7 ημέρες συνεχόμενων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στην Κρήτη – Σε ποιες περιοχές των Χανίων έπεσε η περισσότερη βροχή | Photo

7-ημέρες-συνεχόμενων-βροχοπτώσεων-και-977072

Την κακοκαιρία Ζηνοβία ακολούθησε συνδυασμός χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια ο οποίος δημιούργησε ένα ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει ο κ. Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteο, αποτέλεσμα των παραπάνω συνθηκών ήταν οι σημαντικές βροχοπτώσεις στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά αυτής, για 7 συνεχόμενες ημέρες (28/12/2019 – 03/01/2020).

Ο μέγιστος ολικός υετός που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός στο Ασκύφου Χανίων έφτασε τα 423 χιλιοστά και αντιστοιχεί στο 88% της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικές τιμές του ολικού υετού στο διάστημα των 7 ημερών σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καθώς και το ύψος χιονιού που κατέγραψαν οι 2 χιονομετρικοί σταθμοί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook