7 ξεπερασμένοι κανόνες της μόδας που δεν πρέπει πια να ακολουθείς

7-ξεπερασμένοι-κανόνες-της-μόδας-που-δε-801067

Οι κανόνες φτιάχτηκαν για να του σπάμε, ειδικά αυτοί που περιορίζουν το τι μπορούμε να φοράμε και τι όχι. Ζούμε πια στο 2019 και παρόλο που υπάρχουν περιστάσεις που απαιτούν προσοχή και formal εμφανίσεις, οι γκαρνταρόμπα μας είναι πιο ελεύθερη και απεριόριστη από ποτέ. Τα νέα fashion trends είναι άκρως διασκεδαστικά, αμφισβητούν και επαναπροσδιορίζουν τους αισθητικούς κανόνες της εποχής, αλλά η επιλογή της εμφάνισης μας είναι τελικά δικιά μας. Για αυτό θα πρέπει να εντοπίσουμε όλους τους μπανάλ, απαρχαιωμένους κανόνες που έχουν ξεμείνει από το παρελθόν και να τους ανατρέψουμε.

Τσάντα και παπούτσι πρέπει πάντα να είναι συνδυασμένα

Δεν ζούμε στο 1950, όπου κάθε γυναίκα μπορούσε να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια και μία τσάντα σετ ώστε να τα φορά κάθε εποχή, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε γεγονός. Τώρα πια έχουμε την ευκαιρία και την δυνατότητα να κάνουμε συνεχώς πειραματισμούς, να συνδυάζουμε τα μεγάλα sneakers με μικρά, λεπτεπίλεπτα clutch και τα πανύψηλα στιλέτο με μία νάιλον τσάντα μέσης. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει πάντα να κάνουμε υπερβολές. Υπάρχει πάντα μία γοητεία στην επιλογή μας να φορέσουμε ένα παπούτσι σε έντονο χρώμα μαζί με μία ολόιδια τσάντα, αρκεί να είναι μία στιλιστική επιλογή μας και όχι ένας βαρετός κανόνας που εφαρμόζουμε κάθε μέρα.

Το μαύρο δεν ταιριάζει με αποχρώσεις του μπλε

Μία απίστευτα ξεπερασμένη άποψη την οποία πρέπει να αφήσετε πίσω στο στιλιστικό σας παρελθόν. Μαύρο και μπλε είναι πιθανότατα ο πιο chic χρωματικός συνδυασμός που μπορείτε να φορέσετε. Μία navy μπλούζα από κασμίρι και μαύρα δερμάτινα loafers είναι μία εύκολη και κομψότατη λύση , που αποδεικνύει την ιδέα να αναμειγνύονται αυτές οι αποχρώσεις εντελώς επιτυχημένη.

Δεν μπλέκουμε το χρυσό με το ασήμι

Κανείς δε νοιάζεται πια. Τέλος αυτό το βάσανο της επιλογής μεταξύ χρυσού ή ασημένιου, τώρα μόνο mix and match and layering. Πράγματι εάν παίξετε με τους συνδυασμούς των μετάλλων θα δείτε ότι το ένα αναδεικνύει το άλλο κομμάτι και προσθέτει ένταση στα κοσμήματα.

Οι βραδινές εμφανίσεις απαιτούν ψηλοτάκουνα

Ψέματα! Τα flat παπούτσια είναι τόσο chic όσο τα party heels, τα οποία προφανώς είναι ακόμα μία συνετή λύση αλλά δεν είναι η μοναδική επιλογή. Άλλωστε δεν είναι καθόλου γοητευτικό να φαίνεται ο πόνος και το μαρτύριο εάν δεν μπορείτε να περπατήσετε με άνεση στις γόβες σας. Για αυτό προτιμήστε ένα χαμηλό, ίσιο παπούτσι για την άνεση σας και μία προχωρημένη πρόταση για επίσημα events.

Ντύσου ανάλογα με τα κιλά σου

Οι πιο στιλάτοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν ένα κοινό, δεν πιστεύουν σε κανένα “κανονικό μέγεθος”. Διαλέγουν ρούχα που τους κάνουν, τους κολακεύουν και αναδεικνύουν το σώμα τους, σαν μία έκφραση της προσωπικότητας του. Δεν ακολουθούν παλαιικούς κανόνες και ταμπέλες που τους διατάζουν για το τι μπορούν και τι όχι να φορέσουν. Πόσο βαρετό; Οι νεαρές γυναίκες στο προσκήνιο ανακαλύπτουν μήκη, σχήματα που ταιριάζουν στον εαυτό τους, ανεξάρτητα από τον νούμερο στην ετικέτα. Ακολουθήστε αυτές και όχι κάποιους χαζούς κανόνες.

Μπορείς να φορέσεις μόνο ένα print

Σήμερα, more is more, όσο πιο τολμηρό τόσο το καλύτερο και ειλικρινά πολύ πιο διασκεδαστικό. Οπότε μη φοβηθείτε να μπλέξατε πολλά prints, χρώματα και σχέδια, χωρίς όρια και περιορισμούς, ακολουθώντας τη γραμμή των μεγάλων σχεδιαστών.

Μπορείτε να φορέσετε μόνο ρούχα σχεδιασμένα και ραμμένα για το φύλο σας

Ενώ η προσέγγιση του κόσμου για τα έμφυλα ζητήματα συνεχίζει να αλλάζει, αυτό δεν αντανακλάται πάντοτε στη μόδα και την αγορά. Υπάρχουν ρούχα για άντρες και ρούχα για γυναίκες, ενώ το φύλο είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτούς τους δυαδικούς όρους και την αισθητική που τους έχει επιβληθεί. Ψωνίστε λοιπόν χωρίς να σκέφτεστε την ετικέτα, τον τομέα και το “φύλο”, καθώς τίποτα δεν είναι προορισμένο και κλειδωμένο για τον άντρα ή τη γυναίκα, απλά η αγορά της μόδας έχει μείνει ακόμα κολλημένη σε αυτό το διαχωρισμό.

Πηγή: marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook