60SecondRule – Ο κανόνας που χαρίζει λαμπερό και υγιές δέρμα

60secondrule-ο-κανόνας-που-χαρίζει-λαμπερό-και-1072784

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στην περιποίηση του προσώπου, πριν από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή skincare προϊόντων, είναι ο καθαρισμός. Όχι απαραίτητα όταν είσαι μακιγιαρισμένη, αλλά κάθε πρωί και βράδυ. Με τον τρόπο αυτό η λιπαρότητα, τα μικρόβια, τα υπολείμματα μακιγιάζ που έχουν ξεμείνει από την προηγούμενη ημέρα, οι περιβαλλοντικοί ρύποι καθώς και οτιδήποτε άλλο επιβαρύνει την επιδερμίδα, απομακρύνονται μια και καλή, αφήνοντάς την ελεύθερη να «αναπνεύσει», να αναζωογονηθεί και να αναγεννηθεί.

Ωστόσο, τα beauty girls, τα οποία παρακολουθούν φανατικά τις εξελίξεις στο χώρο της ομορφιάς, φαίνεται πως έχουν πάει τον καθαρισμό προσώπου σε άλλο επίπεδο, «υιοθετώντας» έναν κανόνα για που στις αρχές του έτους έγινε viral στο Twitter και εξακολουθεί να μας απασχολεί και σήμερα.

Πρόκειται για το #60SecondRule, δημιουργός του οποίου είναι η δημοφιλής αισθητικός Nayamka Roberts-Smith, η οποία ενθάρρυνε τους χιλιάδες ακόλουθούς της να πλένουν το πρόσωπο τους πρωί και βράδυ, για 60 δευτερόλεπτα. Τι ακριβώς όμως προσφέρει αυτός ο κανόνας στην επιδερμίδα;

Σύμφωνα με την Nayamka Roberts-Smith, είναι ένας κανόνας ομορφιάς που δύσκολα τον ξεχνάς, ενώ είναι γρήγορο να τον ακολουθήσεις και δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο νέο προϊόν για να τον εφαρμόσεις. Ο καθαρισμός του προσώπου με τα χέρια για 60 δευτερόλεπτα, επιτρέπει στα συστατικά του προϊόντος να δράσουν πραγματικά. Όπως εξήγησε η ίδια, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πλένουν το πρόσωπό τους για μόλις 15 δευτερόλεπτα. Όμως, το χρονικό διάστημα που εκείνη προτείνει μέσα από τον κανόνα της, δηλαδή τα 60 δευτερόλεπτα, είναι το ιδανικό ώστε να μαλακώσει η επιδερμίδα και να διαλυθεί καλύτερα το σμήγμα.

Επίσης, αυτός ο κανόνας βοηθάει ώστε να καθαριστούν καλά σημεία του προσώπου όπως κάτω από το πιγούνι και ψηλά, εκεί που τελειώνει το μέτωπο, τα οποία συχνά μπορεί να ξεχνάς ή να μην τα περιποιείσαι λόγω βιασύνης.

Όσο για τα αποτελέσματα; Η υφή της επιδερμίδας βελτιώνεται, τα σπυράκια εξαφανίζονται, οι πόροι μειώνονται και το πρόσωπο αποκτά ξανά μια νεανική και λαμπερή όψη.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook