7 tips & tricks για εσάς που δεν μπορείτε να μακρύνετε τα νύχια σας

7-tips-tricks-για-εσάς-που-δεν-μπορείτε-να-μακρύ-1701256

Είτε έχετε την κακιά συνήθεια να τα τρώτε, είτε τα έχετε ταλαιπωρήσει τόσο με τα gel που έχουν γίνει εύθραυστα και σπάνε διαρκώς, τα κοντά νύχια μπορούν να προκαλέσουν πόνο, ενώ δεν επιτρέπουν και ιδιαίτερο πειραματισμό στο μανικιούρ. Πριν κλείσετε ραντεβού για να βάλετε ψεύτικα, όμως, δοκιμάστε να εφαρμόσετε τα παρακάτω tips της δερματολόγου Elizabeth Tanzi.

Αποφύγετε το απολυμαντικό χεριών και τα βαριά σαπούνια

“Ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε τα χέρια και τα νύχια σας είναι να μην τους προκαλείτε ξηρότητα”, υποστηρίζει η δερματολόγος. Επιλέξτε λοιπόν ένα ήπιο κρεμοσάπουνο, που ιδανικά θα περιέχει ενυδατικά συστατικά, το οποίο θα απομακρύνει τα μικρόβια και θα καθαρίσει τα χέρια σας, χωρίς να τα αφυδατώνει.

Επενδύστε σε μία άκρως ενυδατική κρέμα χεριών

Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας μην ξεχνάτε να τα ενυδατώνετε με μία κρέμα χεριών για να αποφύγετε τη ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Επιπλέον, η λιπαρότητα θα σας αποτρέψει να “πειράξετε” τα νύχια σας εάν συνηθίζετε να το κάνετε σε περιόδους στρες.

Ενυδατώστε τα πετσάκια

“Εάν θέλετε να μακρύνετε τα νύχια σας, είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσετε και την περιοχή γύρω από αυτά”, λέει η ειδικός. Επιλέξτε μια κρέμα ή ένα λάδι, ειδικά σχεδιασμένο για το ξηρό, σκληρό και ταλαιπωρημένο δέρμα γύρω από τα πετσάκια και απλώστε το το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Χρησιμοποιείστε ένα ενδυναμωτικό base coat

Προκειμένου να δυναμώσετε τα νύχια σας και να τα βοηθήσετε να μακρύνουν, θα πρέπει να τους προσφέρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Εάν δεν το κάνετε μέσω της διατροφής σας, τότε πρέπει να το κάνετε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς.

Ολοκληρώστε το μανικιούρ με ένα “πικρό” top coat

Εάν δεν μπορείτε παρά να “πειράξετε” τα νύχια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, η μόνο λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα top coat με άσχημη γεύση, ώστε να μην το ξανακάνετε ποτέ. Είναι μια πολύ καλή υπενθύμιση να μην τρώτε τα νύχια σας, μια συνήθεια που όχι μόνο καταστρέφει αυτά τα ίδια, αλλά και την περιοχή γύρω από αυτά, κάνοντάς την πιο ευαίσθητη.

Λιμάρετε συχνά τα νύχια σας

Μπορεί να βαριέστε, αλλά εάν έχετε πάντα καλά λιμαρισμένα νύχια, σημαίνει ότι δεν θα έχουν παρανυχίδες, που σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσετε να τις απομακρύνετε πειράζοντάς τες με τα νύχια ή τα δόντια σας κατά τη διάρκεια της μέρας.

Πάρτε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής

“Μελέτες έχουν δείξει πως συμπληρώματα διατροφής με βιοτίνη μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη των νυχιών”. Εάν δεν θέλετε, απλά προσπαθήστε να βελτιώσετε τη διατροφή σας, απολαμβάνοντας ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook