7 πανεύκολα κόλπα για να βάψετε το σπίτι μόνοι σας

7-πανεύκολα-κόλπα-για-να-βάψετε-το-σπίτι-1305418

Προτού πιάσετε πινέλο, μάθετε ποια trick θα σας βοηθήσουν να γίνετε εξπέρ στο βάψιμο!

Μπορεί το βάψιμο να σας φαίνεται μπελάς αλλά κανείς δε μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η μπογιά μεταμορφώνει κάθε χώρο σε χρόνο-αστραπή. Για να σας βοηθήσουμε να γίνεται εξπέρ στο βάψιμο, σας παρουσιάζουμε 7 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τη διαδικασία… χρωματισμού σε παιχνιδάκι.

#1 Καθαρίστε τους τοίχους καλά, αλλά διεξοδικά

Περάστε την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε με ένα στεγνό πανάκι καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να απομακρύνετε τη σκόνη από τους τους τοίχους σας αποτελεσματικά χωρίς να μπείτε σε έξτρα κόπο.

#2 Rock n’ ρολό

Βουτήξτε το ρολό στο ειδικό επικλινές δοχείο κάνοντας απαλές κινήσεις ώστε αυτό να «πάρει» αρκετή βαφή για να μην στάζει και να καλυφθεί ομοιόμορφο.

#3 Κάντε το τεστ

Για να διαλέξετε με σιγουριά τη σωστή απόχρωση, δεν έχετε παρά να βάψετε μια μικρή επιφάνεια του τοίχου σας. Αφήστε το για 2-3 μέρες ώστε να δείτε πώς φαίνεται διαφορετικές ώρες της ημέρας, παρατηρώντας το πάντα σε σχέση με τα έπιπλα και το φωτισμό του χώρου σας. Μάθετε εδώ ποια σημάδια προδίδουν ότι έχετε διαλέξει λάθος χρώμα.

#4 Μην ακολουθείτε την ευθεία

Μπορεί η ευθεία να είναι ο συντομότερος δρόμος για να φτάσετε στον προορισμός ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο όταν βάφετε. Ξεκινήστε το βάψιμο κάνοντας κινήσεις σε μορφή W και απλώστε την μπογιά στο τοίχο ώστε να φύγει η περισσότερη ποσότητα. Στη συνέχεια, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, συμπληρώστε τα εσωτερικά σημεία του W. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε ομοιόμορφη κατανομή του χρώματος στον τοίχο μιας και στα πρώτα «γυρίσματα» το ρολό αφήνει αρκετά περισσότερο χρώμα.

Στο βάψιμο, η ευθεία δε θα σας φτάσει πιο σύντομα στο τέλειο αποτέλεσμα.

#5 Πάρτε το πινέλο

Χρησιμοποιώντας την παραπάνω τεχνική, περάστε με ένα πινέλο τα «δύσκολα» σημεία του τοίχου, δηλαδή εκείνα που χρειάζονται περισσότερη προσοχή στη… λεπτομέρεια! Ποια είναι αυτά; Τα σημεία που είναι κοντά στα σοβατεπί ή τα σημεία στα οποία έχετε βάλει ταινία. Ωραία, τον βάψατε. Δείτε εδώ πώς θα διακοσμήσετε το μεγάλο τοίχο σας.

#6 Μην ξεχάσετε το lip balm σας

Πέρα από ενυδάτωση στα χείλη σας το lip balm (και η βαζελίνη) σας βοηθά να γίνετε μάστερ του βαψίματος. Περάστε με αυτό τα χερούλια, τους μεντεσέδες και την κάσα των παραθύρων, τα πόμολα καθώς και τις πρίζες και τους διακόπτες της επιφάνειας στην οποία σκοπεύετε να αλλάξετε χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να τα καθαρίσετε πολύ εύκολα σε περίπτωση που λερωθούν με μπογιά.

#7 Βάψτε τα σκούρα

Κι όμως το διαφανές ή λευκό αστάρι δεν είναι πάντα μονόδρομος. Τρανή εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας σε κάποια πιο σκούρα απόχρωση από αυτήν που έχετε ήδη. Για να φτάσετε, λοιπόν, στο τελικό αποτέλεσμα… με λιγότερα χέρια μπογιάς, προτιμήστε ένα σκούρο αστάρι.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook