7 στους 10 λενε ΟΧΙ στα μέτρα …

7-στους-10-λενε-οχι-στα-μέτρα-6479

Ξακάθαρα κατά του «Μνημονίου 3» τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα έρευνα, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν επιβεβλημένο τον ανασχηματισμό για να πορευθεί η κυβέρνηση στην επόμενη ημέρα.

Η έρευνα της εταιρείας Rass για το λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις της κοινωνίας για την ψήφιση του «Μνημονίου 3» και τις σκέψεις των πολιτών για την επόμενη ημέρα.

Το 69,7 των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι θα καταψήφιζε το πακέτο σκληρών μέτρων έναντι του 26,2% που δήλωσε ότι θα το υποστήριζε με την ψήφο του.

Επίσης. Σε ποσοστό 30,5% οι πολίτες θεωρούν τον ανασχηματισμό ως την πιο σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα με ένα 28,2% να προτιμάει να μείνει η κυβέρνηση ως έχει.

 

Αναφορικά με τη ΔΗΜΑΡ το κλίμα φαίνεται πως συνεχίζει να είναι θετικό με το 58,2% να απαντάει ότι πρέπει να μείνει στην κυβέρνηση σε αντίθεση με το 32% που επιθυμεί την αποχώρησή της.

Δυσαρεστημένοι δείχνουν να είναι οι πολίτες και από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, καθώς σε ποσοστό 73% εκτιμούν ότι δεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ελιγμών και θα μπορούσε να πετύχει πιο ευνοϊκούς όρους.

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα, πάντως, είναι ότι το 31% των συμμετεχόντων στην έρευνα κρίνουν ως επιζήμιο το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός Ευρωζώνης. Στην πλειοψηφία του, 65,2%, συνεχίζουν να θεωρούν ωφέλιμη την Ευρωζώνη, ωστόσο το 31% παραμένει ένα πολύ υψηλό ποσοστό για μια χώρα η οποία υποβάλλεται σε σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή ακριβώς για να καταφέρει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook