7 πράγματα που χρειάζεται να ξεφορτωθούμε από το υπνοδωμάτιό μας για πιο ξεκούραστο ύπνο

7-πράγματα-που-χρειάζεται-να-ξεφορτωθο-1021476

Νιώθετε ότι σας λείπει ύπνος; Το γεμάτο υπνοδωμάτιό σας (σε συνδυασμό με το scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) μπορεί να φταίει σε ένα μεγάλο μέρος. Για να δώσετε την καλύτερη ποιότητα ύπνου στον εαυτό σας, είναι σημαντικό να οργανώσετε και να διατηρήσετε ένα υπνοδωμάτιο που θα γίνει η προσωπική σας όαση.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να απομακρύνετε τα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε και, φυσικά, πράγματα και τροφές που δεν είναι η θέση τους εκεί. Ξεφορτωθείτε, λοιπόν, τα παρακάτω επτά πράγματα από το υπνοδωμάτιό σας σήμερα και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν ξεκούραστο ύπνο.

7 πράγματα που χρειάζεται να ξεφορτωθούμε από το υπνοδωμάτιό μας για πιο ξεκούραστο ύπνο

1. Παλιά μαξιλάρια

Καθώς τα μαξιλάρια παλιώνουν, τείνουν να γίνονται άβολα και ανθυγιεινά. Επιπλέον, αν δεν συνηθίζετε να τα πλένετε σωστά, μπορεί να γεμίσουν με σκόνη, μικρόβια και βακτήρια. Οι έρευνες δείχνουν ότι μετά από δύο χρόνια χρήσης, το ένα τρίτο του μαξιλαριού μπορεί να αποτελείται από ακάρεα τόσο ζωντανά, όσο και νεκρά. Η απλή λύση είναι να ξεφορτωθείτε τα παλιά μαξιλάρια και να πάρετε καινούρια.

2. Παλιά σεντόνια που δεν χρησιμοποιείτε

Για κάθε κρεβάτι στο σπίτι σας, χρειάζεται να έχετε μόνο τρία σετ σεντονιών, οπότε μάλλον θα έχετε ένα στρωμένο στο κρεβάτι, ένα στα άπλυτα και ένα στο συρτάρι. Οπότε προσέξτε αυτά τα 3 να είναι σε καλή κατάσταση και ανακυκλώστε όσα είναι σκισμένα και έχουν τρύπες.

3. Μικροαντικείμενα στο κομοδίνο σας

Αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε το βράδυ, μπορεί να φταίνε εν μέρει τα τόσα μικροπράγματα που περιτριγυρίζουν το κρεβάτι σας. Οργανώστε, λοιπόν, τα κομοδίνα και τις επιφάνειες κοντά στο κρεβάτι σας. Ξεκινήστε αφήνοντας δίπλα σας μόνο ένα ποτήρι με νερό και ένα κουτί χαρτομάντιλα. Και σύμφωνα με όλες τις έρευνες, το ένα πράγμα που χρειάζεται οπωσδήποτε να απομακρύνετε από το προσκεφάλι σας είναι το κινητό σας τηλέφωνο. Το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών διαταράσσει τον ύπνο μας.

4. Παλιά ηλεκτρονικά gadgets

Οι περισσότεροι από εμάς μένουμε με ένα ή δύο τηλέφωνα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει για χρόνια. Τώρα ήρθε η στιγμή να ξεφορτωθείτε αυτές τις συσκευές που δεν σας εξυπηρετούν πια. Και φυσικά μαζί τους χρειάζεται να ξεφορτωθείτε και τους φορτιστές σας.

5. Εκείνα τα ρούχα που θέλετε να χαρίσετε

Εκείνος ο σωρός ή οι σακούλες με τα ρούχα που δεν φοράτε πια αλλά έχετε αναβάλει να δωρίσετε πιάνουν πολύτιμο χώρο και σας εμποδίζουν να δημιουργήσετε το προσωπικό σας ησυχαστήριο. Αν χρειάζεστε κίνητρο, απλά σκεφτείτε πόσο πολύ χρειάζονται κάποιοι συνάνθρωποί σας αυτά τα ρούχα.

6. Στοίβες με περιοδικά και βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει

Είναι δύσκολο να ξεφορτωθούμε βιβλία, το καταλαβαίνουμε. Δημιουργούμε συναισθηματική σύνδεση τόσο με αυτά, όσο και με τα περιοδικά, αλλά αν κρατάτε αυτές τις στοίβες δίπλα σας, χάνετε κυριολεκτικά τον ύπνο σας. Εξετάστε αυτό το σωρό και αναρωτηθείτε αν θα ξαναδιαβάσετε κάποιο από αυτά. Αν η απάντηση είναι όχι, πάρτε τα από εκεί. Χαρίστε τα ή μεταφέρετέ τα σε έναν άλλο χώρο που θα έχει αποκλειστικά βιβλιοθήκες.

7. Όλα τα πιάτα και τα υπολείμματα φαγητού

Ίσως έχετε αφήσει βρώμικα άδεια πιάτα δίπλα στο κρεβάτι επειδή ήσασταν κουρασμένοι για να τα πάτε στην κουζίνα ή ίσως στο συρτάρι του κομοδίνου σας υπάρχουν πατατάκια και σοκολάτες σε περίπτωση που πεινάσετε. Μεταφέρετε όλα αυτά στην κουζίνα αμέσως. Ναι, και τα σνακ. Το υπνοδωμάτιο δεν είναι καν ο χώρος που γευματίζουμε, δεν προορίζεται γι’ αυτό.

enallaktikidrasi.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook