53 συλλήψεις εμπρηστών σε 15 ημέρες – Στρατός και αστυνομία σε επιφυλακή για φωτιά σε επιρρεπείς περιοχές

53-συλλήψεις-εμπρηστών-σε-15-ημέρες-στρα-1269757

Σε εφαρμογή τίθεται από χθες το βράδυ (19.08.2021) το σχέδιο των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις περιπολίες που θα πραγματοποιούνται πανελλαδικά, στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, σε περιοχές επίφοβες για να ξεσπάσουν φωτιές.

Σε περιπολία θα βρίσκονται όλο το βράδυ στρατός και αστυνομία. Μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικούς θα κινούνται για τουλάχιστον επτά ημέρες, σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Να σημειωθεί ότι από τις 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει 25 συλλήψεις και 188 προσαγωγές για εμπρησμό. Αντίστοιχα, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 28 συλλήψεις για 24 περιπτώσεις πυρκαγιών.

Από τους συλληφθέντες από την Πυροσβεστική, οι 13 κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση και οι 3 για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση. Στη μία περίπτωση επιβλήθηκε ήδη ποινή 5 ετών χωρίς αναστολή, σε άλλη μία επιβλήθηκε 2 χρόνια φυλάκιση και σε μία ακόμη 18 μήνες με αναστολή.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook