6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα που τελείωσε η καραντίνα

6-πράγματα-που-δεν-πρέπει-να-κάνουμε-τώρ-1040237

Σταδιακά τα μέτρα χαλαρώνουν σε όλες τις χώρες που επλήγησαν αλλά αν δεν τηρούμε τους βασικούς κανόνες μπορεί γρήγορα η κατάσταση να ανατραπεί. Σίγουρα δεν θέλουμε άλλη μια καραντίνα στην καθημερινότητά μας. Επιστρέψαμε, λοιπόν, στις ελεύθερες μετακινήσεις αλλά υπάρχουν 6 βασικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε.

Πάρτι στο σπίτι

Η αποφυγή του συγχρωτισμού έχει συγκεκριμένο λόγω ύπαρξης κι αυτός είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού από τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή. Οργανώνοντας πάρτι στο σπίτι ή στο μπαράκι της γειτονιάς σημαίνει ότι διακινδυνεύουμε με την πιθανότητα κάποιος να μεταφέρει τον ιό, μπορεί μάλιστα να είναι ασυμπτωματικός. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν γίνει αυστηρές συστάσεις για τα μέτρα που θα τηρούνται στους χώρους εστίασης αλλά και σε κάθε μαγαζί.

Να σταματήσουμε να πλένουμε συχνά τα χέρια μας

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να υπάρχει γύρω μας και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τηρούμε με την ίδια ευλάβεια τος κανόνες υγιεινής. Πλένουμε τα χέρια μας κάθε φορά που θα γυρίσουμε από έξω ή αφού βάλουμε τα ψώνια μας στη θέση τους. Εξάλλου αυτή είναι μια συνήθεια που δεν χρειάζεται να σταματήσουμε ούτε όταν πλέον βρεθεί το εμβόλιο για τον Covid-19.

Επίσκεψη σε ανθρώπους που είναι σε ευπαθή ομάδα

Η πρώτη σκέψη μετά το τέλος μιας καραντίνας είναι να ξαναδούμε τους ανθρώπους που στερήθηκες όλες τις προηγούμενες μέρες και να τους πάρουμε αγκαλιά. Αυτό δεν θα ήταν και η καλύτερη κίνηση. Όσο υπάρχει ο κορωνοϊός και δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο, οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες συνεχίζουν να διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να καθυστερήσουμε να επισκεφτούμε του δικούς σου στο χωριό ή να τους συναντήσουμε κρατώντας την απαραίτητη απόσταση.

Σχέδια για ταξίδι στο εξωτερικό

Όσο δελεαστικό κι αν ακούγεται ένα ταξίδι σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη ειδικά για όσους έχουν ήδη λίστες με τα μέρη που θέλουν να δουν, καλό θα ήταν να περιορίσουμε τις προσδοκίες μας στην Ελλάδα. Άλλωστε ζούμε σε μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Οι πτήσεις στο εξωτερικό ακυρώθηκαν γιατί ήταν ένας από τους βασικούς τρόπους εξάπλωσης του κορωνοϊού από χώρα σε χώρα. Καλό θα είναι τα σχέδιά μας για καλοκαιρινές διακοπές να περιλαμβάνουν μέρη από όπου μπορούμε γρήγορα να γυρίσουμε στο σπίτι μας σε περίπτωση που αρρωστήσουμε ή έχουν σημεία αναφοράς για covid-19.

Παράλειψη χρήσης μάσκας

Σε αυτό το πρώτο διάστημα η χρήση μάσκας έχει κριθεί απαραίτητη παντού. Στο κομμωτήριο που θα πάμε για τα μαλλιά μας ή στο ινστιτούτο αισθητικής που θα φτιάξουμε τα νύχια μας (έχοντας πρώτα κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού), στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς που θα πάμε για να πάρουμε φαγητό, στο σούπερ μάρκετ, στο φούρνο ή στην τράπεζα. Η αποφυγή συχγρωτισμού και το τσεκάρισμα της θερμοκρασίας πάει χέρι χέρι με τη χρήση μάσκας και γαντιών. Η καθημερινότητά μας για κάποιο καιρό ακόμα θα είναι κάπως έτσι.

Υπερβολική άνεση

Αν κάτι μας έμαθε ο κορωνοϊός είναι ότι σίγουρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα είναι οι ζωές μας το επόμενο διάστημα. Δεν ξέρουμε αν οι εξελίξεις θα φέρουν νέα καραντίνα ή θα συνεχίσουμε να οδεύουμε προς ολική χαλάρωση των μέτρων. Για αυτό χρειάζεται να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές. Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε κάθε επιστημονικό άρθρο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ή να χάσουμε την αισιοδοξία μας αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Μπορεί να έχουμε την ελευθερία των μετακινήσεων αλλά ο κορωνοϊός είναι ακόμα μέρος της παγκόσμιας πραγματικότητα

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook