7 πράγματα που καθαρίζετε υπερβολικά πολύ και αυτό πρέπει να σταματήσει

7-πράγματα-που-καθαρίζετε-υπερβολικά-π-1449876

Είτε το πιστεύετε είτε όχι είναι όντως πιθανό να καθαρίζετε πολύ πιο συχνά από ότι πρέπει κάποια αντικείμενα.

Το υπερβολικό ή υπερβολικά συχνό καθάρισμα είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας για εσάς ενώ μερικές φορές μπορεί και να καταστρέψει τα αντίκειμενά σας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά τα αντικείμενα.

Ξύλινα έπιπλα

Ποιος να φανταζόταν ότι όταν καθαρίζετε πολύ συχνά τα ξύλινα έπιπλά σας στην ουσία τα βρωμίζετε ακόμα περισσότερο; Τα «ειδικά» σπρέι που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να κάνουν τις ξύλινες επιφάνειές σας να προσελκύουν περισσότερη σκόνη και βρωμιά όταν χρησιμοποιούνται πάνω από 1-2 φορές τον μήνα.

Πιάτα

Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο των πιάτων σας. Είτε τα βουτάτε μέσα σε νερό για να μουλιάσουν είτε τα πλένετε πρόχειρα μετά το φαγητό για να τα πλύνετε ξανά όταν έρθει η ώρα τους το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Σιδερένια τηγάνια

Μην πλένετε τα τηγάνια που είναι από σίδερο με νερό και σαπούνι. Δεν θα καθαρίσουν καλύτερα από ότι θα καθαρίσουν με αλάτι και νερό. Δοκιμάστε να το κάνετε έτσι από εδώ και πέρα.

Τζιν παντελόνια

Τα τζίν παντελόνια δεν θέλουν συχνό πλύσιμο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να τα απολυμαίνετε είναι να τα βάζετε που και που στην κατάψυξη μέσα σε ένα σακουλάκι.

Τα μαλλιά σας

Γνωρίζατε ότι μέχρι το τέλος του 1800 οι περισσότεροι άνθρωποι έλουζαν τα μαλλιά τους μια φορά το μήνα; Το πολύ συχνό πλύσιμο των μαλλιών απομακρύνει από αυτά τα φυσικά έλαια τα οποία είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στα μαλλιά σας. Μια λύση είναι να πλένετε τα μαλλιά σας μόνο με νερό και με σαμπουάν μια φορά την εβδομάδα.

Τα χέρια σας

Έρευνες λένε πως ενώ είναι σημαντικό να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό μετά από κάθε χρήση της τουαλέτας και πριν φάτε ή μαγειρέψετε αλλά το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στο σώμα σας βακτηρίων τα οποία έχουν βρει τον τρόπο να αντιστέκονται σε αντιβιοτικά. Πλένετε τα χέρια σας μόνο όταν είναι απαραίτητο.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook