«7 λεπτά κράτησε η διακοπή ρεύματος» – Τι λέει ο πρύτανης του ΕΜΠ για τις εξετάσεις με φακούς

Ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Ανδρέας Μπουντουβής, σχολίασε την εικόνα που κυκλοφορεί με τους φοιτητές να εξετάζονται σε μάθημα κρατώντας φακούς, λόγω διακοπής ρεύματος, αναφέροντας πως το πρόβλημα διήρκεσε λίγα λεπτά (δείτε ΕΔΩ).

Με ανακοίνωσή του, σημείωσε πως η διακοπή ήταν συνολικής διάρκειας επτά λεπτών.

«Ο “δράκος” του αφηγήματος είναι ότι η διακοπή ρεύματος, λόγω ρελέ, διήρκεσε 7 λεπτά σε ένα 3ωρο διαγώνισμα Μαθηματικών στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εξεταστές καθηγητές» επεσήμανε, ειδικότερα.

«Επτά λεπτά είναι, βεβαίως, αρκετά για μερικές φωτογραφίες αλλά λίγα για όσους φαίνεται ότι θα προτιμούσαν μπλακ-άουτ διαρκείας» προσέθεσε.

Με ειρωνικό ύφος, συμπλήρωσε: «Αυτό που δεν ανέφερε το χτεσινό ρεπορτάζ είναι ότι οι εξεταζόμενοι (που έγραφαν υπό το φως των φακών των κινητών τηλεφώνων τους) ήταν βρεγμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια λόγω καταιονιζόμενου νερού από την οροφή του αμφιθεάτρου και αναβλύζοντος από το δάπεδο καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης, ότι μερικοί εγκατέλειψαν την εξέταση επειδή “έμειναν’ από μπαταρία κινητού καθώς και ότι επιτηρητές και διδάσκοντες έσπευσαν στον παρακείμενο ναΐσκο και έφεραν κεριά που όμως δεν μπόρεσαν να ανάψουν ελλείψει σπίρτων και αναπτήρων».

Στην ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ στα Δ.Σ των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, ανέφερε πως «στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό… Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα».

lifo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ