7 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν πλένετε πιάτα στο χέρι

7-λάθη-που-δεν-πρέπει-να-κάνετε-όταν-πλέ-1703518

Το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι δεν είναι μια διαδικασία που απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μπορεί να είναι αναγκαίο κακό, αλλά λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε πώς να τα φέρουμε σε πέρας. Όμως υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που θέλουν προσοχή, ιδιαίτερα όταν έχετε να πλύνετε πολλά πιάτα.

Μην το παρασκέφτεστε

Μπορεί ο σωρός των άπλυτων που μαζεύτηκε μετά το δείπνο να μοιάζει τεράστιος, όμως στην πραγματικότητα δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο για να τα πλύνετε. Γι’ αυτό μην το αναβάλετε για μετά. Ένα κόλπο που συνήθως πιάνει είναι να βάλετε ένα χρονόμετρο. Έτσι, την επόμενη φορά θα ξέρετε όντως ότι δεν παίρνει πολύ χρόνο.

Προσοχή στο σφουγγάρι

Τα σφουγγάρια χαλάνε πολύ πριν αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα ή να αλλάζουν χρώμα. Γι’ αυτό αλλάζετέ τα τακτικά, περίπου μια φορά την εβδομάδα και δεν θα ανησυχείτε μήπως εξαπλώνετε βακτήρια.

Μην πλένετε με γυμνά χέρια

Χρειάζεστε μόνο μια στιγμή για να φορέσετε γάντια. Μπορεί να ακούγεται παλιομοδίτικο, αλλά το να φοράτε γάντια μπορεί να διατηρήσει τα χέρια σας καλύτερα ενυδατωμένα και σε καλύτερο σχήμα. Αν κάνετε μανικιούρ, αυτό θα κρατήσει για περισσότερο. Επιπλέον, τα γάντια θα προστατεύσουν τα χέρια σας από το πολύ καυτό νερό, που είναι το καλύτερο για να καθαρίσετε καλά τα πιάτα σας.

Μην ξεχνάτε να μουλιάζετε τα σκεύη σας

Ένα τρικ για να γλιτώσετε χρόνο: βάλτε ένα από τα ήδη λερωμένα μπολ σας στον νεροχύτη, γεμίστε το με ζεστό νερό και λίγο σαπούνι και καθώς πλένετε ρίχνετε τα μικρότερα αντικείμενα εκεί μέσα να μουλιάσουν. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να τα πλύνετε, θα σας είναι πιο εύκολο να το κάνετε. Το ίδιο και το σκεύος που χρησιμοποιήσατε για να τα βάλετε μέσα. Ακόμη, μη φοβάστε να αφήσετε να μουλιάσουν ολονυχτίς μεγαλύτερα τηγάνια και κατσαρόλες.

Μη μουλιάζετε ό, τι δεν θέλει μούλιασμα

Το ξύλο κοπής δεν πρέπει να μουλιάζει, ούτε τα μαχαίρια, γιατί μπορεί να σκουριάσουν οι λεπίδες τους. Καλύτερα να αφήνετε αυτά τα αντικείμενα στον πάγκο σας, εκτός νεροχύτη και να τα πλένετε όταν είστε έτοιμοι.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι

Καμιά φορά είναι δελεαστικό να ρίξετε λίγο παραπάνω σαπούνι σκεπτόμενοι ότι όσο περισσότερο τόσο καλύτερα αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Για να βρείτε την τέλεια ποσότητα, ρίξτε λίγο σαπούνι πιάτων σε ένα μικρό μπολ και αραιώστε το με νερό. Έπειτα ρίχνετε το σφουγγάρι σε αυτό το διάλυμα. Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο λιγότερο σαπούνι χρειάζεστε και το ξέβγαλμα θα είναι επίσης πολύ πιο εύκολο.

Μην φυλάτε τα πιάτα αν είναι ακόμη υγρά

Το στέγνωμα των πιάτων είναι βασικό μέρος του πλυσίματός τους. Αν βάλετε στη θέση τους πράγματα τα οποία είναι ακόμη υγρά, η υγρασία εισχωρεί στα ντουλάπια και μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη μούχλας. Δεν έχετε διάθεση να σκουπίζετε τα πάντα; Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους επάνω σε έναν στεγνωτήρα ή χοντρή πετσέτα για όλη τη νύχτα.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook