7 top ειδυλλιακοί προορισμοί στην Ελλάδα για όμορφες φθινοπωρινές εκδρομές

7-top-ειδυλλιακοί-προορισμοί-στην-ελλάδα-1569521

Δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε και να σχεδιάζουμε ταξίδια και εκδρομές, για να είμαστε πάντα έτοιμοι σε κάθε ευκαιρία να κάνουμε ένα όμορφο city break.

Για αυτό το λόγο εδώ συγκεντρώσαμε 7 top ειδυλλιακούς ελληνικούς προορισμούς για φθινοπωρινές εκδρομές!

Εδώ σας προτείνουμε ιδανικούς προορισμούς για εκδρομή σε πρώτη ευκαιρία, όμορφες πόλεις αλλά και γραφικά χωριά.

Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Βασικό χαρακτηριστικό, η ρομαντική της αύρα και το μαγευτικό τοπίο. Η Μονεμβασιά είναι σαν να βρίσκεστε σε άλλη εποχή.

Θα κάνετε βόλτες στην μεσαιωνική καστροπολιτεία, θα ανεβείτε το καλντερίμι μέχρι το πάνω Κάστρο (αφού κάνετε τουλάχιστον 10 στάσεις για να κοιτάξετε τη μαγευτική θέα των τειχών, των σπιτιών, των εκκλησιών και της θάλασσας της Μονεμβασιάς) και θα δείτε το ηλιοβασίλεμα από έναν βράχο, κοντά στην Αγιά Σοφιά.

Παπίγκο

Για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας ή όσους θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο που θα συναντήσουν στα Ιωάννινα, η λύση είναι το Πάπιγκο, υπέροχα χωριά χτισμένα στο ορεινό συγκρότημα της Τύμφης στην Ήπειρο.

Το Μεγάλο Πάπιγκο αποτελεί έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας, σχεδόν εξ ολοκλήρου από πέτρα, ενώ το Μικρό Πάπιγκο, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 980 μέτρων κάτω από το όρος της Τύμφης, ενδείκνυται για πεζοπορία. Θαυμάστε τον Βοϊδομάτη, περπατήστε με θέα τη χαράδρα του Βίκου αλλά και την αλπική Δρακόλιμνη και δοκιμάστε τοπικά λαχταριστά πιάτα.

Περτούλι Τρικάλων

Ας μιλήσουμε για πράσινο (πολύ πράσινο), για χιόνι (μπόλικο χιόνι), για ονειρικά σαλέ, για απέραντα λιβάδια και για μια φύση που μεγαλουργεί στην περιοχή. Το αρχοντικό Περτούλι είναι χτισμένο στα 1.100 μέτρα, ανάμεσα σε ψηλά έλατα και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εκείνους που αγαπούν την πεζοπορία.

Πολύ γνωστά στην περιοχή είναι τα λεγόμενα “Λιβάδια Περτουλίου“, όπου βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Ελατόδασος. Η άγρια ζωή είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής, αφού το μέρος είναι γεμάτο από ελάφια και ζαρκάδια, ενώ όλο το τοπίο θα σας θυμίσει τα αλπικά τοπία. Αν διαθέτετε και αμάξι, οδηγήστε μέχρι τα χωριά του Ασπροπόταμου, το Χαλίκι, την Ανθούσα, την Καλλιρρόη και την Αγία Παρασκευή, για να δείτε ωραία παλιά αρχοντικά, καταρράκτες και πέτρινα γεφύρια.

Ναύπλιο

Μαγικό, ρομαντικό και πανέμορφο, έχει να σας προσφέρει άπειρες επιλογές. Πέρα από τα σταθερά σημεία αναφοράς, όπως το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, η Πλατεία Συντάγματος και γενικά τα στενά της Παλιάς Πόλης, το Ναύπλιο έχει τόσα και τόσα που αξίζει να εξερευνήσετε.

Κάντε βόλτες στα γραφικά σοκάκια, μια ποδηλατάδα στην Αρβανιτιά και στην παραλία και μίνι εκδρομές στα πέριξ, για να δείτε τις Μυκήνες και την Επίδαυρο.

Γαλαξίδι

Στενά σοκάκια, όρμοι, δύο φυσικά λιμάνια (η η Αγορά και ο Χηρόλακας), περιποιημένα μαγαζάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και ένα πλούσιο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε λίγα περισσότερα για το μέρος με το πολυτάραχο παρελθόν.

Το Γαλαξίδι είναι μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, αφιερωμένη σε όσους θέλουν να συνδυάσουν φύση, θάλασσα και βουνό. Το δάσος που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Αγοράς προσφέρεται για περιπάτους, ενώ η Σπηλιά, στην πλατεία Μάμμα, η οποία χρησίμευσε σαν κοινοτικό ψυγείο κατά την Κατοχή, έχει σε απόσταση μερικών μέτρων πολλά ταβερνάκια για να φάτε ψαράκι φρέσκο.

Λίμνη Πλαστήρα

Μια όμορφη ιδέα για εκδρομή είναι η λίμνη Πλαστήρα. Περπατήστε στα γραφικά στενάκια των χωριών γύρω από τα πέτρινα αρχοντικά, σταθείτε στο παρατηρητήριο 2 χλμ. πριν από το φράγμα και απολαύστε θέα που φτάνει μέχρι τα χωριά της Καρδίτσας, της Ευρυτανίας και της Άρτας.

Κάντε παραλίμνια ποδηλατάδα κάτω από τις βελανιδιές ή μια βόλτα με το υδροποδήλατο ανάμεσα στις πάπιες.

Καρπενήσι

Με απόσταση περίπου 300 χλμ από την Αθήνα και 370 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, το Καρπενήσι έχει τόση φυσική ομορφιά που κάνει πολλά μέρη της Ελλάδας να ωχριούν μπροστά του.

Πανύψηλα ελατοσκέπαστα βουνά, βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και άφθονα τρεχούμενα νερά γοητεύουν τους επισκέπτες. Ξεκινήστε ή τελειώστε τις βόλτες σας στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και τις βρυσούλες.

travelstyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook