57χρονος με ανίατη πάθηση θέλει να μεταδώσει ζωντανά τον θάνατό του

57χρονος-με-ανίατη-πάθηση-θέλει-να-μεταδ-1101122

Ένας 57χρονος Γάλλος που υποφέρει από μια σπάνια και ανίατη πάθηση στο αίμα θέλει να μεταδώσει ζωντανά, μέσω livestreaming στα social media, τον θάνατό του, αρνούμενος να φάει οτιδήποτε, να πιει νερό ή να πάρει τα φάρμακά του, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για ευθανασία από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο 57χρονος Αλέν Κοκ, που υποφέρει εδώ και 34 χρόνια από την εκφυλιστική ασθένεια, είπε ότι θα κάνει livestreaming τον θάνατό του στο Facebook, με τη μετάδοση να ξεκινά από το πρωί του Σαββάτου.

«Τέλειωσα το τελευταίο μου γεύμα… Πίνω στην υγειά σας για μια τελευταία φορά. Ο δρόμος προς τη λύτρωση ξεκινά και, πιστέψτε με, είμαι χαρούμενος», είπε ο Κοκ σε ένα βίντεο που πόσταρε το βράδυ της Παρασκευής από το κρεβάτι του σπιτιού του στην πόλη Ντιζόν.

«Πήρα την απόφασή μου και πλέον είμαι ήρεμος», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου ο 57χρονος είχε γράψει μια επιστολή στον Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας να του χορηγηθούν υπνωτικές ουσίες, προκειμένου να έχει έναν γαλήνιο θάνατο. Ο Γάλλος πρόεδρος ωστόσο αρνήθηκε το αίτημά του, εξηγώντας στην απάντησή του ότι δεν δύναται να επιτρέψει κάτι τέτοιο, βάσει της γαλλικής νομοθεσίας.

«Δεν είμαι υπεράνω του νόμου και έτσι δεν μπορώ να ικανοποιήσω το αίτημά σας», έγραψε ο Μακρόν στο γράμμα του στον βασανισμένο άνδρα. «Η επιθυμία σας είναι να σας παρασχεθεί ενεργή υποβοήθηση στον θάνατό σας, κάτι που επί του παρόντος δεν επιτρέπεται στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στην επιστολή του, που κατέληγε στο χειρόγραφο υστερόγραφο: «Με την προσωπική μου υποστήριξη και τον βαθύ σεβασμό μου».

Ο Κοκ έχει ζητήσει επανειλημμένα να αλλάξει η γαλλική νομοθεσία, ώστε να επιτρέπει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε περιπτώσεις όπως η δική του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πάθησή του έχει προκαλέσει ανευρύσματα στον εγκέφαλο, βίαιες κρίσεις, σπασμούς και έντονο πόνο που διαρκεί 24 ώρες το 24ωρο.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook