7 καθημερινές τροφές που αποτελούν ελιξήριο νεότητας

7-καθημερινές-τροφές-που-αποτελούν-ελι-796769

Υπάρχουν κάποιες απλές, καθημερινές τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να παγώσουν τον χρόνο. Αποτρέπουν την εμφάνιση ρυτίδων και πολλές φορές καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα. Δείτε ποιες είναι αυτές:

Nτομάτες Το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες (δηλαδή τα μόρια ή τα ιόντα που μπορούν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα και να καταστείλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα), κάνει την ντομάτα να παίρνει τα εύσημα για την προστασία από ορισμένες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα.

Κατσαρό λάχανο Είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Κ (ένα μαγειρεμένο φλιτζάνι περιέχει περίπου 12 φορές την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα), η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης.

Μελιτζάνα Το βαθύ μωβ χρώμα της και η πλούσια αντιγηραντική της δράση οφείλονται στην νασουνίνη, μια θρεπτική ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, κόβοντας την παροχή αίματος που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η νασουνίνη μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες από την καταστροφή των νευρώνων.

Κόκκινες πιπεριές Αυτή η σούπερ τροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος περιέχει 60% περισσότερη βιταμίνη C- η οποία προκαλεί την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τα μικρόβια και τα βακτήρια-από την πράσινη.

Βατόμουρα Η ρουτίνη, ένα δυνητικά σωτήριο φλαβονοειδές (αντιοξειδωτικό) που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε αυτό το γευστικό φρούτο, μπορεί να μπλοκάρει ένα ένζυμο που συνδέεται με το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

Βασιλικός  Μία από τις φαρμακευτικές ιδιότητες του βοτάνου προέρχεται από το αντιοξειδωτικό ευγενόλη το οποίο έχει δράση σε κύτταρα του καρκίνου του τραχήλου, προκαλώντας τα να αυτοκαταστραφούν.

Λαχανάκια Βρυξελλών Οι ενώσεις του θείου που περιέχουν τα λαχανάκια Βρυξελλών αναστέλλουν τα ένζυμα που προάγουν την ανάπτυξη του όγκου. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι αυτές οι ενώσεις του θείου μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας με τη μείωση της φλεγμονής και την ενεργοποίηση του χόνδρου για την προστασία των πρωτεϊνών.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook