7 πράγματα που όλες οι γυναίκες θέλουν σε μια σχέση …

sxesh1Οι γυναίκες, παρόλο που από τη φύση τους είναι πιο επικοινωνιακές και τείνουν να συζητάνε τα προβλήματά τους, στο συγκεκριμένο θέμα, το τι δεν πάει καλά στη σχέση τους και για ποιο λόγο έχει τελματώσει, δεν ανοίγονται και δεν το συζητάνε με τον σύντροφό τους. Ο σύζυγος ή ο σύντροφος δεν έχει τρόπο να ξεκινήσει την κουβέντα και συνήθως δεν καταλαβαίνει τι δεν πάει καλά στη σχέση, αφού μέσα του νιώθει αγάπη για τη γυναίκα του.

Το αποτέλεσμα; Γυναίκες και άντρες που έχουν τελματώσει σε μια σχέση –ερωτική ή συζυγική- δε ξέρουν πώς να βγουν από το αδιέξοδό τους.

Τι θέλουν οι γυναίκες μέσα σε μία σχέση;

1. Επιθυμούν να αισθάνονται ότι ο άντρας τους τις αγαπάει

Θα μου πείτε, «αυτό το ξέρουμε!». Ναι, αλλά ξέρετε τι ακριβώς σημαίνει και πώς εφαρμόζεται; Γιατί καλή η θεωρία, αλλά η πράξη μετράει! Το βασικότερο που επιθυμούν οι γυναίκες από τον σύντροφό τους είναι να της αγαπάει. Αυτός είναι ο πρωταρχικός και βασικός κανόνας για να ανοιχτεί η γυναίκα στον άντρα της, να χαλαρώσει και να προσφέρει στη σχέση με κάθε τρόπο. Όταν η γυναίκα αισθάνεται ότι ο άντρας της την αγαπάει μειώνονται οι καυγάδες, αυξάνεται η ποσότητα και η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής και, γενικότερα, όλα πάνε καλά.

Όταν όμως η γυναίκα αισθάνεται ότι ο άντρας της δεν την αγαπάει, τότε αυτή είναι η συνταγή για την καταστροφή…. Όταν η γυναίκα δε νιώθει ότι παίρνει αγάπη, τότε αρχίζουν οι προστριβές και οι συγκρούσεις, η αποξένωση, η κακή διάθεση, η αδιαφορία.

Πώς δείχνει ένας άντρας την αγάπη του; Καταρχήν, λέγοντάς το και δηλώνοντας το! Η δικαιολογία «μα αυτό εννοείται!» δε στέκει! Ο άντρας χρειάζεται να δείξει με λόγια, με πράξεις και με τη διάθεσή του ότι αγαπάει τη γυναίκα του. Σε αγαπώ αλλά σου φωνάζω επειδή δεν είναι καλοσιδερωμένο το πουκάμισο ή δε μου άρεσε το φαγητό, σε αγαπώ αλλά έχω νεύρα και τα ξεσπάω επάνω σου επειδή είχα μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, σε αγαπώ αλλά παράτα με ήσυχο επειδή παίζει η ομάδα μου ΔΕΝ είναι ενδείξεις αγάπης, ακόμα και αν μέσα σας νιώθετε αγάπη! Πρέπει να τη δείχνετε και εξωτερικά, προς τη γυναίκα σας!

2. Επιθυμούν να αισθάνονται ασφάλεια μέσα στη σχέση

Δεν εννοώ αποκλειστικά το κλισέ να νιώθει ασφάλεια ότι ο σύντροφός της δεν θα την εγκαταλείψει. Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του τι σημαίνει ‘συναισθηματική ασφάλεια’.

Η γυναίκα θέλει να μπορείς να πιστεύεις στη δύναμή σου, να αισθάνεται ότι μπορεί να βασιστεί επάνω σου και ότι μπορείς να είσαι ‘εκεί’ συναισθηματικά για να την υποστηρίξεις στα δύσκολα.

Ασφάλεια μέσα στη σχέση σημαίνει ότι η σύντροφός σου επιθυμεί να μπορεί να εκφράσει την άποψή της χωρίς να τη διακόψεις, να την κοροϊδέψεις, να τη μειώσεις ή να την επικρίνεις.

Ασφάλεια μέσα στη σχέση είναι όταν η σύντροφός σου μπορεί να σου πει «αυτό πρέπει να το κάνεις έτσι» ή «αυτό πρέπει να γίνει με αυτό τον τρόπο» και εσύ να το δεχτείς.

Η συναισθηματική ασφάλεια μέσα στη σχέση βελτιώνει τον ψυχικό σύνδεσμο του ζευγαριού αλλά και τη σεξουαλική του ζωή.

3. Επιθυμούν έναν άντρα που προσπαθεί

Πολλοί άντρες νομίζουν λανθασμένα ότι μία γυναίκα επιθυμεί τον τέλειο άντρα, όπως στις ταινίες. Αυτός ο τέλειος άντρας συνήθως υπάρχει βέβαια μόνο στις ταινίες! Οι γυναίκες θέλουν ο σύντροφός τους να κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, να βγάζει προς τα έξω τον καλό του εαυτό, και ας μην είναι τέλειος.

4. Επιθυμούν να αισθάνονται ορατές και ότι μετράνε.

Και μη μου πείτε «μα που ζούμε, στον Μεσαίωνα;». Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι είναι αόρατες και ότι δε μετράνε στη σχέση ή το γάμο τους. Τι σημαίνει να νιώθουν ότι είναι ορατές και ότι μετράνε; Σημαίνει ότι αισθάνονται ότι ο σύντροφός τους τις ακούει πραγματικά, ότι νοιάζεται για το πώς νιώθουν και τι αντιμετωπίζουν και ότι τις καταλαβαίνει (ακόμα και αν δε συμφωνεί μαζί τους). Μπορεί η σύντροφός σας να είναι στεναχωρημένη για κάτι και εσείς θεωρείτε ότι υπερβάλλει και δε χρειάζεται να νιώθει τόσο έντονα. Δε μπορούμε όμως να επιβάλουμε στον άλλον πώς να νιώθει!

Έτσι, μπορείτε να της πείτε και να της δείξετε ότι καταλαβαίνετε τα συναισθήματά της, χωρίς να την κρίνετε και χωρίς να χαλαστείτε εσείς ο ίδιος. Αν πάλι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι στεναχωριέται ή ζορίζετε, τότε την βάζετε στη θέση να σκεφτεί «μα τι πρέπει να μου συμβεί για να καταλάβει ο σύντροφός μου ότι έχω πρόβλημα; Σε τι σημείο πρέπει να φτάσω για να με στηρίξει;

5. Επιθυμούν να αισθάνονται σεξουαλικά επιθυμητές

Ακόμα και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια γάμου, ακόμα και αν η σεξουαλική σας ζωή είναι ικανοποιητική, η σύντροφός σας χρειάζεται να ακούσει ένα κομπλιμάν από εσάς για το πρόσωπο, το σώμα της, το στυλ της… Χρειάζεται να νιώθει ότι την επιθυμείτε και ότι την βλέπετε επίσης σαν μία θηλυκή, σεξουαλική ύπαρξη, ένα άτομο που είναι σημαντικό για εσάς από πολλές απόψεις και σίγουρα σεξουαλικά.

6. Επιθυμούν να αισθάνονται ότι τις εκτιμάτε

Μήπως θεωρείτε τη σύντροφό σας δεδομένη; Μήπως έχετε μια καλή σχέση αλλά απλώς δε τυχαίνει να της το πείτε με λόγια; Μήπως θεωρείτε ότι η στάση σας τα λέει όλα, άρα δε χρειάζεται να πείτε κάτι άλλο; Αν απαντήσατε ναι στα παραπάνω, ξανασκεφτείτε το! Η σύντροφός σας έχει ανάγκη να ακούσει το ‘σε αγαπώ’, να της πείτε ‘ευχαριστώ’, να της πείτε ‘μπράβο’ και να την επαινέσετε. Όλοι οι άνθρωποι φυσικά έχουν την ίδια ανάγκη, να αισθανθούν ότι οι σημαντικοί άλλοι τους εκτιμούν και τους αναγνωρίζουν-πόσο μάλλον ο δικός σας άνθρωπος!

7. Επιθυμούν καλή επικοινωνία

Πόσες φορές σας έχει πει η σύντροφός σας ότι θέλει να μιλήσετε και εσείς έχετε μουγκανίσει «μμμ» αντί για απάντηση; Πόσες φορές όταν συζητάτε είστε on-line, διαβάζετε κάτι στο facebook ή σερφάρετε στο διαδίκτυο; Πόσες φορές έχετε την ρωτήσει «τι;» ή έχετε απαντήσει μηχανικά επειδή δεν ακούσατε λέξη; Στις γυναίκες αρέσει η συζήτηση και η επικοινωνία, κάτι που περιλαμβάνει δύο άτομα: εσάς και εκείνη! Μάθετε να την ακούτε με προσοχή, χωρίς να κάνετε κάτι άλλο ταυτόχρονα. Δώστε μια απάντηση που δείχνει ότι κατανοείτε το πώς αισθάνεται ή που δείχνει καλή θέληση στο να τη βοηθήσετε σε αυτό που την απασχολεί. Βελτιώστε την επικοινωνία σας και θα βελτιώσετε τη σχέση σας!

Πηγή: boro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ