6 λόγοι που επιλέγουμε να ταξιδεύουμε το φθινόπωρο

6-λόγοι-που-επιλέγουμε-να-ταξιδεύουμε-τ-1540009

Όταν σκεφτόμαστε το φθινόπωρο, το μυαλό μας πάει στα πρωτοβρόχια, τα σχολεία, τα φύλλα που πέφτουν και τα άνετα πουλόβερ που θα αρχίσουμε να φοράμε. Το φθινόπωρο είναι όμως και μια υπέροχη εποχή για ταξίδια. Για όσους μάλιστα δεν πηγαίνουν σχολείο (ή δεν έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία) είναι ίσως ιδανική. Ο κόσμος είναι λιγότερος και οι τιμές χαμηλότερες.

Δείτε εδώ τους 6 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε να οργανώσετε τις διακοπές σας για το φθινόπωρο:

1. Τα ταξίδια είναι φθηνότερα

Γνωστή ως “off season” περίοδος, το φθινόπωρο παρέχει ένα σωρό εκπτώσεις και καλύτερες τιμές στα ναύλα και τη διαμονή σας. Τα φθινοπωρινά ταξίδια προσφέρουν εκπτώσεις που απλά δεν θα βρείτε ποτέ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι μια από τις φθηνότερες εποχές του χρόνου για ταξίδια, με χαμηλότερες τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, εισιτήρια τρένων, δραστηριότητες, ακόμη και προσφορές για φαγητό και ποτό. Ακόμα και τα σνακ που θα κουβαλήσετε μαζί τα βρίσκετε σε οικονομικότερες τιμές το φθινόπωρο στο My Market φυλλάδιο. Έτσι μπορείτε να λείψετε για περισσότερο διάστημα, να προσθέσετε επιπλέον στάσεις στο ταξίδι σας και να αναβαθμίσετε την πτήση ή το δωμάτιό σας. Μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής σημαίνει πιο ευτυχισμένος ταξιδιώτης.

2. Υπάρχει λιγότερη πολυκοσμία

Καθώς το καλοκαίρι περνάει, ο πολύς κόσμος αρχίζει να επιστρέφει στη δουλειά και στο σχολείο, και τότε είναι που ο έξυπνος ταξιδιώτης ξεκινά! Ένα από τα καλύτερα προνόμια στα ταξίδια το φθινόπωρο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένετε σε μεγάλες ουρές, να κάνετε κρατήσεις σε κάθε εστιατόριο ή να ανταγωνίζεστε με τις ορδές των τουριστών για να τραβήξετε μια φωτογραφία. Οι καφετέριες δεν έχουν κόσμο, το ίδιο και οι παραλίες, τα μουσεία, τα πάρκα και τα αξιοθέατα. Έτσι μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από τη γαλήνια ατμόσφαιρα και να αφεθείτε πραγματικά να απολαύσετε στον προορισμό σας.

3. Το τοπίο είναι εκπληκτικό

Το φθινόπωρο είναι μια όμορφη εποχή για ταξίδια, με τα φύλλα που αλλάζουν να φωτίζουν τα τοπία σε όλες τις αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου. Είτε είστε μανιώδης φωτογράφος είτε απλά σας αρέσει να απολαμβάνετε τα θαύματα της φύσης, το φθινοπωρινό τοπίο είναι βέβαιο ότι θα σας κόψει την ανάσα. Πηγαίνετε για μια βόλτα μέσα στο δάσος ή μια διαδρομή κατά μήκος ενός δρόμου με δέντρα και θαυμάστε τα αριστουργήματα της Μητέρας Φύσης.

4. Ο καιρός είναι υπέροχος

Ξεχάστε τη ζέστη του καλοκαιριού ή το τσουχτερό κρύο του χειμώνα. Το φθινόπωρο έχει τις τέλειες θερμοκρασίες για ταξίδια. Δεν είναι πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο. Αντίθετα, οι μέρες είναι φρέσκες και καθαρές, ιδανικές για βόλτες με τα πόδια ή το ποδήλατο.

5. Επισκεφτείτε κάποιο φεστιβάλ φαγητού ή ποτού

Το φθινόπωρο διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ φαγητού και ποτού που έχουν ως κύριο θέμα τους την άφθονη φθινοπωρινή σοδειά και τον τρύγο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σκεφτείτε ώριμα φρούτα και λαχανικά όπως μήλα, αχλάδια και κολοκύθες και μερικά από τα καλύτερα κρασιά και μπύρες που δοκιμάσατε ποτέ. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, αφήσετε το στομάχι σας να καθοδηγεί τα ταξίδια σας!

6. Θα έχετε μια αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία

Η εποχή του φθινοπώρου είναι συχνά καλύτερη και για τους ντόπιους. Τα μεγάλα πλήθη του καλοκαιριού έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο χαλαρές μέρες και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες τους υπό πιο ήρεμους ρυθμούς. Θα μπορείτε έτσι να απολαύσετε χαλαρά γεύματα και ίσως βρείτε και χρόνο για μια συνομιλία με ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και τεχνίτες. Όταν ταξιδεύετε το φθινόπωρο, θα κάνετε επίσης το καθήκον σας και δε θα συμβάλετε στον υπερτουρισμό που έχει καταστεί απίστευτα επιβλαβής για το περιβάλλον και τις κοινότητες.

Έτσι, την επόμενη φορά που σχεδιάζετε διακοπές, σκεφτείτε να ξεκινήσετε το φθινόπωρο – την τέλεια εποχή για ταξίδια.

travelstyle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook