6 ιδανικοί συνδυασμοί φρούτων για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

6-ιδανικοί-συνδυασμοί-φρούτων-για-να-ξε-1241605

Το φρούτο είναι ομολογουμένως η τέλεια τροφή. Χωνεύεται εύκολα από τον οργανισμό σας και το σύστημά μας δεν χρειάζεται να κάνει σχεδόν τίποτα για να το επεξεργαστεί. Όλα τα φρούτα είναι καλά για εσάς, αλλά χρειάζεται να τα καταναλώνετε όταν είναι επαρκώς γινωμένα, ώστε να χωνευτούν σωστά και να σας παρέχουν όλη τους την ενέργεια.

Σκεφτείτε ότι όλα τα διαφορετικά χρώματα, σχήματα και οι υφές των φρούτων περιέχουν και διαφορετικά αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά στοιχεία. Και ύστερα ενσωματώστε μια ποικιλία φρούτων στη διατροφή σας, ώστε να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη που έχουν να σας προσφέρουν – από την καταπολέμηση του κρυολογήματος, των φλεγμονών, μέχρι τα λαμπερά μαλλιά και τη νεανική επιδερμίδα. Αντί να ετοιμάσετε ένα τοστ ή μόνο μια ομελέτα αύριο το πρωί, αλλάξτε το μενού σας, προσθέτοντας έναν μοναδικό συνδυασμό φρούτων.

6 ιδανικοί συνδυασμοί φρούτων για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

1. Αντιφλεγμονώδης συνδυασμός: Κεράσι, ανανάς, μύρτιλο

Ο ανανάς είναι εφοδιασμένος με βιταμίνη C και περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη και το οποίο μειώνει τη φλεγμονή του εντέρου, ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία και προκαλεί την πέψη των πρωτεϊνών. Δοκιμάστε να τον συνδυάσετε με μύρτιλα, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες A, C και Ε. Οι ανθοκυανίνες είναι εδώ το κύριο αντιοξειδωτικό τόσο στα μύρτιλα, όσο και στα κεράσια και αυτές που τους δίνουν επίσης το εντυπωσιακό μπλε και κόκκινο χρώμα αντίστοιχα.

2. Συνδυασμός τόνωσης του ανοσοποιητικού: Γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, φράουλα

Νιώθετε λίγο αποδυναμωμένοι; Το ακτινίδιο, το γκρέιπφρουτ και οι φράουλες θα δώσουν στο ανοσοποιητικό σας σύστημα την τόνωση που τόσο χρειάζεστε, για να μείνετε υγιείς. Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και προλαμβάνει κατά της βλάβης των ελεύθερων ριζών, που προκαλούν φλεγμονές στο σώμα.

Τα γκρέιπφρουτ και οι φράουλες περιλαμβάνουν επίσης μία από τις πιο αναγκαίες για εμάς βιταμίνες, τη βιταμίνη C (μεγαλύτερη περιεκτικότητα και από τα πορτοκάλια), που φυσικά βοηθούν το ανοσοποιητικό και μειώνουν τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε. Και τα δύο φρούτα περιέχουν επίσης βιταμίνες Α και C και οι σπόροι της φράουλας περιέχουν μέταλλα.

Η πιο σοφή κίνηση είναι να μην περιμένετε μέχρι να είναι πια αργά και να φτερνίζεστε ήδη. Αυτός ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά χρήσιμος, αν έχετε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι, γιατί διατηρεί τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Αντιοξειδωτικός συνδυασμός: Σύκο, κόκκινα σταφύλια, ρόδι

Και τα τρία φρούτα δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό αντιοξειδωτικών για την καταπολέμηση ασθενειών, προστατεύοντας από τις ύπουλες ελεύθερες ρίζες και μας διατηρούν νέους και υγιείς. Η ρεσβερατρόλη των κόκκινων σταφυλιών – που τη βρίσκουμε και στο κόκκινο κρασί – προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα σταφύλια είναι επίσης πλούσια σε λουτείνη και ζεαξανθίνη, που δυναμώνει την όρασή μας και μπορεί να μειώσει τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Το ρόδι περιέχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από τα περισσότερα φρούτα και αυτό βοηθά στην αντιστροφή της βλάβης που δημιουργείται στην επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα σύκα επίσης δεν είναι απλά επικίνδυνα νόστιμα, αλλά μας χαρίζουν αρκετά μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό και είναι αποδεδειγμένα σπουδαία πηγή βιταμινών Α, Ε και Κ.

4. Αποτοξινωτικός συνδυασμός: Goji berry, καρπούζι, λεμόνι

Δεν μπορούμε να αποτοξινωθούμε χωρίς τη βοήθεια των κατάλληλων τροφών που θα μας ενυδατώσουν και θα απομακρύνουν τις τοξίνες από το σύστημα. Το 92% του καρπουζιού αποτελείται από νερό και περιέχει έναν σημαντικό αποτοξινωτικό φορέα που ονομάζεται γλουταθειόνη. Είναι επίσης πηγή λυκοπίνης και βιταμινών Α και C, που βοηθούν περαιτέρω στην αποτοξίνωση και την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Σούπερ αλκαλικό, το λεμόνι αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό εργαλείο με αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Ακόμα κι αν το πιείτε σκέτο με λίγο ζεστό νερό το πρωί, ενεργοποιείτε την αποτοξίνωση του οργανισμού και τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Και μην ξεχάσουμε βεβαίως τα δημοφιλή goji berry. Αυτοί οι μικροί μας φίλοι βοηθούν πολύ στην αποτοξίνωση, καθώς περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες (A, B, C και E), σίδηρο και χολίνη, την οποία χρειάζεται το ήπαρ για τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του οργανισμού.

5. Συνδυασμός ομορφιάς: Βατόμουρο, παπάγια, πεπόνι

Να τι χρειάζεται να καταναλώνετε το πρωί πριν από ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός! Η παπάγια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στην παραγωγή του κολλαγόνου. Περιέχει επίσης ένα ένζυμο, που ονομάζεται παπαΐνη, η οποία βοηθά στην αντιστροφή της δερματικής βλάβης.

Το βατόμουρο είναι νόστιμα φρούτα, πλούσια σε σάκχαρα, εφοδιασμένα με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και C. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε φυσικά το πεπόνι που περιλαμβάνει β- καροτίνη, η οποία ύστερα μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α και βοηθά το δέρμα και τα μαλλιά μας μας να λάμπουν.

6. Ενεργειακός συνδυασμός: Μπανάνα, αβοκάντο, μήλο

Την επόμενη φορά που θέλετε να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας για γυμναστική, ετοιμάστε αυτό τον εύκολο συνδυασμό. 3 φρούτα πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, που θα σας αναζωογονήσουν και θα διατηρήσουν την ενέργειά σας για ώρες.

Οι μπανάνες μας παρέχουν εύκολα και γρήγορα την επιθυμητή ενέργεια. Τα υγιεινά λιπαρά στο αβοκάντο επιβραδύνουν την πέψη. Τα μήλα διαθέτουν πολλές φυτικές ίνες και θα σας διατηρήσουν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

enallaktikidrasi.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook