6 συνήθειες που θα βελτιώσουν δραστικά τα επίπεδα της ενέργειάς σου

6-συνήθειες-που-θα-βελτιώσουν-δραστικά-1562947

Αν νιώθεις συνέχεια κόπωση και εξάντληση, αυτές οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά

Ξυπνάς και αισθάνεσαι κούραση; Αν τα επίπεδα της ενέργειάς σου τα έχουν «παίξει», ο Dr. Alfred Tallia εξηγεί ότι υπάρχουν μερικές μικρές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής σου, που μπορεί να ωθήσουν στην επαναφορά τους.

Η αποτελεσματικότητα τους στηρίζεται σε έρευνες γι’ αυτό αξίζει να τις δοκιμάσεις. Πειραματίσου λοιπόν με τις έξι παρακάτω συνήθειες που μπορούν πραγματικά να εκτοξεύσουν την ενέργεια και τη διάθεσή σου.

Υιοθέτησε υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης του στρες

Το συναισθηματικό στρες μπορεί να σε κάνει να νιώθεις λιγότερο ζωντανός κι έχει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία. Βάλε στην καθημερινότητά σου τον διαλογισμό ή μια ολιγόλεπτη άσκηση που μπορεί να επαναφέρει τη χαμένη σου ενέργεια. Ακόμη κι αν ασχολείσαι με κάτι που λατρεύεις, όπως να διαβάσεις ένα βιβλίο, μπορεί να σου φέρει χαρά και συνεπώς τη ζωντάνια που χρειάζεσαι.

Μείωσε την καφεΐνη

Δεν ζητάμε να ζήσεις χωρίς αυτή αλλά να την περιορίσεις καθώς η υπερβολική κατανάλωσή της επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου και συνεπώς της ενέργειάς σου το επόμενο πρωί. Αν από την άλλη, αποφασίσεις να την κόψεις εντελώς, και πάλι θα νιώσεις μια έντονη κόπωση τον πρώτο καιρό γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι το μέτρο. Οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσεις σταδιακά τη μείωσή της.

Μην ξεχνάς να κινείσαι

Ακόμη και η ελάχιστη άσκηση μες στη μέρα, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενέργειά σου γι’ αυτό καλό είναι να μην την παραλείπεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολικές προπονήσεις, ακόμη και πέντε λεπτά από τον χρόνο σου είναι αρκετά για να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια και ζωντάνια.

Πιες περισσότερο νερό

Η αφυδάτωση είναι ένας βασικός παράγοντας που εξασθενεί τον οργανισμό σου με αποτέλεσμα να νιώθεις συχνά χωρίς μπαταρίες. Όταν ασκείσαι μάλιστα, χάνεις νερό μέσω του ιδρώτα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το έχεις στη διάθεσή σου ενώ γυμνάζεσαι. Όσο νερό κι αν χάσεις κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, είναι σημαντικό να το αντικαταστήσεις για να αποφύγεις την αφυδάτωση, γιατί όταν είσαι αφυδατωμένος, διατρέχεις υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμού και η απόδοσή σου μπορεί να μειωθεί.

Μείωσε τον χρόνο μπροστά στην οθόνη

Η πολύωρη έκθεση στο κινητό και την οθόνη μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας ενώ το βράδυ διαταράσσουν τους νευροδιαβιβαστές που διασφαλίζουν την καλή ποιότητα του ύπνου. Μπορεί να είναι δύσκολο να μειώσεις τον χρόνο μπροστά από την οθόνη αλλά τα οφέλη είναι σημαντικά.

Απόφυγε την παράλειψη γευμάτων

Ο εγκέφαλος χρειάζεται μια καλή διατροφή για να λειτουργεί σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς, οπότε καλό είναι να μην παραλείπεις γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα στερήσουν την ενέργεια και τη διάθεσή σου. Μια απλή δοκιμή θα σε πείσει!

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook