6 κόλπα για να κάνεις το foundation σου να δείχνει πιο φυσικό

6-κόλπα-για-να-κάνεις-το-foundation-σου-να-δείχνει-1537081

Μπορεί να περάσαμε όλο το καλοκαίρι με tinted αντηλιακά και bronzer, όμως ο χειμώνας πλησιάζει. Αυτό σημαίνει ότι τα foundations θα βγουν από το συρτάρι, και θα αρχίσουμε πάλι να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Με αυτή την αλλαγή στο μακιγιάζ μας ωστόσο, έρχονται και τα προβλήματα, το σημαντικότερο από τα οποία είναι η φυσικότητα. Θα σου εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Υπάρχουν μερικές φορές που φοράμε το foundation μας και φαίνεται τέλειο. Είναι φυσικό, δεν μοιάζει με μάσκα ούτε έχει αυτό το «cakey» εφέ που παντού διαβάζεις, και δεν μεταφράζεται στα Ελληνικά. Υπάρχουν όμως και μέρες που τίποτα δεν πάει καλά. Το foundation δεν εφαρμόζει σωστά και δεν δείχνει φυσικό. Σε αυτές τις ημέρες θέλουμε να βάλουμε τέλος και έχουμε όλα τα tips, αλλά και τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να πετύχεις ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Έχουμε και λέμε…

Σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας

Σε όλα τα backstage των catwalks, το μακιγιάζ ξεκινά με full περιποίηση της επιδερμίδας, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Το πώς θα δείχνει το foundation επάνω στην επιδερμίδα, εξαρτάται από το πώς είναι η επιδερμίδα. Επομένως, αν θέλεις απόλυτα φυσική κάλυψη, πρέπει να ξεκινήσεις με καθαρισμό και πολύ καλή ενυδάτωση, με serum αλλά και κρέμα.

Δώσε χρόνο στα προϊόντα σου

Όπως είπαμε, η περιποίηση είναι πάρα πολύ σημαντική. Εξίσου σημαντικό είναι και το να δίνεις χρόνο στα προϊόντα περιποίησης να «κάνουν τα μαγικά» τους. Η κρέμα που έβαλες, χρειάζεται μερικά λεπτά μέχρι να γίνει πραγματικά ένα με το δέρμα σου και αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά στην εμφάνιση, τόσο της επιδερμίδας, όσο και του foundation σου.

Κάνε ελαφρύ μασάζ

Ναι, συνεχίζουμε με την περιποίηση και περνάμε στην εφαρμογή των προϊόντων ενυδάτωσης. Κάνοντας μασάζ μόνο για ένα λεπτό, σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, βοηθάς την επιδερμίδα αλλά και το foundation σου. Όπως είπαμε, το πώς θα δείχνει το foundation, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιδερμίδα σου, οπότε κάνε μασάζ και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Μην ξεχνάς την απολέπιση

Τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μπορεί να κάνουν το foundation σου να δείχνει «cakey». Όπως αντιλαμβάνεσαι, η απολέπιση, το scrub ή το peel δηλαδή, είναι πολύ σημαντικά, όχι απαραίτητα ακριβώς πριν την εφαρμογή του foundation, αλλά γενικά. Κάνε την απολέπιση μέρος της εβδομαδιαίας (ή και της καθημερινής ανάλογα με το προϊόν) ρουτίνας περιποίησης που ακολουθείς, και θα δεις διαφορά και στο μακιγιάζ σου.

Διάλεξε σωστή απόχρωση

Η λάθος απόχρωση foundation μπορεί να είναι το απόλυτο deal breaker. Το να βρεις την ιδανική απόχρωση για εσένα επομένως, είναι πολύ σημαντικό και για να το κάνεις πρέπει να βρεις ποιος είναι ο τόνος της επιδερμίδας σου. Πρέπει λοιπόν να βρεις αν έχεις θερμό, ψυχρό ή ουδέτερο τόνο επιδερμίδας. Για να το καταφέρεις, κοίτα τις φλέβες στον καρπό σου. Αν φαίνονται πιο γαλάζιες έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας. Αν φαίνονται σχετικά πράσινες, έχεις θερμό. Αν δεν μπορείς ακριβώς να καταλάβεις, τότε έχεις ουδέτερο τόνο επιδερμίδας.

Διάλεξε τη σύσταση που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

Το foundation μπορεί να είναι σε μορφή πούδρας, κρεμώδες, υγρό, compact… Δεν ταιριάζουν όλα σε όλες όμως. Για να αποφύγεις το εφέ μάσκας και να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, πρέπει να διαλέξεις τη σύσταση που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου. ο γενικός κανόνας είναι ότι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα σου ταιριάζουν τα πιο ξηρά foundation, όπως για παράδειγμα η πούδρα. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι μία πιο ενυδατική φόρμουλα, άρα σου ταιριάζουν τα υγρά foundations. Παρακάτω θα βρεις μερικά αγαπημένα μας υγρά και σε πούδρα για να διαλέξεις.

Αυτοί οι γενικοί κανόνες θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το φυσικό αποτέλεσμα που θέλεις, και θα προσθέσουμε έναν ακόμα: Προσπάθησε να μην το παρακάνεις. Το less is more ταιριάζει απόλυτα στην εφαρμογή foundation, και είναι καλύτερα να ξεκινήσεις βάζοντας λίγο, «χτίζοντας» την κάλυψη που θέλεις, παρά να βάλεις πολύ και να καταλήξεις… καλά το κατάλαβες, με εφέ μάσκας. Καλή επιτυχία girl!

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook