71χρονη «ξάφριζε» τον θησαυρό του κουνιάδου της – Του είχε κλέψει 4.600 χρυσές λίρες

71χρονη-ξάφριζε-τον-θησαυρό-του-κουνι-799027

Εναν… τενεκέ χρυσές λίρες βρήκε στο υπόγειο του σπιτιού του κουνιάδου της 71χρονη στην Πύλη Τρικάλων και αποφάσισε να οικειοποιηθεί το πολύτιμο περιεχόμενό του, ήτοι 4.600 λίρες, οι οποίες «μεταφράζονται» σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, έκρυψε περίπου 700 λίρες και 65.000 ευρώ σε μια κουβέρτα και την έδωσε σε γειτόνισσά της να της τη φυλάξει, της είπε όμως να μην ξεδιπλώσει την κουβέρτα για κανέναν λόγο. Η 71χρονη κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο δικαστήριο της Λάρισας, αλλά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalavoice. gr των Τρικάλων, η δική διακόπηκε για τις 15 Φεβρουαρίου, επειδή ο παθών, κάτοχος των λιρών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2011 και αφορά σε ένα πλαστικό δοχείο με χρυσές λίρες που είχε ένας 73χρονος κάτοικος της Πύλης, ο οποίος ζει από χρόνια στην Αθήνα.

Η 71χρονη, που είναι συγγενής του, είχε κλειδιά από το σπίτι του ηλικιωμένου άντρα, πιθανόν για να το φροντίζει, και ανακάλυψε το πλαστικό δοχείο με τις χρυσές λίρες. Αρχισε σιγά σιγά να παίρνει μικρές ποσότητες και να τις εξαργυρώνει σε χρυσοχοεία των Τρικάλων, ακόμη και στη μισή τιμή. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μάρτιο του 2011 η γυναίκα είχε αφαιρέσει 4.600 χρυσές λίρες, συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε ο κάτοχος των λιρών.

Η 71χρονη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οικειοποιήθηκε τον θησαυρό του κουνιάδου της, ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Σε βάρος της γυναίκας αλλά και των τριών παιδιών της, ηλικίας 35, 38 και 39 χρόνων, που ζουν μόνιμα στην Αθήνα, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τα Τρίκαλα αλλά και η γειτονική Λάρισα έχουν μια παράδοση σε αναζήτηση χρυσών λιρών και άλλων θησαυρών. Από το φθινόπωρο του 2012 έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Ελληνοαυστραλός Βαγγέλης Δήμου έκανε αλλεπάλληλες προσπάθειες να εντοπίσει και να ανασύρει από τα έγκατα της γης τον θησαυρό του Αλή Πασά, στη Βασιλική του Δήμου Καλαμπάκας Τρικάλων. Τη μία φορά έπεσε πάνω στο δίκτυο ύδρευσης, την άλλη ξήλωσε τον αυλόγυρο της εκκλησίας και με δικά του έξοδα την ξαναέφτιαξε, την τρίτη έπεσε σε… τοίχο. Ο ίδιος, πάντως, επιμένει να βρει τα σεντούκια με τις λίρες, τα διαμάντια και τον χρυσό του Αλή Πασά.

Το 2011, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, 70χρονος αγόρασε ένα παλιό σπίτι για το οποίο γνώριζε πως πολλά χρόνια πριν -εκατομμύρια(!) για την ακρίβεια- είχε ναυαγήσει εκεί ένα πλοίο με ράβδους χρυσού. Γκρέμισε το σπίτι, αλλά μαζί του γκρεμίστηκαν και τα όνειρά του, καθώς ο χρυσός δεν βρέθηκε. Μια ομάδα χρυσοθήρων έσκαψε όλη την πλατεία των Γόννων Λάρισας, καθώς οι πληροφορίες τους έλεγαν πως εκεί ανατινάχθηκε ένα τρένο στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, που μετέφερε θησαυρό ανεκτίμητης αξίας. Ξήλωσαν όλο το πλακόστρωτο της πλατείας, δεν βρήκαν ούτε ψήγμα χρυσού και υποχρεώθηκαν -σύμφωνα με τη σύμβαση που είχαν κάνει- να την ξαναφτιάξουν, και μάλιστα πιο μεγάλη και πιο εντυπωσιακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook