7 διακοσμητικές ιδέες για να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές ξύλινες ή σιδερένιες σκάλες

Οι νέες τάσεις της διακόσμησης σπιτιών θέλουν τη χρήση παλιών αντικειμένων για διακοσμητικούς και πρακτικούς λόγους. Μία από αυτές μας προτείνει να επαναχρησιμοποιήσουμε τις παλιές σιδερένιες ή ξύλινες σκάλες.

Εδώ χρειάζεται δημιουργικότητα και φαντασία. Το μυστικό είναι να τις κρατήσουμε φθαρμένες και χρησιμοποιημένες για να δώσουμε ένα ύφος ρουστίκ στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Προσθέστε λοιπόν μια μοναδική πινελιά στο σπίτι σας με τις παρακάτω διακοσμητικές ιδέες χρήσης των παλιών σιδερένιων ή ξύλινων σκαλών.

7 διακοσμητικές ιδέες για να χρησιμοποιήσουμε τις παλιές ξύλινες ή σιδερένιες σκάλες

1. Παπουτσοθήκη
Αν δυσκολεύεστε να βρείτε κάθε πρωί τα παπούτσια που θέλετε να φορέσετε μέσα από τα διάφορα διάσπαρτα κουτιά ή από τα ήδη στοιβαγμένα στην παπουτσοθήκη, υπάρχει λύση: Μια μεγάλη παλιά σκάλα είναι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας και να επιλέγετε κάθε πρωί χωρίς να ταλαιπωρήστε.

2. Αυτοσχέδιος μικρός κήποςΟρισμένες φορές, οι απλούστερες ιδέες έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση. Αν αναζητάτε έναν τρόπο να ενσωματώσετε μια ρουστίκ σκάλα στο ντεκόρ σας, γιατί να μην τη βάλετε στην αυλή, στον κήπο, ακόμα και στη βεράντα σας. Μπορείτε σε αυτή να κρεμάσετε ή (αν διαθέτει φαρδιά σκαλοπάτια) να τοποθετήσετε τις γλάστρες.

3. Απλώστρα
Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε τη μισή σκάλα με αλυσίδες από το ταβάνι και να τη χρησιμοποιήσετε ως αυτοσχέδια απλώστρα. Και καθώς θα κρέμεται από το ταβάνι, δεν θα πιάνει καθόλου χώρο στο πάτωμα. Το εκπληκτικό είναι επίσης πως μπορείτε να κρεμάτε τα ρούχα στις κρεμάστρες τους, ώστε να στεγνώνουν παίρνοντας τη φόρμα που πρέπει.

4. Ράφια για βιβλία
Εδώ αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκολλήσετε τη μισή σκάλα ώστε να μπορέσετε να την κρεμάσετε οριζόντια ώστε να δημιουργηθούν ράφια. Υπάρχει και η επιλογή φυσικά να τη μετατρέψετε σε βιβλιοθήκη. Σε αυτή την περίπτωση η σκάλα χρειάζεται να έχει φαρδιά σκαλοπάτια.

5. Ράφια για φωτογραφίες
Μια παλιά σκάλα και μια γωνία στο σπίτι σας μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέλειο σημείο για τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Θα χρειαστεί απλά να αποφασίσετε αν θέλετε τη σκάλα βαμμένη ή όχι και ύστερα να τη στερεώσετε στον τοίχο και απλά να προσθέσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Ακόμα πιο vintage επιλογή είναι να κρεμάσετε φωτογραφίες polaroid.

6. Ράφια για πετσέτες
Πολλές φορές δεν έχουμε πού να βάλουμε τις χρησιμοποιημένες πετσέτες, για να στεγνώσουν. Άλλες φορές, δεν μας φτάνουν οι κρεμάστρες της κουζίνας ή του μπάνιου. Αν έχετε λίγο χώρο παραπάνω, μια ξύλινη σκάλα είναι η τέλεια επιλογή για να προσθέσετε λίγη ρουστίκ χάρη στην κουζίνα.

7. Αποθηκευτικός χώρος
Ουσιαστικά, οι παλιές μεγάλες ξύλινες ή σιδερένιες σκάλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσουν ό,τι θέλουμε μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα, αν σπαταλάτε χρόνο ψάχνοντας να βρείτε το επιτραπέζιο που θέλετε να παίξετε, αυτός ο τρόπος σας επιτρέπει να έχετε όλες τις επιλογές μπροστά σας, κάνοντας τον χώρο σας παράλληλα πιο ζεστό.

enallaktikidrasi.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ