νομίζω ότι θα είναι χρήσιμες για όλους μας».

Βασικός σκοπός του συνεδρίου του είναι η επιστημονική διερεύνηση όψεων του φαινομένου της ευαλωτότητας στην ιστορία και στο παρόν, στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, καθώς επίσης ο επιστημονικός ο διάλογος για την αντιμετώπισή του, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της προαγωγής της ανάπτυξης.

Λόγω της πανδημίας, στο συνέδριο εφαρμόζονται οι ισχύοντες υγειονομικοί κανονισμοί και περιορισμοί για την οργάνωση και τη διεξαγωγή συνεδρίων. Για τον ίδιο λόγο, αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκατοντάδες σύνεδροι εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, καθότι στις εργασίες περιλαμβάνεται, εκτός από τις δια ζώσης εισηγήσεις, πλήθος εισηγήσεων εξ αποστάσεως.

Όπως στα προηγούμενα συνέδρια του Ι.Α.Κ.Ε., έτσι και στο φετινό, συμμετέχει πλήθος εισηγητών και ερευνητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, καθώς επίσης εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές. Στις συνεδριακές εργασίες περιλαμβάνονται εισηγήσεις δια ζώσης και εξ αποστάσεως, εργαστήρια, αναρτημένες ανακοινώσεις, συμπόσια, καθώς επίσης κεντρικές ομιλίες από προσκεκλημένους εισηγητές.

Οι προσυνεδριακές προετοιμασίες βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης των πλήρων κειμένων των εισηγητών, ενώ έχει ολοκληρωθεί η έγκριση των υποβληθέντων περιλήψεων και σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση του πλήρους προγράμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οργανωτικής Επιτροπής, αναμένεται η παρουσίαση περίπου 350 εισηγήσεων από περισσότερους από 400 εισηγητές.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος πολλοί εισηγητές από διάφορα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την Ευρώπη μέχρι και τη μακρινή Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.

Στο συνέδριο εντάσσονται, επίσης, διαγωνισμός πρωτότυπων εργασιών και παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, καθώς και περιήγηση στα αξιοθέατα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου θα είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες του Ι.Α.Κ.Ε: http://www.iake.gr και http://iake.weebly.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook