6 ενδείξεις που σου λένε ότι δεν είσαι καθόλου σε φάση για σχέση (αλλά δεν το ξέρεις)

6-ενδείξεις-που-σου-λένε-ότι-δεν-είσαι-κ-1493198

Όταν δεν είσαι καθόλου σε φάση για σχέση, αλλά δεν το παραδέχεσαι…

Πολλές φορές, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο και ξεκάθαρο το τι θέλουμε και τι όχι. Αν δεν είσαι σε φάση για σχέση, πιστεύεις ότι είναι συνειδητή απόφαση. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις που νομίζεις ότι το θες πολύ αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία σου που σου λένε ότι δεν σου ταιριάζει το να είσαι σε σχέση ή διανύεις μία περίοδο της ζωής σου που δεν θα μπορούσες να το υποστηρίξεις. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι και να καταλήγεις να κατηγορείς τους γύρω σου και να μην εντοπίζεις τις πραγματικές σου ανάγκες. Ποιες είναι οι ενδείξεις που μας ενημερώνουν ότι απέχουμε από την ιδέα της σχέσης και γιατί είναι καλό να τις αποδεχτούμε;

Ενοχλείσαι πολύ εύκολα από τους ανθρώπους

Είναι αυτή η φάση που έχεις μηδενική ανοχή, ενοχλείσαι πάρα πολύ εύκολα από τους άλλους και δεν βάζεις νερό στο κρασί σου. Ίσως νιώθεις κάτι ανάλογο και με τους φίλους σου και προτιμάς απλώς να είσαι μόνη στο σπίτι και να χαλαρώνεις. Δεν είναι κακό, αρκεί να είσαι εντάξει με αυτό.

Δεν κάνεις συμβιβασμούς

Αν και δεν είναι η πιο εύηχη λέξη, η αλήθεια είναι ότι όλες οι σχέσεις χρειάζονται συμβιβασμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αν θέλεις να γίνεται μόνο το δικό σου και, σε αντίθετη περίπτωση, παθαίνεις tantrum, μάλλον δεν είσαι καθόλου έτοιμη να (ξανα) μπεις σε μία σχέση.

Είσαι το κέντρο του κόσμου

Είναι προφανές ότι πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο από οτιδήποτε, αλλά δεν γίνεται να μιλάς μόνο για εσένα και να μην ακούς τους άλλους. Αν όμως το έχεις ανάγκη, σημαίνει ότι αυτή την περίοδο η προτεραιότητά σου είσαι εσύ.

Κολλημένη με τον πρώην

Το πιο κλασικό στοιχείο αυτής της περίπτωσης. Αν και δεν έχεις ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση σου, αναγκάζεις τον εαυτό σου να προχωρήσει, επειδή αυτό είναι το σωστό. Καλό είναι να σέβεσαι τον εαυτό σου και να παίρνεις όσο χρόνο χρειάζεσαι. Εξάλλου, αν μπεις σε σχέση χωρίς να είσαι έτοιμη, δεν θα περάσει κανένας καλά.

Ζητάς αλλά δεν δίνεις

Απαιτείς αγάπη, δοτικότητα, ενσυναίσθηση, κατανόηση, μόνιμη παρουσία. Είσαι όμως σίγουρη ότι μπορείς και να ανταποδώσεις; Όταν μιλάμε για σχέση, πρέπει να υπάρχει αμοιβαιότητα.

Δεν ξέρεις καθόλου τον εαυτό σου

Συνήθως όλα καταλήγουν εκεί. Έχουμε εμποτιστεί τόσο πολύ με τις κοινωνικές νόρμες, που δεν έχουμε ιδέα για το τι πραγματικά θέλουμε και μας ταιριάζει. Υπάρχει περίπτωση να μην σου ταιριάζουν οι σχέσεις (με την κλασική έννοια του όρου) και να μην το έχεις καταλάβει.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook