7 τροφές που θα σε ενυδατώσουν όσο και η κρέμα ημέρας σου!

7-τροφές-που-θα-σε-ενυδατώσουν-όσο-και-η-1235028

Σε περίπτωση που δεν πίνεις όσο νερό θα έπρεπε, το καλοκαίρι έρχεται σαν απαραίτητη υπενθύμιση. Να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό και να πίνεις περισσότερο από πριν.

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία και περνάς όλο και περισσότερο χρόνο έξω στη ζέστη, ο καημένος σου οργανισμός αφυδατώνεται και έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη το νερό. Και επειδή το καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται να πίνεις όλη μέρα νερό, ειδικά αν το ξεχνάς πολύ εύκολα, τα λατρεμένα φρούτα και λαχανικά έρχονται να παίξουν άλλον έναν σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας. Γίνονται οι ιδανικές τροφές για την ενυδάτωση που έχουμε ανάγκη.

Ευτυχώς που υπάρχουν τα φρούτα (και πολλά λαχανικά) που έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (έως και 90%), βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά. Και φυσικά θα τα βρεις στο σούπερ μάρκετ, τη λαϊκή, ενδεχομένως και στο μποστάνι σου στη βεράντα.

Οι 7 τροφές για σούπερ ενυδάτωση:

Καρπούζι (στις top τροφές για ενυδάτωση)

Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, είναι ο βασιλιάς της ενυδάτωσης στα φρούτα. Σου δίνει επίσης μαγνήσιο και τις βιταμίνες Α και C.

Αγγούρι

Η πιο εύκολη τροφή, που θα φας ωμή με λίγο λεμόνι, μέσα στη σαλάτα ή στο smoothie σου. 96% περιεκτικότητα σε νερό και γεμάτο φυτικές ίνες για το καλό του εντέρου σου, ειδικά αν το φας με τη φλούδα.

Ντομάτες

Υπάρχει πιο καλοκαιρινή τροφή από τη ζουμερή και δροσερή ντομάτα μέσα σε σαλάτα; Εκτός από την υπέροχη γεύση της, θα τη φας για την ενυδάτωση που σου χαρίζει, το κάλιο και όλες τις άλλες βιταμίνες που έχει.

Φράουλες

Οι φράουλες έρχονται δεύτερες, μετά το καρπούζι, με 91% νερό. Το συγκεκριμένο φρούτο έχει και σούπερ αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ροδάκινα

Υπάρχει λόγος να σου προτείνω τρόπους να φας ένα από τα πιο ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα; Σκέτα, σε φρουτοσαλάτα, με γιαουρτάκι, σε τάρτα και με όποιον άλλο τρόπο σκεφτείς.

Πορτοκάλια

Τα καταναλώνουμε καθημερινά εξαιτίας της βιταμίνης C που έχουν, αλλά και η ενυδάτωση είναι ένα ακόμη κίνητρο. Χυμούλη;

Πεπόνι

Μήπως χρειάζεσαι έξτρα νερό, βιταμίνη Α (ένα φλιτζάνι ξεπερνά την προτεινόμενη ποσότητα), καλύτερη όραση και λαμπερό δέρμα; Φάε αμέσως λίγο πεπόνι.

ladylike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook