Εξάχρονο Χανιωτάκι αναβάτης μηχανής – Τους αφήνει όλους άφωνους κάνοντας motocross | Photos + Video

εξάχρονο-χανιωτάκι-αναβάτης-μηχανής-82-1443671

Μπορεί για κάποιους να φαίνεται απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

Είναι μόλις 6 ετών και είναι μαθητής νηπιαγωγείου. Ο λόγος για τον Χανιώτη Νικόλα Καράκη, ο οποίος ξέρει να οδηγεί μηχανή όπως οι μεγάλοι και κάνει motocross, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Δείτε τον μικρό αναβάτη να κάνει motocross.

Ο μικρός αναβάτης, δεν έχει βγει ποτέ στον δρόμο με την μοτοσικλέτα του, τη χρησιμοποιεί μόνο στην πίστα, κάνοντας το άθλημά του.

Όποιος έχει τύχει να τον παρακολουθήσει, έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Το «μικρόβιο» το πήρε από τον μπαμπά του, ο οποίος είναι αθλητής αγώνων motocross εδώ και 20 χρόνια και μάλιστα με πανελλήνιες διακρίσεις.

Ο μικρός Νικόλας, μίλησε στο zarpanews.gr για αυτή του την εμπειρία, για τις ώρες που προπονείται αλλά και τι βρίσκει ενδιαφέρον σε αυτό το είδος αθλήματος ενώ ποτέ δεν ανεβαίνει στην μηχανή χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το συγκεκριμένο άθλημα δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας, ώστε να αποκτήσουν σωστή οδηγική συμπεριφορά, βγαίνοντας στους δρόμους μεγαλώνοντας. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που και οι γονείς του Νικόλα, πήραν την απόφαση να ξεκινήσει το άθλημα ενώ έβλεπαν ότι είχε κλίση από πολύ μικρή ηλικία, καθώς ήδη από τα τέσσερά του, άρχισε να κάνει τα πρώτα μαθήματα. Του πήρε περίπου 1 -1,5 χρόνο να οδηγεί κανονικά τη μηχανή.

Σύμφωνα και με τον προπονητή – μπαμπά του, χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι ένα παιδί να μπορέσει να μπει στην πίστα και να οδηγήσει.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα ακριβό άθλημα, ωστόσο το ενδιαφέρον στα Χανιά ολοένα και αυξάνεται. Στόχος των αθλητών motocross είναι να δημιουργηθεί και στα Χανιά ακαδημία, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο άθλημα οργανωμένα.

Μέχρι στιγμής πάντως, στα Χανιά, με το motocross ασχολούνται 10 παιδιά και προπονούνται στην πίστα του Βατόλακκου, η οποία συντηρείται με έξοδα των αθλητών και όχι της πολιτείας.

zarpanews.gr – Άννα Παπακωνσταντίνου

One thought on “Εξάχρονο Χανιωτάκι αναβάτης μηχανής – Τους αφήνει όλους άφωνους κάνοντας motocross | Photos + Video

  1. Απίστευτος μικρός, ο μπαμπάς του όμως, όπως και πολλοί ακόμα πρέπει να μάθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν όπου γουστάρουν μοτο κρος. Το τοπίο εκεί καταρρέει, όποιος παρακολουθεί τα «έργα» γνωρίζει. Με το να κατευθύνουν τα νερά λόγω του ξενοδοχείου, και να ανοίγουν δρόμους τα λάστιχά τους, χάνεται ο αμμόλοφος. Ας πάει κάποιος να καταγράψει την πραγματική αξία αυτού του «απλού» λόφου -και την σχέση προστασίας που παρέχει στον υδροφόρο ορίζοντα, πριν να εισχωρήσει το αλάτι- στον κλαδισσό ( και πριν γίνει όλο ξενοδοχείο), κι ας καταγράψουν και το σπάνιο κρινάκι (που σπάνιο λέγεται μόνο στις natura).

    Εκτός και αν όλο αυτό το ΑΡΘΡΟ είναι για να επισημοποιήσουν με κάποιον τρόπο ότι θα γίνει πίστα, ώστε να χαθεί από άλλο ένα ελεύθερο μέρος η πρόσβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook